Oeganda

Oeganda, de Parel van Afrika! Oeganda is het meest bekend door de gorilla's. Laat je verrassen door al het moois in dit groene land.

Oeganda heeft een prachtig groen landschap met weelderige heuvels en ruige bergen. Maar ook savannes, wildparken, regenwouden, watervallen en schitterende meren. Kleurrijke mensen met een grote verscheidenheid aan cultuur en tradities en natuurlijk de gorilla’s en chimpansees! Ontdek Oeganda zelf tijdens een afwisselende privé rondreis!

Oeganda is een relatief klein, maar zeer bijzonder land in Oost-Afrika. Vanuit de hoofdstad Kampala zijn alle bezienswaardigheden goed te bereizen. Oeganda is beroemd om de gorilla trekkings in Bwindi Imprenetable Forest en de chimpansees in de tropische jungle Kibale Forest. Om wild te spotten ga je naar het Queen Elizabeth Nationaal Park, waar je naast game drives ook een boottocht kunt maken. In het zuiden van dit park ga je op zoek gaat naar de zeldzame boomklimmende leeuwen!

Het grootste park in Oeganda is het Murchison Falls Nationaal Park waar je naast de game drives uiteraard de waterval bezoekt tijdens een boottocht. Vogelaars opgelet, want naast alle wilde dieren heeft Oeganda zo’n 1000 verschillende vogelsoorten, een bezoek aan Lake Mburo Nationaal Park is een absolute aanrader! Maar Oeganda biedt nog veel meer, zoals het idyllische Lake Bunyonyi, de ontelbare eilanden in het Victoria meer en de krater meren in de Rift Vallei. De Rwenzori bergen met sneeuwbedekte toppen bieden een prachtig panoramisch uitzicht en voor de actievelingen zware bergwandelingen. Voor watervallen, koffieplantages en bezoeken aan lokale dorpjes ga je naar de Sipi Falls. En tot slot kun je op de machtige Nijl klasse 4/5 wildwater raften bij Jinja.

Sluit je rondreis in Oeganda af op een relaxte plek, aan Victoria-meer, bij een luxe lodge aan de Nijl, of gewoon een extra dag in een heerlijk hotel in Entebbe of Kampala. Heb je meer tijd? Vlieg dan naar het exotische eiland Zanzibar en sluit je vakantie af aan de Indische Oceaan op een parelwit zandstrand. Het azuurblauwe water nodigt je uit voor een verfrissende duik en al snorkelend verken je de wonderlijke onderwaterwereld vol tropische vissen en prachtige koraalriffen.

Voor meer informatie bekijk je onze voorbeeld rondreizen. Of creëer je eigen reis naar Oeganda!

Informatie

BEKIJK MEER