Kenia

Hotels, lodges & tented camps

Uiteraard hebben we allerlei suggesties voor jouw accommodatie(s). In Kenia kiest Kazuri Safaris graag voor accommodaties in het middensegment. De ene keer een grotere lodge, de andere keer een klein tented camp.

Een tented camp klinkt misschien primitief, maar is het niet! Je krijgt een hoogwaardige, grote tent waarin je gewoon rechtop kunt staan. Jouw tented camp heeft een goed bed, een privé badkamer en elektriciteit. Gewoon comfortabel dus!

De keuze voor accommodaties hangt samen met je budget en je verwachtingen. Uiteraard kun je ook voor eenvoudige of luxe accommodatie in Kenia kiezen. Er is veel mogelijk en de prijzen lopen sterk uiteen. De lodges midden in de nationale parken zijn vaak duurder dan de hotels net buiten de grenzen van de parken. Je kunt tijdens je safari natuurlijk ook een combinatie maken van verschillende soorten accommodaties. Zolang je jouw verwachtingen duidelijk aangeeft, kunnen wij er bijpassende accommodatie bij zoeken zodat je ter plekke niet voor verrassingen komt te staan.

Standaard worden de accommodaties tijdens de safari geboekt op basis van full board. Dat betekent: inclusief ontbijt, lunch en diner. In de stad tref je vaak een hotel op basis van bed & breakfast.

Bekijk hier voor een lijst van onze meest gebruikte accommodaties in Kenia.

Verdeling van de bedden en kamers
Geef je wensen door met betrekking tot de verdeling van de bedden en kamers. Vermeld of je kiest voor een tweepersoonsbed of aparte eenpersoonsbedden. Standaard boeken wij een tweepersoonsbed voor twee personen. Boek je voor drie personen, onder wie 1 kind, dan reserveren we standaard een driepersoonskamer. Wil je het anders geregeld hebben? We horen het graag! 

Accommodatie Kenia - Kazuri Safaris

Kamperen

Kies je voor avontuurlijk of heb je een beperkt budget? In Kenia heb je de mogelijkheid te kamperen in tweepersoons iglo tentjes. Dat betekent wel: back to basic. Je zet zelf je tent op en je neemt je eigen slaapzak mee (of je huurt er één). Voor de kampeer- en kookuitrusting wordt gezorgd, er gaat een kok mee om je maaltijden voor je klaar te maken! Op de campings zijn douches en wc’s aanwezig.

En het mooiste: je wordt wakker middenin of net buiten een schitterend wildpark. Je bent één met de natuur. ’s Nachts hoor je de wilde dieren. En ’s morgens zijn de Afrikaanse zon en de twitterende vogeltjes je wekker. Hoe gaaf is dat?

Eenvoudige accommodatie

In Kenia is gebleken dat eenvoudige accommodatie qua prijs bijna hetzelfde is als dat je gaat kamperen. Je eet dan bij de lodges, dus er gaat geen kok mee. In Nairobi boeken we Wildebeast Camp, bij Naivasha gebruiken we Camp Carnelly’s, bij Nakuru Punda Milia en in de Masai Mara overnacht je bij Mountain Rock.


Nogmaals: we barsten van de suggesties. Maar waar en hoe jij in Kenia overnacht, dat bepaalt uiteindelijk niemand anders dan jijzelf!