Zanzibar

Privé Transfers Zanzibar

Op Zanzibar maak je gebruik van privé transfers van het vliegveld naar je hotel, je strandhotel en terug. Dit is de gemakkelijkste manier om te reizen op tijden die bij jouw reisprogramma aansluiten. Soms krijg je een gewone personenauto en soms een minibus.

Zelf rondreizen Zanzibar

De Dala Dala is de lokale bus en vertrekt in Stone Town bij de markt. Er zijn verschillende buslijnen over het hele eiland. Het is een avontuur op zichzelf maar niet altijd even comfortabel en we raden dit af.

De gedeelde minibus rijdt twee keer per dag van Stone Town naar de noord- en oostkust. Dit is een comfortabele en goedkope manier om bij je strand accommodatie te komen. Er is een vast vertrekpunt in Stone Town bij het oude fort, of je kan opgehaald worden bij je hotel. Je wordt naar je hotel gebracht en daar ook weer opgehaald. Deze taxi’s vertrekken om 8.00 en 13.00 uur vanuit Stone Town en om 9.30 en 14.30 uur vanuit het strand.

Natuurlijk kun je ook overal naartoe een taxi nemen op de tijd dat jij wilt reizen. Spreek wel van te voren de prijs af.

Auto of brommer huren Zanzibar

Om een auto te huren moet je in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs. Ook kun je gemakkelijk een brommer of fiets huren. Maar voordat je hieraan begint, bedenk dan wel dat de verkeersregels, voor zover er al verkeersregels zijn, anders zijn dan in Nederland. Ook zijn er bijna geen verkeersborden. Vooral de politiecontroles maken het rijden met eigen vervoer lastig. De politie kan altijd wel een reden bedenken om geld van jou te krijgen. Daarom raden we een auto of brommer huren af.

Zanzibar-Kazuri-Safaris