Reisverhaal Kenia met kinderen : Miriam

Wij hebben een waanzinnige reis gemaakt samen met onze kinderen van 9 en 11 jaar.

Op safari in Kenia

Op safari met Kazuri SafarisDe kinderen hadden van te voren niet echt goed een idee wat ze konden verwachten, maar hebben zo intens genoten van alle dieren om ons heen.

We hebben veel tijd in de auto doorgebracht, maar zoveel verschillende dieren gezien. En dan denk je misschien huh weer een olifant, maar steeds weer in een andere omgeving (savanne/ moeras/ palmbomen bos/ dichtbegroeid achter een bosje) maakte het toch bijzonder.  De “jacht” naar het spotten van de big five.

De reis was goed georganiseerd, wij hebben gekozen voor het luxe segment, in lodges omdat we na uren in de auto eigenlijk heel graag de kinderen (en onszelf) de mogelijk gunden om even te kunnen zwemmen. De zwembaden waren doorgaans wel errug koud (in augustus), hahaha.

Wij hadden 12 dagen georganiseerd, en daarna nog 8 dagen strand. Dit was een fijne combinatie, want 12 dagen “safari” is toch ook wel vermoeiend gebleken.

Maar als gezin zoveel mooie herinneringen gemaakt en echt quality time samen doorgebracht.

Stukjes uit het reisverslag

Lake Nakuru
Kenia - Flamingo'sZo’n een geluk gehad, op onze game drive bij Lake Nakuru, alles gezien wat er te zien was. Heel veel zebra s, gazelles, flamingo s, waterbokken, bavianen, hyena’s wrattenzwijnen, giraffes, maar ook leeuwen en neushoorns. Denk dat ik nog steeds dieren vergeet op te noemen, maar geloof me, zo bijzonder! Daarna de kids nog ff zwemmen, en wij met een flesje wijn bij de “tent”. Dankzij Saskia/Kazuri Safaris. Wat een luxe en bijzonder om mee te maken! Nb bij het eten hoorde we dat we de nijlpaarden en witte neushoorns nog gemist hebben 😬.

Masai Mara
Vandaag zowat de hele dag in de auto gezeten, denk bijna 10 uur, maar zoveel gezien en gedaan! Remy heeft zelfs een tukkie gedaan in de auto, wat echt knap is, want die auto gaat onwijs heen en weer!! Super veel olifanten gezien, verschillende leeuwen en cheeta’s (helaas nog geen luipaard, die zijn echt “verlegen”). Stokstaartjes, zebra met baby, struisvogels, gazelles, hartebeesten, impala’s, topi’s, giraffen met babytje. Geluncht (en geplast) tussen de zebra’s. Naar de Mara rivier gereden en een wandeling gemaakt (met ranger) bij nijlpaarden en krokodillen. Ook heel bijzonder. Gewoon teveel om op te noemen!! Nu een biertje bij het zwembad. Kids in het water, aapjes om ons een….. Genieten!

Overnachten bij de Maasai
Op bezoek bij de MaasaiEn dan zit je ineens twee dagen in de middle of nowhere tussen het Maasai volk, slapen in de huisjes gemaakt van poep. Prachtige wandelingen, bergen beklommen en tot Remy zijn grote plezier getraind worden voor een krijger. Speerwerpen, boogschieten, vuur maken, spoorzoeken. Maar ook armbandjes gemaakt met heeeeeele kleine kraaltjes 🙈. Wij droegen natuurlijk ook het traditionele gewaad, heerlijk warm en dat was in de ochtend en avond echt lekker. Lekker zitten bij het kampvuur luisteren naar hun liederen. Hebben een school bezocht en een dorpje waar alleen Maasai weduwes met kinderen wonen (ondersteund door het culturele centrum waar wij verbleven). Maar geen internet dus verplicht onthaasten en heerlijk gegeten (al was ik geen fan van de geiten stew 😬).

Amboseli
Olifant met de KilimanjaroDe game drive van vanmiddag was erg geslaagd. Dit park is vooral bekend van de vele olifanten, en dat klopte ook. Hele families/kuddes gezien. Maar ook vele giraffen, kraanvogels, gnoes, zebra’s en twee leeuwen. Of eigenlijk hebben we die niet gezien, ze lagen in het gras, plat op de grond, en zelfs met onze beste verrekijker lukte het niet om ze te spotten. Prachtige zonsondergang gezien en daarna terug voor het eten.
De volgende dag de hele dag op game drive geweest. Super veel gespot, prachtig park en heel veel dieren. Die leeuwen van gister konden we nu wel zien. Hebben best een tijdje staan wachten want het zag eruit dat het vrouwtje haar slag ging slaan bij de zebra’s 🙈. Maar duurde te lang, dus doorgegaan. Super veel zebra’s, en gnoes gezien, ontelbaar olifanten en giraffen. Heel veel gazelles, flamingo’s en nijlpaarden. Prachtige vogels weer en een hyena gezien. Afsluiten met een plons in het zwembad, ook om het stof van ons af te spoelen, heerlijk.

Slapen in de bush
Tussen de dieren slapen klinkt natuurlijk heel fantastisch en dan is het uiteindelijk ook, maar eigenlijk niets voor mij. Die dieren maken ontzettend veel lawaai snachts 😂. Hoorde een olifant trompetteren en (ik denk) een gnoe, of meerdere gnoes snuiven of hoe heet dat wat ze doen. Hoorde zebra’s rennen, en keiharde vogels en krekels 😂. Al met al slecht geslapen dus, maar op het moment dat ik oordopjes overwoog, dacht ik, ach hoe bijzonder is dit, ik ga gewoon liggen luisteren en zie wel of ik nog in slaap val.

Bootsafari bij Lake Naivasha