Tanzania & Zanzibar rondreis: Jacqueline

We worden steeds gekker op Afrika! We vonden het een geweldige reis, de safari + gids + accommodaties waren uitstekend, we hebben alle wildlife zo'n beetje gezien en de migratie van de enorme kuddes gnoes en zebra's. Wow!

De rondreis door Tanzania was fantastisch! Onvergetelijk! Alles was super goed geregeld, waarvoor dank. En ter plaatse heeft Jens ons nog met wat kleine dingetjes geholpen. We worden steeds gekker op Afrika! We vonden het een geweldige reis, de safari + gids + accommodaties waren uitstekend, we hebben alle wildlife zo’n beetje gezien (helaas geen luipaard) en de migratie van de enorme kuddes gnoes en zebra’s. Wow! En Zanzibar vonden we super, de heerlijke mix van culturen en de rijke historie. Het relaxte aan de kust en de super vriendelijke mensen.

Saskia, nogmaals onze dank voor jouw hulp bij het samenstellen en maken van deze fantastische reis! Ik kan niet wachten tot we onze volgende Afrika bestemming kunnen uitkiezen! Malawi lijkt me wel wat :)!

We hebben een blog bijgehouden, is voor jou en klanten wellicht ook leuk om te lezen. Een klein stukje daaruit:
“Nadat we gezellig geluncht hebben met de marabu’s met uitzicht in de krater, vervolgden we onze bumpy reis naar het Serengeti National Park. Onderweg werden we beloond met grote kuddes zebra’s, thomson gazelles en grand gazelles. Niet veel later arriveren we bij de Gate to Serengeti NP. Eduardo regelt de toegangsbewijzen en wij klimmen naar het hoogste uitzichtpunt vanaf waar je alle kanten kunt uitkijken de Serengeti in. Prachtige vergezichten; landschappen met acacia’s, blauwe en bruine waterpoelen en dorre terreinen vermengd met groene graasweides. Bij de Gate staat een Baboon (bavianen) familie ons op te wachten. Grote, harige bavianenmannetjes met een arrogante, eigenwijze kop en vele vrouwtjes eromheen met kleintjes op hun rug of aan de buik bungelend. Maffe beesten!

We gaan de Serengeti in met onze stoere 4×4 Landrover. Al gauw spotten we twee (spotted) hyena’s met een lap vlees in hun bek, ze komen dichtbij en dan gaat er een vandoor met het vlees. Op de achtergrond paraderen struisvogels en zebra’s. Verderop staat een familie olifanten te grazen. Zo mooi!

Als we langzaam verder rijden, horen we uit de verte een bonkend, dof geluid naderen. Duizenden stampende hoeven… We racen erop af, een grote stofwolk tegemoet gaande. We zien duizenden gnoes (wildebeasts) achter elkaar aan rennen. Hoera! De migratie is begonnen en wij zijn getuigen! Adembenemend is de stroom van gnoes die voorbij, langs en om ons heen galloppeert. De stofwolk die ze met zich meebrengen en het enorme lawaai dat hun hoeven doen veroorzaken. Wow. Tussen de overweldigende dierengroep zitten ook kleintjes en verdwaalde groepjes zebra’s. Er komt geen einde aan de kuddestroom. Als idioten vliegen ze over het terrein, zonder te stoppen, op of om te kijken, de blik gericht op het oneindige, op weg naar nieuw graasland. Eduardo weet een weg te manouvreren door en langs de kuddestroom en langzaam vervaagt het hoevengetrappel in krekelgeluid. Uit het niets duikt een joekel van een giraffe op, erom heen staan impala’s elegant met hun staartjes te kwispelen. We steken een stroom over, die is veroorzaakt door de hevige regenval eerder, de motor maakt hoge toeren en de modder vliegt ons om de oren. In een poel ernaast liggen nijlkrokodillen. Te wachten op de passerende gnoes misschien???

We rijden de route weer terug en na een uur komen we weer bij de plek waar de migratie van de gnoes bezig was. Deze is nog steeds bezig! Er kruizen nog steeds hele rijen galloperende gnoes de weg. Ongelooflijk, kun je je voorstellen hoeveel dieren dit zijn?

In hoge acaciabomen zien we marabu’s nestelen, pelikanen, gieren en tropische soorten in alle kleuren van de regenboog waar we de namen niet van kennen. We passeren nog een poel waar nijlpaarden uitgebreid in bad gaan en een moddermaskertje nemen. Nijlpaarden zijn zo leuk, ze zien er altijd happy uit. Terwijl in werkelijkheid het een heel chagrijnig beest is dat niet graag wordt gestoord en daarom dus ook het gevaarlijkste dier voor de mens. Een leeuw schijnt hier niets bij te zijn!”

Groetjes en tot mails/bels,

Jacqueline & Hicham