Tanzania

Reizen op jouw manier, zoals jij het prettig vindt? Dat doe je met Kazuri Safaris! Ook als het gaat om het vervoer tijdens jouw rondreis in Tanzania heb jij het voor het zeggen. Wil je goedkoop rondreizen of liever in luxe? Bespaar je liever tijd of geld? Ga je voor een privé-landrover met je eigen chauffeur, neem je een snelle binnenlandse vlucht, of kies je voor een lange, hobbelige tocht in een touringcar, waarbij je weinig beenruimte hebt maar wél heel veel van het land ziet? Geef je wensen maar aan. Wij regelen het graag voor je!

Op safari met je eigen privé-gids en -chauffeur

Een comfortabel en betrouwbaar vervoermiddel, inclusief jouw eigen professionele safarigids, die tevens je privé-chauffeur is? Yes, please! Als jij daarvoor kiest, dan reis je met optimaal comfort. Wie zit er bij het raam? Jij. Bij Kazuri kan je hele gezelschap een raamplek krijgen! Je reist met alleen je eigen privé-groepje in de wagen; een landrover of Toyota landcruiser. Telt je gezelschap 6 of 7 personen, dan zet Kazuri Safaris een grote landcruiser voor je klaar. Natuurlijk kan het dak van elke wagen open, zodat je goed zicht hebt op de omgeving en de dieren en prachtige safarifoto’s kunt maken tijdens je gamedrive. Ons verzoek aan jou: reis met één tas als handbagage, zodat de bagage van alle reizigers in de wagen past.

Binnenlandse vluchten in Tanzania

Je op wielen door een groot land als Tanzania begeven is lang niet altijd comfortabel. De kwaliteit van het wegdek varieert enorm in dit land. Stoffige en zeer slecht begaanbare wegen zijn geen uitzondering. Wil je vanuit Noord-Tanzania naar Zuid-Tanzania of naar Zanzibar? Met een lijnvlucht tussen Arusha en Dar es Salaam of Stone Town bespaar je jezelf heel wat hobbelige uurtjes. Met kleine vliegtuigjes bereik je de Nationale Parken. Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen en dat is prettig. Kazuri Safaris boekt voor jou uiteraard de vlucht die het best in je reisprogramma past! Let op: bij sommige luchtvaartmaatschappijen is het maximale gewicht 15 kilo.

Met de bus reizen tussen Kenia en Tanzania

Maak je een combinatiereis en ga je op safari in Kenia en Tanzania? Tussen Nairobi en Arusha is de shuttle bus een prima en heel voordelige optie. Deze rit duurt vijf tot zes uur, omdat het wel even duurt voor je Nairobi in of uit bent. Een shuttle bus biedt 25 mensen een gereserveerde zitplaats, helaas wel met beperkte beenruimte. Lekker knus dus! De bus vertrekt dagelijks om 8 en 14 uur.

Per touringcar door Tanzania… zo zie je nog eens wat!

Zeeën van tijd? Wil je je ogen de kost geven en wat meer van Tanzania zien tijdens de reis? Neem de lijnbus tussen Arusha en Dar es Salaam. Let op: deze rit per touringcar kost je maar liefst 12 uren en is alleen geschikt voor avonturiers. Maar eerlijk is eerlijk: je zit redelijk comfortabel op je gereserveerde plek en je zult je niet snel vervelen, omdat er van alles te zien is onderweg. Tijdens zo’n busrit zie je natuurlijk véél meer van het land dan vanuit een vliegtuig! Je reist langs de vele dorpjes, vlaktes, bergketens, plantages en ziet het landschap steeds veranderen. Onderweg zul je jongens tegenkomen die sinaasappelen verkopen en maak je een stop voor de lunch. Een avontuur op wielen!

Met de veerboot naar paradijselijk Zanzibar

Van het vasteland van Tanzania naar het eiland Zanzibar? Maar liefst vijfmaal per dag vertrekt de veerboot van Dar es Salaam naar de witte stranden van Zanzibar. Je kunt binnen zitten (met airco, die soms flink aanstaat) of buiten op het dek. Vergeet niet om zonnebrand en een warm vest mee te nemen. Heb je tijdgebrek of geen zeebenen? Er zijn zeer voordelige vluchten naar Zanzibar die niet langer dan een halfuurtje van je tijd kosten.

Kazuri Safaris - Tanzania