Kenia

Hotels, lodges & tented camps

Bij al onze rondreizen kun je zelf kiezen in wat voor soort accommodatie je wilt overnachten. Kazuri Safaris boekt de beste accommodaties in Kenia voor jou. Onze selectie hotels, lodges en tented camps in Kenia behoren tot het middenklasse segment, variërend van eenvoudig, sfeervol, koloniaal tot luxe. Een tented camp is een grote,  luxe tent waarin je rechtop kunt staan en is van alle gemakken voorzien, je hebt een echt bed, elektriciteit en zelfs een privé badkamer.

Kijk hier voor een lijst van onze meest gebruikte accommodaties in Kenia.

Het hangt samen met je budget en je verwachtingen waarvoor je kiest. Uiteraard kun je ook voor eenvoudige of luxe accommodatie in Kenia kiezen. Er is veel mogelijk en de prijzen lopen sterk uiteen. De lodges midden in de nationale parken zijn vaak duurder dan de hotels net buiten de grenzen van de parken. Je kunt tijdens je safari natuurlijk ook een combinatie maken van verschillende soorten accommodaties. Zolang je jouw verwachtingen duidelijk aangeeft, kunnen wij er bijpassende accommodatie bij zoeken zodat je ter plekke niet voor verrassingen komt te staan. Wees ervan bewust dat de prijzen in Kenia en Tanzania hoog zijn en je kunt deze niet vergelijken met bijvoorbeeld hotels in Zuid-Afrika of Azië.

Verdeling van de bedden en kamers
Geef je wensen door met betrekking tot de verdeling van de bedden en kamers. Vermeld of je kiest voor een tweepersoonsbed of aparte eenpersoonsbedden. Standaard boeken wij een tweepersoonsbed voor twee personen. Boek je voor drie personen, onder wie 1 kind, dan reserveren we standaard een driepersoonskamer. Wil je het anders geregeld hebben? We horen het graag! 

Accommodatie Kenia - Kazuri Safaris

Kamperen

Wil je iets avontuurlijkers of moet je op je budget letten? In Kenia heb je de prachtige mogelijkheid te kamperen in tweepersoons iglo tentjes. Dat betekent wel: back to basic. Je zet zelf je tent op en je neemt je eigen slaapzak mee (of je huurt er één). Voor de kampeer- en kookuitrusting wordt gezorgd, er gaat een kok mee om je maaltijden voor je klaar te maken! Op de campings zijn douches en wc’s aanwezig.

En het mooiste: je wordt wakker midden in of net buiten een schitterend wildpark. Je bent één met de natuur. ’s Nachts hoor je de wilde dieren. En ’s morgens zijn de Afrikaanse zon en de twitterende vogeltjes je wekker. Hoe gaaf is dat?

Eenvoudige accommodatie

In Kenia is gebleken dat eenvoudige accommodatie qua prijs bijna hetzelfde is als dat je gaat kamperen. Je eet dan bij de lodges, dus er gaat geen kok mee. In Nairobi boeken we Wildebeast Camp, bij Naivasha gebruiken we Camp Carnelly’s, bij Nakuru Punda Milia en in de Masai Mara overnacht je bij Mountain Rock.