Oeganda

Vervoer - Oeganda - Kazuri Safaris

Privé vervoer met chauffeur

Hoe makkelijk is het om in te stappen en je te laten rijden? Zo hoef je nergens over na te denken en is je chauffeur tevens je gids. In Oeganda ga je op safari met een 4×4 minibusje. De daken van deze safaribusjes kunnen open zodat je tijdens de gamedrives kunt staan en optimaal kunt genieten en goed kunt fotograferen. Je reist alleen met het aantal personen waarmee je de reis boekt, het is tenslotte privé vervoer. Er is plaats voor 7 personen achterin, maar wij reizen met maximaal 6 personen zodat je wat meer ruimte hebt en iedereen een raamplek heeft. Eventueel kan er voorin ook nog 1 persoon zitten naast de chauffeur. Er is niet veel plek voor bagage, daarom vragen wij je om een rugzak of weekendtas mee te nemen, omdat dit makkelijker in te passen is. NB: reis je liever met een landcruiser? Vraag er specifiek naar bij de aanvraag, want dit is uiteraard mogelijk, alleen kost het wat meer.

Oeganda is een relatief klein land, toch kunnen de afstanden van plek A naar B vrij lang zijn omdat de wegen niet overal even goed zijn.

Zelf rijden in Oeganda

Ben je avontuurlijk ingesteld en wil je graag zelf rijden tijdens je vakantie? Ook dit is mogelijk in Oeganda! Je huurt in dit geval een betrouwbare en goed onderhouden auto en gaat zelf op pad. Wij organiseren je reis en boeken de accommodaties, jij rijdt van A naar B. Als je wilt kamperen regelen wij ook de kampeerspullen. Zelf betaal je de parkentree gelden.

Lokale bus in Oeganda

We raden het af om met het openbaar vervoer te reizen. Het levert veel stress op, waar vertrekt de bus, wanneer vertrekt de bus, kom ik op de juiste plek van bestemming aan etc. En niet in de minste plaats laat de veiligheid te wensen over. De chauffeurs rijden vaak hard en roekeloos.

Het vliegtuig

Er gaan meerdere vluchten per dag van Amsterdam en Brussel naar Entebbe. Soms kan het ook voordelig uitpakken om eerst naar Nairobi te vliegen en vanaf daar een vlucht naar Entebbe te boeken. Je kunt je Oeganda reis eenvoudig combineren met een paar dagen relaxen op de parelwitte zandstranden van Zanzibar. Of je vliegt naar Arusha en vervolgt daar je safari.

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen actief, zodat we een vlucht kunnen boeken die het beste bij jouw reisschema past. Bijvoorbeeld Fast Jet tussen Entebbe en Kilimanjaro en Zanzibar en Rwanda Air vliegt 3x per week tussen Kigali en Kilimanjaro.