Kenia

Amboseli

Het Amboseli nationaal park ligt aan de voet van de prachtige, met sneeuw bedekte Kilimanjaro (5896 meter). Het park is uniek in zijn soort en de vegetatie is uiterst divers. Er zijn drie moerassen, waar tijdens de droge periode talrijke dieren zich ophouden. Smeltwater van de Kilimanjaro stroomt in ondergrondse kanaaltjes hiernaar toe. Het landschap bestaat uit acacia bossen, grasland en open savanne. Dieren die hier voorkomen zijn: olifanten, gazellen, leeuwen, cheeta’s, bavianen, buffels, impala’s, hyena’s, zebra’s en wildebeesten.

Baringo

Kenia - Kazuri SafarisHet Baringo meer ligt in een droge omgeving aan de rand van de Rift Vallei. Lake Baringo is een zoetwatermeer waar vele nijlpaarden, krokodillen en vogels leven. Je kunt hier verschillende excursies ondernemen, zoals een boottocht op het meer of een prachtige natuurwandeling. Deze omgeving is een paradijs voor vogelliefhebbers.

Bogoria

Het Bogoria meer wordt omringd door de steile rotswanden van de Rift Vallei. Lake Bogoria is een zoutwatermeer waar veel flamingo’s leven. De reden waarom je naar het Lake Bogoria nationaal park gaat is om de warme bronnen en geisers te zien die kokend water spuiten. Onderweg hiernaar toe kom je vaak struisvogels tegen. In het park kun je vogels zien, impala’s, schildpadden, en tegen de avond komen de kudu’s uit de acacia bossen vandaan.

Elementaita

Het Elementaita meer is een zoutwatermeer tussen Naivasha en Nakuru in. De omgeving is stoffig, maar leent zich goed voor een rustige wandeling. Je ziet hier flamingo’s, pelikanen en aalscholvers.

Hell’s Gate

Kenia - Kazuri SafarisHell’s Gate nationaal park is een klein park bij Naivasha. Wat dit park zo bijzonder maakt is dat je er kunt wandelen of fietsen! Een welkome afwisseling na alle game drives. Dieren die kunt zien zijn zebra’s, gazelles, giraffen, buffels, klipspringers, rietbokken, wrattenzwijnen en elanden. Ook kun je hier een spectaculaire wandeling door de kloof maken. Prachtige uitzichten maken het compleet.

Kisii

Kisii is een rustige stad in het hart van de Nyanza provincie. De stad is gebouwd op berghellingen. De omgeving staat bekend als de vruchtbaarste in Kenia en je ziet er een grote variëteit aan landbouwproducten. Bezoek één van de theeplantages en de kleurrijke markt in de stad. Je kunt hier overnachten voordat je naar Tanzania gaat.

Lamu

Lamu archipel bestaat uit drie eilanden: Lamu, Manda en Pate. Het ligt aan de noordoostkant van Kenia. De eilanden zijn niet toeristisch;het lijkt wel een reis terug in de tijd. In Lamu stad loop je door een wirwar van straatjes. Auto’s rijden hier niet, alles gaat nog per ezel. Het vliegveld is op Manda. Daarna steek je per boot over naar Lamu. Je treft hier paradijselijke stranden, oude ruïnes en de bevolking als gevolg van de islamitische bevolking vind je hier talloze moskeeën.

Malindi

Na Mombasa is Malindi en omgeving het belangrijkste toeristengebied langs de kust. De hotels van Mombasa liggen langs de noordelijke en zuidelijke stranden. In Malindi maken de hotels deel uit van de stad. De stranden zijn breed en hagelwit.

Masai Mara

Het Masai Mara wild reservaat is het meeste bekende en meest bezochte nationale park van Kenia. Het ligt in het zuiden van de grote Rift Vallei. Het park bestaat uit glooiend grasland, prachtige acacia bossen waardoor de Mara en de Talek rivier hun weg vinden. In deze rivieren leven vele nijlpaarden. En in geen enkel ander park leven zoveel leeuwen als in de Masai Mara. Dieren die je kunt zien zijn gazellen, impala’s, giraffen, olifanten, buffels, waterbokken, wrattenzwijnen, topi’s, hartebeesten, bavianen, cheeta’s en luipaarden.

De beste maanden om de grote migratie te zien is van juli tot november. Duizenden wildebeesten, zebra’s en gazelles komen vanuit Tanzania naar de Masai Mara. De migratie vindt nooit precies op hetzelfde moment in het jaar plaats. Dit heeft te maken met de regens en waar het gras op dat moment goed is.

Mombasa

Mombasa is de oudste stad van Kenia. Het was honderden jaren lang een van de belangrijkste toegangspoorten naar Oost-Afrika. Tegenwoordig is Mombasa een populaire bestemming voor zonvakanties. Mombasa bestaat uit de oude stad en moderne wijken. Er woont een smeltkroes van verschillende culturen: Arabieren, Indiërs, Afrikanen en Europeanen. Na Nairobi is het de grootste stad van Kenia.

Mount Kenya

Mount Kenya (5199 meter) is de hoogste berg van Kenia en de op één na hoogste berg van Afrika. De drie pieken zijn bedekt met eeuwige sneeuw. De natuur op en rond de hellingen van Mount Kenya is overweldigend: gletsjers, bergmeertjes, ceder- en bamboebossen en tropisch regenwoud. In de bossen leven luipaarden, olifanten, buffels, zebra’s en diverse antilopensoorten. Je kunt op verschillende plekken overnachten en prachtige wandelingen maken.

Nairobi

David Sheldrick - Nairobi - Kazuri SafarisIn minder dan een eeuw is Nairobi uitgegroeid tot een moderne miljoenenstad. De stad bestaat uit moderne hotels en wolkenkrabbers, dure buitenwijken en armoedige sloppenwijken. Het is de grootste stad van Oost-Afrika, het belangrijkste industriële centrum tussen Kaapstad en Caïro en door verschillende VN organisaties ook van internationaal belang. De toerist kan het Nationale Museum bezoeken, shoppen op één van de souvenir markten en heerlijk eten in één van de vele restaurants. De stad grenst aan het Nairobi nationaal park. Je kunt op game-drive en/of het olifanten opvangcentrum en het giraffen centrum bezoeken. Zie hiervoor meer informatie bij de optionele excursies.

Naivasha

Het Naivasha meer is een zoetwater meer en het hoogstgelegen meer van de Rift Vallei. Het Naivasha meer is een geliefde plek om een paar dagen te ontspannen. Op het meer kun je boottochtjes maken en nijlpaarden, krokodillen en visarenden zien. Aan de oevers zie je ook vele vogels, mits de waterstand niet te laag is. Andere excursies die je vanuit hier kunt maken zijn een bezoek aan Hell’s Gate, Cresent Island en Crater Lake. Drie bijzondere plekken waar je kunt wandelen tussen wilde dieren.

Nakuru

Lake Nakuru-Kenia-Kazuri-SafarisVlakbij de drukke stad Nakuru, de vierde stad van Kenia, ligt het Nakuru nationaal park. Het Nakuru meer werd als eerste vogelreservaat van Oost Afrika uitgeroepen. Hier leven miljoenen dwergflamingo’s, die de waterkant veranderen in een lange roze lint. De flamingo’s trekken van zout meer naar zout meer, al naargelang ze eten kunnen vinden, van Bogoria, Nakuru, Elementaita naar het Natron meer in Tanzania. Je vindt hier ook de zeldzame roze flamingo’s en nog zo’n 450 vogelsoorten. Een waar paradijs voor vogelaars. Dit park is de beste plek om neushoorns te zien, zowel de zwarte- als de witte neushoorn. Verder zie je hier voornamelijk waterbokken, zebra’s, impala’s, Rothschild giraffen, buffels, franje apen en bavianen. Minder makkelijk zie je luipaarden en leeuwen.

Ol Pejeta Conservancy

Het Ol Pejeta Conservaat ligt op de evenaar in het Laikipia district aan de voet van de Aberdares en Mount Kenya. Het privé reservaat is 90.000 hectare groot en biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren. Ol Pejeta is het grootste sanctuary voor zwarte neushoorns in Oost Afrika en dit is de enige plek in Kenia waar je chimpansees kunt zien. Verder kun je hier naast de Big 5 genieten van de prachtige natuur.  Onze aanrader: overnacht bij Sweetwaters Tented Camp!

Samburu

Net giraffe - Kazuri SafarisHet Samburu nationaal reservaat ligt in een droog woestijngebied. Door het reservaat stroomt de rivier de Ewaso Ng’iro. Deze nooit droogstaande rivier is de levensader van dit gebied. Een prachtige strook groene bomen laat zien waar de rivier stroomt. In dit kleine gebied rijd je door savanne, struikgewas, termietenheuvels en afgesleten rotsheuvels. De grote aantallen antilopen trekken veel leeuwen en luipaarden aan. Andere veelgeziene dieren zijn zebra’s, buffels en olifanten. De dieren bewegen zich heen en weer tussen het Samburu-, Buffalo Springs- en het Shaba reservaat.

Thomson Falls/ Nyahururu

Vanuit Nakuru richting Mount Kenya kun je een uitstap maken naar de waterval van Nyahururu. Ook wel bekend als Thomson’s Falls met een hoogte van ruim 72 meter stort het water naar beneden.

Tsavo

Tsavo nationaal park is het grootste park van Kenia. De hoofdweg van Nairobi naar Mombasa loopt dwars door het park en verdeelt het park in Tsavo Oost en Tsavo West. Dit park wordt veel bezocht door mensen die op strandvakantie naar Mombasa gaan en dan één of twee dagen op gamedrive. Het landschap wordt gekenmerkt door acacia bossen, baobab bomen, grasland en bergen. Meer dan 600 vogelsoorten zijn hier geregistreerd en alle voorkomende diersoorten leven in dit park.

Zuidkust

De 60 km lange zuidkust van Kenia bestaat uit een vrijwel ononderbroken reeks van brede stranden, afgewisseld met   palmbomen, dorpjes en talloze hotels die pal aan het strand liggen. Tiwi Beach en Diani Beach liggen aan elkaar vast. Diani beach is iets verder ontwikkeld met wat meer hotels, restaurants en winkeltjes.