Vliegtickets

Bij Kazuri Safaris bepaal je zelf hoe je je rondreis in Afrika geregeld wilt hebben. Dat geldt ook voor het boeken van je internationale vliegticket(s).  Die boek je zelf, óf je laat het aan Kazuri Safaris over. We regelen het graag voor je!

Je internationale vliegticket(s) boeken

Online je internationale vliegticket naar Afrika boeken is vrij eenvoudig. Regel je dat zelf? We geven je graag een aantal handige tips!
Om te weten welke luchtvaartmaatschappij de goedkoopste tickets aanbiedt, kijk je bijvoorbeeld op www.vliegtickets.nl of www.skyscanner.com. Je ziet direct een overzicht van de prijzen van de verschillende luchtvaartmaatschappijen. ‘Speel’ ook met de dagen van de week. Vaak is het goedkoper om op maandag, dinsdag of woensdag heen te vliegen. Een vrijdag en zaterdag zijn doorgaans de duurste dagen om te vliegen. KLM vliegt rechtstreeks naar Nairobi, Kilimanjaro, Dar es Salaam, Entebbe, Kigali, Windhoek, Johannesburg en Kaapstad. Kijk op www.klm.com.

Bestemmingen: retourtje of meerdere bestemmingen

Retourvluchten met dezelfde bestemming zijn goedkoper dan twee enkele reizen. Maar je kunt er wel voor kiezen om bijvoorbeeld naar Nairobi te vliegen en terug te vliegen vanaf Zanzibar. Of je reist naar Johannesburg en vliegt na de reis terug vanuit Kaapstad. Soms zijn er meerdere vluchten per dag naar dezelfde bestemming. Betalen gaat heel simpel via iDEAL of met je creditcard. Geef ons bij boeking je vluchtgegevens door. Wij zorgen ervoor dat jouw rondreis in Afrika perfect op je reistijden aansluit!

 

Kazuri Safaris regelt jouw vliegticket graag voor je!

Uiteraard kun je het boeken van je internationale vliegticket ook aan ons overlaten. Laat ons weten welke data van vertrek en terugkomst je voorkeur hebben, of deze data flexibel zijn, of je een voorkeur hebt voor een vliegmaatschappij en of je een rechtstreekse vlucht wilt boeken. We zullen je de prijs van het vliegticket op die specifieke dag doorgeven, inclusief de daarbij behorende belastingen, toeslagen en heffingen. Hierbij komen de ticket reserveringskosten (€ 25,- p.p.) en een eventuele vliegverzekering.

Van optie tot definitieve boeking van je vliegticket
We kunnen een ticket variërend van een dag tot soms een week voor je in optie laten staan; dit is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Als je binnen deze termijn definitief boekt, maak dit bedrag dan zo spoedig mogelijk aan Kazuri Safaris over, zodat wij je vliegticket definitief kunnen boeken. Boek je nadat de optie is verlopen, dan zullen wij nogmaals je ticket boeken en de (nieuwe) prijs doorgeven. Wij kunnen alleen tickets boeken die vooruitbetaald zijn. Kazuri Safaris is niet aansprakelijk voor de uitvoering van de vluchten.

De tarieven en heffingen van vliegtickets veranderen maandelijks en soms zelfs dagelijks. Wijzigingen zijn daarom voorbehouden. Nadat we je reisaanvraag hebben ontvangen sturen we een vluchtvoorstel met het voor jou zo voordelig mogelijke tarief. Het totaalbedrag aan heffingen is onder voorbehoud van wijzigingen, omdat dit door lokale overheden en maatschappijen eenzijdig wordt vastgesteld. Het is dus mogelijk dat je na boeking nog een toeslag moet betalen.

Binnenlandse vliegtickets

Binnenlandse vluchten worden doorgaans door Kazuri Safaris geboekt en deze proberen we altijd zo goed mogelijk aan te laten sluiten op je reisprogramma en/of intercontinentale vlucht. Lijnvluchten van bijvoorbeeld Nairobi naar Mombasa, Arusha of Kilimanjaro naar Zanzibar of Entebbe naar Kilimanjaro worden zoveel mogelijk uitgevoerd met Kenya Airways en Precision Air. Tussen de nationale parken vlieg je vaak met een kleiner vliegtuigje van bijvoorbeeld Safari Link in Kenia of Coastal Aviation in Tanzania. Een relatief nieuwe prijsvechter is Fast Jet. In Zuid-Afrika zijn meerdere vliegmaatschappijen actief, zoals South African Airways, Mango en Kulula.

 

Tip: boek alle vluchten op 1 ticket!

Het is altijd beter om al je vluchten op 1 ticket te boeken. Dit maakt de reis wel duurder, maar geeft je ook meer zekerheid. Als er een van de vluchten op je ticket uitvalt, dan zal de luchtvaartmaatschappij namelijk een oplossing voor je moeten zoeken. Als je 2 losse tickets boekt en er treedt vertraging op, dan ben je daar zelf verantwoordelijk voor en kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld de terugvlucht mist.

Een voorbeeld: je kunt beter een ticket Amsterdam – Kilimanjaro en Zanzibar (via Nairobi of Dar es Salaam) – Amsterdam boeken, dan twee losse tickets: Amsterdam – Kilimanjaro en Dar es Salaam – Amsterdam. In het laatste geval moet er los een ticket van Zanzibar naar Dar es Salaam worden geboekt en als deze vlucht uitvalt, dan mis je de terugvlucht. Staat alles op één ticket geboekt, dan zal KLM voor je naar een oplossing zoeken.

Annuleringsverzekering vliegticket

Je kunt voor je vliegticket een aparte annuleringsverzekering afsluiten. Dit is vooral verstandig als je al ruim van te voren boekt. Je krijgt dan de kosten van je vliegticket vergoed, mocht je onverhoopt niet op reis kunnen gaan. De normale annuleringsvoorwaarden zijn hierop van toepassing.