Kenia

Accommodatie Kenia - Kazuri Safaris

Hotels, lodges & tented camps

Bij al onze rondreizen kun je zelf kiezen in wat voor soort accommodatie je wilt overnachten. Onze selectie hotels, lodges en tented camps in Kenia behoren tot het middenklasse segment, variërend van eenvoudig, koloniaal, sfeervol tot luxe. Een tented camp is een grote,  luxe tent waarin je rechtop kunt staan en is van alle gemakken voorzien, je hebt een echt bed, elektriciteit en zelfs een privé badkamer.

Het hangt samen met je budget en je verwachtingen waarvoor je kiest. Uiteraard kun je ook voor luxe en/of eenvoudige accommodatie in Kenia kiezen. De lodges midden in de nationale parken zijn vaak duurder dan de hotels net buiten de grenzen van de parken. Je kunt tijdens je safari natuurlijk ook een combinatie maken van verschillende soorten accommodaties.

Zolang je jouw verwachtingen duidelijk aangeeft, kunnen wij er bijpassende accommodatie bij zoeken zodat je ter plekke niet voor verrassingen komt te staan. Wees ervan bewust dat de prijzen in Kenia en Tanzania hoog zijn en je kunt deze niet vergelijken met bijvoorbeeld hotels in Zuid-Afrika of Azië.

Kamperen

Wil je iets avontuurlijkers of moet je op je budget letten? In Kenia heb je de prachtige mogelijkheid te kamperen in tweepersoons iglo tentjes, zo zit je gelijk midden in de natuur! Slaap midden in een nationaal park, of net erbuiten en wordt wakker door het gefluit van de vogels. De tent zet je zelf op en je dient je eigen slaapzak mee te nemen (of je kunt er één huren). Je slaapt op campingmatrasjes en er gaat een complete kookuitrusting én een kok mee om heerlijke maaltijden te bereiden.

Eenvoudige accommodatie

In Kenia is gebleken dat eenvoudige accommodatie qua prijs bijna hetzelfde is als dat je gaat kamperen. Je eet dan bij de lodges, dus er gaat geen kok mee. In Nairobi boeken we Wildebeast Camp, bij Naivasha gebruiken we Camp Carnelly’s en in de Masai Mara overnacht je bij Manyatta Camp.

Als je als man en vrouw boekt, reserveren wij een twee persoonsbed. Slaap je liever in twee aparte bedden, geef dit gelijk door bij boeking. Voor twee mannen of vrouwen boeken we standaard aparte bedden. Boek je met drie personen, dan boeken wij standaard een tweepersoons en een éénpersoons kamer. Slaap je liever met z’n drieën op een kamer, geef dit gelijk bij boeking door, zodat wij kunnen checken of dit overal mogelijk is.