Zambia

Privé vervoer Zambia

Eén van de manieren om Zambia te ontdekken is om zelf een auto te huren en rond te reizen. Zo heb je de vrijheid om je eigen dagprogramma in te delen. Natuurlijk geven wij je bij boeking een overzicht van de afstanden, reistijden en leuke stops, zodat je hier rekening mee kunt houden.

Er zijn vele soorten auto’s die je in Zambia kunt huren, afhankelijk van je wensen zullen wij je adviseren. Over het algemeen raden wij een 4×4 auto aan, want deze auto’s liggen beter op de weg en zijn wat groter. Je hebt de Suzuki Jimmy, de Toyota Prado en de Toyota Hilux. De Hilux komt in een single of double cab. Als je het leuk vind om te kamperen, dan kun je ook een auto met tent op dak huren.

Zorg er altijd voor om voor zonsondergang op plek van bestemming te zijn en houd je aan de maximum snelheid. Er wordt gecontroleerd en wij zijn niet gewend aan het de rijstijl van Afrikanen en de plots overstekende mensen en dieren.

Voor autohuur heb je een internationaal rijbewijs nodig plus een creditcard. Je kunt de auto gelijk op het vliegveld ophalen* of de auto de volgende dag bij het hotel laten afleveren. * Als je ’s avonds laat aankomt raden wij het af om je auto op het vliegveld op te halen. Je bent moe van de vlucht, je kent de weg niet en men rijdt hier aan de linkerkant van de weg. Beter is dan om je auto de volgende dag af te laten leveren bij het hotel.

Ook kun je een auto met chauffeur huren. Dit noemen we dan transfers. De chauffeur kan je gelijk meer informatie over zijn land vertellen.

Zambia - Kazuri Safaris

Vliegen

De afstanden in Zambia zijn bijzonder groot. Wil je liever niet zelf rijden of niet zo ver rijden? Maak dan gebruik van binnenlandse vluchten. De vluchten gaan altijd via Lusaka, dus je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte te rijden en een gedeelte te vliegen. Van en naar het vliegveld word je gehaald/gebracht door de lodge waar je overnacht, zij regelen de transfers.