Zuid-Afrika rondreis: Sylvie & Francisca

We hebben in mei een heerlijke vakantie in Zuid-Afrika gehad! De reis was boven verwachting. Eigenlijk hadden we iets meer avontuur in het reizen door het land zelf verwacht, maar vrijwel alles is naar westerse maatstaven prima verzorgd. Bewegwijzering, voorzieningen langs de weg en dergelijke zijn uitstekend. We hadden geen kaart bij de auto gekregen, maar hadden uit Nederland een roadatlas meegenomen en die beviel heel goed. Ook op de gravel wegen over potholes hoefden we ons geen zorgen te maken, we hadden een bijna nieuwe auto mee!

De accommodaties waren meestal boven verwachting, vooral in Dundee, Louis Trichard en Mapunguwbe. Alleen Hlane was beneden verwachting, vooral door het grote aantal insecten in de hut. Ze hadden daar net heel veel regen gehad, misschien is dat een verklaring. We hadden gelukkig een eigen klamboe mee en dat was geen overbodige luxe. Overigens was het park wel heel mooi, het loont om ’s middags gewoon bij de waterhole in het kamp te gaan zitten. Verder hebben we een paar heerlijke dagen in de Drakensbergen gehad. En het huisje in Mapunguwbe was verreweg de mooiste, met een heerlijke buitendouche. Dat het kamp niet is omheind geeft de accommodatie iets spannends: ’s ochtends zoeken naar sporen naast de hut en ik heb zelfs een leeuw gezien vanaf het terras! Het landschap is prachtig en het is het enige park waar je na donker nog zelf mag rijden (voor en na een georganiseerde gamedrive), ook een bijzondere ervaring. Last but not least hebben we natuurlijk genoten van alle beessies!

Dankjewel voor het luisteren, meedenken en rekening houden met onze wensen. Zo hebben we onze eigen reis door Zuid-Afrika samengesteld. Het was een prettige mix van natuur en cultuur, bergen en laagland. Een rondje vanuit Johannesburg, via de Drakensbergen, het binnenland naar St. Lucia en via Swaziland, Krugerpark, Graskop, Tzaneen, Mapungubwe en Madi a Thava terug naar Johannesberg. En je bent enorm attent, zoals een kadootje vooraf en het kaartje bij thuiskomst. Daarnaast hebben wij het contact met jou/Kazuri ervaren als laagdrempelig, bereikbaar en flexibel. Top!

Veel groetjes, Sylvie & Francisca