Zuid-Tanzania

Hieronder beschrijven we een aantal excursies die je tijdens je reis in Tanzania kunt doen. Afrika biedt meer dan alleen safari. Je kunt je reis daardoor afwisselen met culturele activiteiten: ontmoet de lokale bevolking, bezoek goede projecten, wandel over traditionele markten etc. Je kunt de excursies al gelijk bij je boeking in Nederland boeken. Als je ter plekke wilt beslissen, dan boek je ze eenvoudig bij je chauffeur of het hotel.

Dar es Salaam

Citytour

Zuid-Tanzania - Kazuri SafarisZie de leukste en belangrijkste plekken van de stad, waaronder monumenten, gebouwen van betekenis, kerken, markten, de botanische tuinen enz. Boek deze citytour met gids, of volg de wandeling uit de Lonely Planet.

Strand

Geniet gewoon van een dag relaxen aan het strand. Dit kan ten zuiden van Dar es Salaam bij Mikadi of Kipepeo. Wil je snorkelen, ga dan naar Bongo Island, dit bereik je met de boot die bij de Slipway vertrekt.

Bagamoyo

Vanuit Dar es Salaam kun je een dagtocht naar Bagamoyo maken. Bagamoyo is een plek met geschiedenis, ruïnes, een informatief museum en Swahili cultuur. Maar stel je er niet teveel van voor, want het is een vrij slaperig stadje.[/learn_more]

Kilwa

Kazuri SafarisBezoek de ruïnes

Bezoek de ruïnes van Kilwa Kisiwani, eens het handelscentrum van de Oost-Afrikaanse kust.  Nu zijn er enkel nog ruïnes van koraal en kalksteen, moskeeën, paleizen, graftombes, koopmanshuizen, en de met mangrove begroeide kust. Je gaat erheen met een boot, wandelt daar rond met een gids die zeer veel informatie kan geven. De beste tijd is halverwege de middag zodat het paleis van de Sultan mooi kleurt tijdens de zonsondergang.

Relax aan het strand

Relax aan de parelwitte stranden van Kilwa. De kust is begroeid met mangrove en voor de kust zijn er tal van kleine eilandjes en koraalriffen.

Maak een zeiltocht in een traditionele dhow

Zeil met een traditionele dhow naar Kilwa Kisiwani, of een langere zeiltocht naar Songa Songa, waarbij je ook nog nijlpaarden kunt spotten bij de rivier.

Morogoro

Wandelen

De meeste mensen slapen 1 nacht in Morogoro, als ‘stopover’. De stad heeft niet veel te bieden. De omgeving van Morogoro is echter prachtig heuvelachtig en groen. Dus als je van wandelen houdt, zorg dan dat je op tijd aankomt.

Mufindi

Mufindi ligt een uur rijden ten oosten van de snelweg die van Tanzania naar Zambia loopt, nog voorbij Iringa. Je rijdt langs theeplantages en lokale dorpjes. Je zou niet verwachten dat Tanzania dit ook biedt, het is zo’n ander landschap!

Paardrijden

p1070774Vanuit de lodge kun je voor verschillende tochten kiezen, variërend van 1 uur tot de hele dag. Of je beginner of gevorderd bent maakt niet uit, ze bieden voor iedereen een passende tocht. Je rijdt langs het meer door het bos, over de bergkammen, langs de theeplantages enz.

Vissen

Vlakbij de lodge zijn verschillende dammen aangelegd waarin je op forel kunt vissen.

Wandelen

Vanuit de lodge kun je heerlijk wandelen. Een mooie wandeling duurt zo’n 2,5 uur langs het meer. Je wordt vergezeld door hun herdershond. Je kunt ook een picknick lunch meenemen en lekker ergens bij het meer gaan relaxen, waar je ook gebruik kunt maken van 2 kano’s.

Zuid-Tanzania-kazuri-safarisBezoek onderweg naar Mufindi Ismilia Stone Age site bij Iringa

20 Kilometer ten zuiden van Iringa vind je Ismilia Stone Age Site. Deze plek is afgegraven door archeologen. De gids die je rondleidt kan je hier veel over vertellen. Je kunt hier een mooie wandeling maken door een brede kloof waar middenin pilaren van zandsteen staan.

Ruaha

Safari wandeling

In Ruaha heb je de mogelijkheid om met een ranger een wandel safari te maken. Dit is vrij uniek, want dit mag maar in een paar parken in Oost-Afrika. Verwacht geen groot wild, je gaat met name op zoek naar sporen en planten/ wortels van bomen die als medicijnen gebruikt worden. Het is erg leuk en interessant en zo krijg je weer een andere ervaring erbij. De wandeling varieert van 2 tot 4 uur, afhankelijk van je eigen interesses.

Tukuyu

Wandelen

Zuid-Tanzania-kazuri-safarisIn de omgeving van Tukuyu kun je prachtig wandelen. Bezoek koffie, thee en bananenplantages. Ga naar watervallen, God’s Window en wandel om het Krater meer heen.

Selous

Zuid-Tanzania-kazuri-safarisBoottocht op de Rufiji Rivier

Een boottocht op de rivier, of in één van de meren mag niet ontbreken aan je bezoek aan Selous. De boottocht is het mooist van 16.00 – 18.00 uur, zodat je de zonsondergang over de rivier kunt zien. Tijdens de boottocht op de rivier kom je vele krokodillen, nijlpaarden en watervogels tegen. Maak je een boottocht op één van de meren, dan heb je ook kans om andere wilde dieren langs de waterkant te zien zoals olifanten, buffels, zebra’s en giraffen.

Safari wandeling

Zuid-Tanzania-kazuri-safarisIn Selous heb je de mogelijkheid om met een ranger een wandel safari te maken. Dit is vrij uniek, want dit mag maar in een paar parken in Oost-Afrika. Verwacht geen groot wild, je gaat met name op zoek naar sporen en planten/ wortels van bomen die als medicijnen gebruikt worden. Het is erg leuk en interessant en zo krijg je weer een andere ervaring erbij. De wandeling varieert van 2 tot 4 uur, afhankelijk van je eigen interesses.

Je kunt ook kiezen voor een alternatieve wandeling, buiten het park en onder leiding van een bosjesman. Hij laat je kleine antilopen zien, gaat ook opzoek naar sporen en verteld je veel over natuurlijke medicijnen.

Udzungwa Mountains

Wandelen in het park

Zuid-Tanzania-kazuri-safarisMaak samen met een gids een prachtige, afwisselende, maar pittige wandeling naar de Sanje waterval. Deze waterval bestaat uit 3 gedeelten, die je allen kunt bezoeken. Het bovenste stuk is het meest spectaculairst en bij het onderste gedeelte kun je zwemmen in het (koude) bassin. De wandeling gaat eerst voor 4 kilometer omhoog, neem de tijd en wie weet spot je onderweg wel (franje) apen. De wandeling is zo’n 8 kilometer in totaal door de bossen, regenwoud, uitzichtpunten en de gids kan veel vertellen over de natuur. Als het geregend heeft kun je deze wandeling beter niet maken, omdat het pad dan erg glad kan zijn.

Er zijn diverse andere watervallen te bezoeken, die minder tijd kosten en minder zwaar zijn. Overleg dit met ter plekke met de gids.

Wandelen door lokale dorpjes

Onderweg van Mikumi naar Udzungwa kom je door kleine en grotere dorpjes. Men leeft hier van de suikerriet plantages, die verder strekken dan je kunt zien. Veel mensen hebben hier een fiets en er zijn diverse markten. Drink gewoon eens wat bij een lokale bar en kom in contact met de lokale bevolking.