Namibië

Hieronder beschrijven we een aantal excursies die je tijdens je reis door Namibië kunt doen. Er zijn echter teveel mogelijkheden om ze allemaal op te noemen. Ter plekke vind je genoeg informatie over wat je allemaal kunt doen. Je boekt de excursies eenvoudig zelf, via het hotel of via onze lokale agent.

Windhoek

Stadswandeling

Namibië - Kazuri SafarisHet centrum van Windhoek is klein en de stad is eenvoudig te voet te verkennen. Maak een stadswandeling langs een aantal interessante gebouwen, zoals Christuskirche, Tintenpalast, Alte Feste, het oudste huis in Windhoek tevens Staats Museum, het twee verdiepingen tellende Stationsgebouw en de National Art Gallery of Namibia. De bouw van de huizen is een combinatie van Duitse koloniale architectuur en moderne zakengebouwen. Voor souvenirs ga je naar de ‘craft market’, waar je ook lekker kunt lunchen.

Kastelen

Met de auto kun je naar één van de drie kastelen ten zuidoosten van het centrum gaan; het Heynitzburg-, het Sanderburg- en het Schwerinburgkasteel. Alle drie zijn opgetrokken uit lokale materialen.

Daan Viljoen Game Park

Vogelliefhebbers kunnen de rest van de dag bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Daan Viljoen Game Park net buiten Windhoek. Dit park huist meer dan 200 vogelsoorten!

Township tour

Boek een georganiseerde excursie met gids naar het Township Katutura. Hier wonen verschillende bevolkingsgroepen in goede harmony met elkaar. Je kijkt je ogen hier uit van verbazing. De kleine huisjes worden vaak gedeeld met 2 gezinnen, geen sanitaire voorzieningen, viezigheid op straat, enz. Maar tevens veel vrolijkheid, gekleurde markten, lokale pubs, verschillende projecten, schooltjes enz. De gids legt je heel veel uit. Een zeer interessante en aangrijpende excursie.

 

Sossusvlei

Namibië - Dune 45 - Kazuri SafarisDuin 45

Een bezoek aan de zandduinen van de Sossusvlei mag niet aan je programma ontbreken. Deze zandduinen van wel 370 meter hoog, zijn de hoogste duinen ter wereld. ’s Ochtends vroeg rijd je in het donker naar Duin 45. Daar aangekomen kun je de duin opklimmen en genieten van dit spectaculaire gebied. De zon kleur de duinen allerlei kleuren oranje.

Een 4×4 safari neemt je mee door de duinen naar de Dode Vallei. Een unieke ‘zandpan’ met dode bomen ingesloten tussen de zandduinen.

Ballonvaart over de Sossusvlei

Kazuri Safaris - NamibiëVlieg tijdens de zonsopkomst over de Sossusvlei en wordt betoverd door de panoramische vergezichten van de woestijn. Sluit deze fantastische ervaring af met een uitgebreid champagne ontbijt!

Vanaf verschillende lodges bij Sesriem word je voor zonsopgang opgehaald voor deze ballonvaart. Bij het startpunt krijg je informatie over wat je wel en niet mag doen en als iedereen in het mandje van de ballon zit stijg je op en vaar je over de woestijn. Fantastische foto’s kun je maken van de vele kleurschakelingen! Na ongeveer een uur daal je weer neer en staat er een heerlijk Engels ontbijt op je te wachten. Daarna word je weer naar je hotel teruggebracht. De excursie duurt 3 à 4 uur.

Rondvluchten in vliegtuigje of helikopter

Kazuri Safaris - Namibië

Vlieg in een klein vliegtuigje of in een helikopter langs de Atlantische kust of de woestijn. De vluchtduur varieert van welke tour je boekt. Vanuit de lucht kun je verschillende scheepswrakken zien liggen. Dit kan vanuit Sossusvlei of Swakopmund.

Swakopmund

Namibië - Kazuri SafarisDolfijnen & zeeleeuwen tour

Geniet van een heerlijke ochtend op zee in een mooie catamaran. Dolfijnen zwemmen naast de boot, nieuwsgierige pelikanen vliegen boven de boot en wie weet springt er wel een zeeleeuw op de boot! De zeeleeuwen en pelikanen mag je voeren. Andere fauna die je tegen kunt komen zijn walvissen, vele vogelsoorten en schildpadden. Onderweg krijg je oesters en champagne! De tocht duurt ongeveer 4 uur.

Skydiven

Namibie - Kazuri SafarisVoor de avontuurlijke mensen een fantastische ervaring… uit een vliegtuig springen op 3 kilometer hoogte. Na goede instructies stap je samen met je tandem skydive master in een klein vliegtuigje. Als je niet te zenuwachtig bent kun je genieten van het prachtige uitzicht voordat je de sprong naar beneden waagt. Na een vrije val van een paar seconden komt de parachute uit en kun je de omgeving in je opnemen. Wauw!

Quadbiken

Zin in een tocht van zo’n 35 kilometer door de zandduinen? Stap op een quadbike en geniet van de prachtige omgeving. Je komt op plekken waar geen andere voertuigen komen. Deze tocht duurt ongeveer 2,5 uur.

Sandboarden

Wil je iets avontuurlijks? Ga dan sandboarden in de woestijn! Het is hard werken om de duinen op omhoog te klimmen, maar vervolgens glijd je snel naar beneden toe. Je kunt zitten of staan op je board. Deze excursie is in de ochtend.

Kazuri Safaris - NamibiëTownship Tour

Ga onder leiding van een gids naar een lokale wijk, een township. Je krijgt hier uitleg over verschillende stammen zoals de Damara, Herero en Ovambo. Deze tour kun je in de ochtend of middag maken en is inclusief een traditionele maaltijd.

Cape Cross

Namibië - Kazuri SafarisZeeleeuwen bij Cape Cross

Cape Cross ligt een uur rijden ten noorden van Swakopmund op weg naar de Skeleton Coast, of als uitstapje op weg naar Twijfelfontein. De Cape Fur Seal is de grootste van de negen Fur Seals die in de wereld voorkomen en plant zich alleen aan de westkust van Zuidelijk Afrika voort, in de maanden november/december. In Cape Cross verblijven tussen de 200 en 250 duizend zeehonden. Een bezoek is zeker de moeite waard en de stank en het geluid van de zeehonden vergeet je niet snel. Het is dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur. Jakhalzen, hyena’s en mensen maken jacht op deze dieren.

Twijfelfontein

Namibië - Kazuri SafarisRotsschilderingen bij Twijfelfontein

De oorspronkelijke bewoners van Namibië hebben tekeningen in de rood/bruine zandsteen rotsen gekerfd. De figuren zijn dieren en mysterische symbolen. Deze rotsschilderingen behoren tot de World Heritage Site.

Rundu

Living Museum

Rondom Rundu kun je verschillende activiteiten ondernemen. Bijzonder is het Mbunza Living Museum, waar je meer leert over de tradities en gewoonten van de Kavango cultuur. Je kunt hier een korte of lange tour doen, of zelfs een workshop volgen om traditionele producten te vervaardigen. Kijk eens op https://www.lcfn.info/en/mbunza.

Wandelingen en schoolbezoek

Daarnaast kun je in deze omgeving wandelingen maken, langs kleine dorpjes en een school bezoeken.

Algemeen

Namibië - Kazuri SafarisCheeta Farm

Er zijn verschillende cheeta farms die je kunt bezoeken tijdens je reis in Namibië. Waaronder Africat Foundation, waar ze cheeta’s en luipaarden opvangen.

Paardrijden

Vanaf verschillende plekken in Namibië kun je paardrijden, o.a. Windhoek, Sossusvlei en Twijfelfontein. Tochten variëren van een uur tot meerdaagse trekking.

Namibië - Kazuri SafarisHimba dorp

Bezoek een traditioneel Himba dorp. De vrouwen met hun okerrode huis en haren stijf van het vet zijn je vast al bekend van foto’s. Deze mensen leven nog zeer primitief in een klein huisje van takken, modder en mest. Je krijgt uitleg over hun levensstijl, hun tradities en gewoonten. Je leert hier over de melk ceremonie, het rook bad, het geloof, de voorouders, traditionele medicijnen, sieraden, haarstijlen en hun relatie met de natuur, het vee en de kinderen. het geeft je mogelijkheden om prachtige foto’s te maken. Dit kan op verschillende plekken, waaronder Opuwo en Kamanjab.

Bushman tours

Vanuit Grootfontein of Gobabis kun je een excursie maken naar de bosjesmannen. Deze wandelingen duren een halve of volle dag en je leert uiteraard meer over hun tradities en gewoonten.