Zuid-Tanzania

Zuid-Tanzania is dé plek voor wandelsafaris, bootsafaris en natuurlijk game drives. Dit deel van Tanzania is uitgestrekt en de parken zijn afwisselend en ongerept.

Dar es Salaam is het handelscentrum en de officieuze hoofdstad van Tanzania. Het is ook de uitvalsbasis om het minder toeristische zuiden van Tanzania te ontdekken en de boot of het vliegtuig te nemen naar Zanzibar. Wie van de gebaande paden afgaat richting het zuiden komt uit bij de grote parken Selous en Ruaha. (Je kunt ook naar deze parken vliegen en in de parken in open jeeps op zoek gaan naar het wild). Ruaha nationaal park heeft een ongerepte wildernis, veel dieren en vogels en adembenemende uitzichten. Je krijgt hier jouw unieke ervaring en je voelt je hier de enige toerist! Selous is een enorm wild reservaat waar je naast game drives ook andere activiteiten mag ondernemen zoals een boottocht op de rivier en een safari wandeling onder leiding van een ranger. Het landschap is zeer divers en met geluk zie je hier de zeldzame wilde honden. Mikumi is een klein park met een hippo pool en 4 van de Big5 dieren leven hier. Het park wordt in tweeën gesplitst door de snelweg die van noord naar zuid Tanzania loopt. Ga wandelen in de Udzungwa Mountains naar de Sanje Falls, je waant je hier in een totaal andere omgeving. Bezoek de kleurrijke lokale markt in het handelsstadje Iringa en breng een bezoek aan een goed lokaal project Neema Crafts. Kazuri laat je graag zien dat Afrika meer is dan alleen safari. Combineer je reis wellicht met lokale projecten, culturele activiteiten en prachtige natuur. Wie langer de tijd heeft, kan verder trekken door de groene heuvels naar het heldere Nyasa meer (Lake Malawi) in het uiterste zuiden. Prachtige stranden, wuivende palmen met het Livingstonia gebergte op de achtergrond maakt dit een unieke plek om te relaxen. De hooglanden bij Mufindi bieden je weer een hele andere omgeving aan, waar je heerlijk kunt wandelen, paardrijden en vissen. Aan de kust kun je de ruïnes van Kilwa bezoeken, ooit gebouwd door de Portugezen. Veel is daar niet van over, maar wel mangrove bossen witte stranden. Onderweg kom je langs vele dorpjes, rieten hutjes, mango-, cashewnoot bomen en palmbomen.

Als je een stuk ongerept Afrika wilt zien, ga dan naar Zuid-Tanzania en combineer je safari met een week cultuur, strand en relaxen op Zanzibar! Voor meer informatie bekijk je onze voorbeeld rondreizen of creëer je eigen reis naar Zuid-Tanzania!

Informatie

BEKIJK MEER