Tanzania & Zanzibar rondreis: Monique

We hebben een fantastische reis gehad waarbij we ons steeds goed verzorgd, begeleid en geïnformeerd voelden en we hebben veel geweldige ervaringen opgedaan! Het hoogtepunt van onze reis is moeilijk aan te geven. In ieder geval de Serengeti en dan ook het logeren bij Kati Kati Tented Camp. Zo gastvrij, zó midden in de natuur en zo puur! Alle accommodaties waren trouwens prima, schoon en netjes. De één mooier dan de ander, maar we hebben het overal naar onze zin gehad. De excursies waren erg leuk. En Zanzibar was een heerlijke afsluiting van de reis.

Ons programma zat goed in elkaar. Saskia had al gezegd dat 5 dagen safari wel voldoende zou zijn. En dat klopte, hoe mooi ook! We hebben game drives gemaakt in het Tarangire Park, de Serengeti en de Ngorongoro Krater.  Dit werd afgewisseld met diverse excursies:

De excursie naar de lokale stammen bij het Eyasi meer was erg leuk en we hadden een aardige gids. De bosjesmannen leken het leuk te vinden dat je kwam kijken en meedeed. Geen gevoel van alsmaar geld moeten geven. We hebben interessante dingen gezien, het was erg indrukwekkend.

Wij vonden de excursie naar de Maasai vreselijk. We hadden een ongeïnteresseerde gids die het geld uit onze portemonnee stond te kijken. We kregen gekke antwoorden als we een vraag stelden (misschien was zijn Engels slechter dan het leek). In een vliegensvlug tempo gingen we door het dorp en we werden onvriendelijk aangekeken worden door de aanwezige vrouwen en kinderen. Foto’s maken mocht wel, maar vriendelijk werden ze er niet van. Wat ik heel goed begrijpen kan…maar ja. Ik zou dit niet overdoen.

De excursie bij Mto wa Mbu/Lake Manyara was erg leuk. Een gids die heel goed Engels sprak en die ons veel kon vertellen over het leven daar. Over hoe ze bezig zijn met de kinderen allemaal naar school te krijgen en waterpunten aan te leggen. Veel informatie over de bananen teelt. Heeeeeel vies dat bananenbier!!

Op Zanzibar deden we de eerste dag de Safari Blue tour. In één woord geweldig!! Leuke bemanning, dolfijnen en zelfs een walvis gezien. Prachtig gesnorkeld en een heerlijke lunch op een tropische eiland. Een onvergetelijke dag.

Op Zanzibar verbleven we eerst 2 nachten in Stone Town en vervolgens zijn we 4 dagen naar het strand  geweest. Langi Langi was een fijn hotel waar we heerlijk hebben gerelaxt. Toen het vliegtuig terug naar huis een uur vertraging had, heeft Anouar (de transfer chauffeur) ons nog een rondritje over het eiland laten maken. Heel lief!

Saskia, heel erg bedankt voor al je goede zorgen! We hebben een fantastische reis gehad en het contact met jou was heel prettig, persoonlijk en betrokken.

Groetjes Monique en Cor-Jan