Paspoort & visum informatie

Paspoort informatie

Voor reizen naar Kenia, Tanzania, Oeganda, Malawi, Namibië en Zambia geldt dat je paspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig moet zijn. Voor reizen naar Zuid-Afrika, Swaziland en Leshoto is dit minimaal 30 dagen.

Visum informatie

Als je naar Kenia, Tanzania, Oeganda, Malawi of Zambia wilt reizen, dan heb je een visum nodig. Een visum voor Tanzania kun je in Nederland regelen. Doe dit minimaal 2 weken en maximaal 2 maanden voor vertrek, in verband met de geldigheid van je visum. Je kunt je visum ook op de luchthaven kopen tegen contante betaling, maar de rijen kunnen hier lang zijn. Vraag je visum voor Kenia, Oeganda en Malawi online aan. Kijk op E-Visa KeniaE-Visa Oeganda en E-visa Malawi. Voor Zambia kun je je visum bij aankomst op het vliegveld of aan de grens kopen of ook online aanvragen, via E-visa Zambia Immigration.

Voor een vakantie heb je meestal een single entree visum nodig (ordinary). Ga je naar Kenia, Oeganda en/of Rwanda, dan kun je een East-Africa visum aanvragen. Combineer je Malawi en Zambia let er dan op dat je een double entree visum aanvraagt.

Let op!
De eisen en regels betreffende paspoort en visum kunnen altijd veranderen. Check daarom altijd even het laatste nieuws bij de desbetreffende ambassade!

Paspoort en visum informatie per land

Waar moet je aan denken als je met Kazuri Safaris naar een bepaald land reist? Hieronder zetten we de paspoort en visum informatie nog even handig per land voor je op een rijtje.

Kenia

Een visum voor Kenia koop je online, via Evisa (Let op: er zijn meerdere sites om je visum te kopen. De prijs is US$51). Je koopt een single entree visum voor US$ 51 en deze betaal je met je creditcard. Doe dit minimaal 1 week en maximaal 3 maanden voor vertrek, in verband met de geldigheid van je visum (90 dagen). Vanaf je aankomst in Kenia mag je 90 dagen in het land verblijven. Een transit visum kost US$ 21 en is 3 dagen geldig. Kies hiervoor als je bijvoorbeeld naar Nairobi vliegt en direct doorreist naar Tanzania. Heb je geen creditcard, dan kun je je visum kopen via E-Visums Kenia. Je vult het online aanvraagformulier voor je visum in. Na betaling van € 79,50 via iDEAL krijg je binnen uiterlijk 3 werkdagen je visum binnen.

Oeganda

Een visum voor Oeganda koop je ook online, via Uganda E-immigration System. Je koopt een single entree visum voor US$ 50 en deze betaal je met je creditcard. Doe dit minimaal 1 week en maximaal 3 maanden voor vertrek, in verband met de geldigheid van je visum (90 dagen). Je moet hiervoor uploaden: een kopie van je paspoort, het bewijs van je gele koorts-vaccinatie en een recente paspoortfoto.

Tanzania & Zanzibar

Een visum voor Tanzania kost in Nederland € 50,-. Je kunt dit aanvragen bij de ambassade in Den Haag. Het visum kan op werkdagen tussen 10 en 13 uur aangevraagd worden. Na 3 – 5 werkdagen kun je je paspoort met visum ophalen tussen 10 en 13 uur, of je kunt het per (aangetekende) post laten versturen. Je moet meenemen: je reisbevestiging, 2 pasfoto’s, je paspoort met 2 lege bladzijden tegenover elkaar en de visum aanvraag. Doe dit minimaal 2 weken en maximaal 2 maanden voor vertrek.
Je kunt je visum ook ter plekke kopen. Op het vliegveld van Tanzania betaal je US$ 50,- of € 50,- per persoon. Houdt er rekening mee dat je een uur in de rij moet staan op het vliegveld.
Tegenwoordig kun je het visum ook online kopen, via https://eservices.immigration.go.tz/visa.

Ambassade van Tanzania in Den Haag
Alexanderveld 87
2585 DB  Den Haag
Tel: 070-2156450
E-mail: contact@tanzaniaembassy.nl
Website: www.tanzaniaembassy.nl

Malawi

Een visum voor Malawi koop je ook online, via E-visum Malawi. Je koopt een single entree visum voor US$ 75 en een double entree visum voor US$ 150. Je betaald met je creditcard. Doe dit minimaal 1 week en maximaal 3 maanden voor vertrek, in verband met de geldigheid van je visum (90 dagen). Je moet hiervoor uploaden: een kopie van je paspoort, een recente paspoortfoto en de factuur van je reis.

Zambia

Een visum voor Zambia kun je van te voren aanvragen bij de ambassade van Zambia in Brussel, of je kunt je visum bij aankomst op het vliegveld of aan de grens regelen. Zorg dat je US$ 50 voor een single entree en US$ 80 voor een double entree aan contant geld bij je hebt voor de betaling. Een visum voor Zambia kun je ook online aanvragen, via E-visa Zambia Immigration. Je betaalt je visum pas bij aankomst in het land. Vraag je visum minimaal 1 week en maximaal 3 maanden voor vertrek aan, in verband met de geldigheid (90 dagen).

Namibië

Voor een reis naar Namibië die korter is dan 90 dagen heb je geen visum nodig. Bij de douane krijg je een sticker of stempel in je paspoort (let erop dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht. Reis je met kinderen? Vraag ons naar de voorwaarden waar je aan moet voldoen.

Zuid-Afrika

Je hebt geen visum nodig voor een reis naar Zuid-Afrika die korter duurt dan 90 dagen. Bij de douane krijg je een sticker of stempel in je paspoort (let erop dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht. Reis je met kinderen? Vraag ons naar de voorwaarden waar je aan moet voldoen.

Nota bene: Paspoort & Visum informatie

• Een geldig paspoort en visum hebben is je eigen verantwoordelijkheid.
• Heb je niet de Nederlandse nationaliteit en/of een Nederlands paspoort, informeer dan zelf bij de desbetreffende ambassade of het consulaat aan welke regels je moet voldoen.