Malawi

Malawi, het warme hart van Afrika! Wandelen, op safari en relaxen aan het meer; een goede combinatie voor een heerlijke vakantie.

Malawi is voor veel mensen een redelijk onbekend land en wordt daarom pas vaak bezocht als men al eerder in Afrika is geweest. Malawi heeft een groot meer, prachtige natuur en de bevolking is erg aardig. Het is een klein, maar uitgestrekt land, ingeklemd door Tanzania in het noorden, Zambia in het westen en Mozambique in het oosten. Het landschap is zeer divers, variërend van het meer, hoge bergen, hooglanden en wildparken. Onderweg kom je ontzettend veel mango bomen tegen, lieflijke dorpjes en word je toegeroepen door kindjes. Malawi is éé van de vriendelijkste landen ter wereld!

De meeste mensen kiezen òf voor het noorden òf juist voor het zuiden van Malawi. Een rondreis in Malawi is ook goed te combineren met een safari naar Zambia, naar het fantastische South Luangwa Nationaal Park. Vanuit de hoofdstad Lilongwe rijd je daar in zo’n 5 uur naar toe. Geniet 2 dagen lang van diverse game activiteiten in het park en keer vervolgens terug naar Malawi.

Ga je naar het zuid-Malawi, bezoek dan het Zomba Plateau, de theeplantages bij Mt Mulanje, Majete- en Liwonde Nationaal Park. Ga je naar het noord-Malawi, bezoek dan het Nyika Plateau, Vwaza Marsh, Livingstonia en Kande- of Chinteche Beach. En sluit je reis af aan Lake Malawi, bijvoorbeeld bij Cape Maclear of op één van de privé eilanden Domwe of  Mumbo Island. Je kunt ook naar Salima gaan en op Nankoma Island overnachten bij de Blue Zebra Lodge.

Je kunt in Malawi tal van activiteiten ondernemen zoals, wandelen, fietsen, paardrijden, vogeltours, wildsafari’s, boottochten enz. Malawi staat bekend om het houtsnijwerk en je kunt hier prachtige souvenirs kopen. Zoek je graag contact met de lokale bevolking? Bezoek dan Baobab Kids in Blantyre of Njobvu Cultural Centre bij Liwonde.

Ontdek Malawi zelf en stel je unieke privé rondreis samen! Voor meer informatie bekijk je onze voorbeeld rondreizen of creëer je eigen reis naar Malawi!

Informatie

BEKIJK MEER