Tanzania

Tanzania is hét vakantieland van Oost-Afrika. Ga op safari om alle dieren te zien, beklim de Kilimanjaro en relax aan de parelwitte stranden van Zanzibar.

Tanzania. Wauw… wat een mooi land! Een rondreis door Tanzania geeft je een rijk gevoel. Dit werkelijk schitterende stukje Oost-Afrika geeft ons Wildlife met een hele grote hoofdletter! Maar Tanzania is meer dan safari. Véél meer.

Welkom in Tanzania!

Karibu! Dit is Swahili en betekent: welkom! De uiterst gastvrije locals van Tanzania zullen het vaak naar je uitspreken. Om hen te begroeten kun je zeggen: Jambo! Dat betekent: hallo! En natuurlijk Asante, om dankjewel te kunnen zeggen.

Op safari graag! Dan zit je helemaal goed in Tanzania. Maar een individuele rondreis op maat door dit Afrikaanse land brengt je zóveel meer dan alleen het spotten van The Big Five tijdens je safari! Zeker wanneer je reist met Kazuri Safaris. Dan zie en beleef je veel meer van het land dan alleen de standaard toeristische trekpleisters.

De rijkdom van Tanzania

Tanzania is beroemd vanwege de jaarlijkse trek van de wildebeesten op de eindeloos uitgestrekte vlaktes van de Serengeti: de schitterende Afrikaanse savannen. Op de bodem van de vulkanische Ngorongoro-krater grazen ontzettend veel prachtige dieren; ook een must-see wanneer je Tanzania voor het eerst bezoekt. Tevens vind je hier alle indrukwekkende roofdieren.

Maar er is méér! In Tarangire Nationaal Park kun je indrukwekkende olifantenkuddes en enorme baobob bomen bewonderen. In Lake Manyara Nationaal Park vind je onder andere leeuwen die in bomen klimmen om daar te slapen. Tanzania heeft uitermate vriendelijke, gastvrije inwoners. Leer meer over hun cultuur als je in Tanzania bent! Bezoek bijvoorbeeld de traditionele Maasai. De beste plek hiervoor is bij de Africa Amini Maasai Lodge ten westen van de Kilimanjaro. Of bezoek de Datoq en bosjesmannen bij het Eyasi meer, die nog jagen met pijl en boog. En, niet te missen: in Tanzania staat natuurlijk de reusachtige Kilimanjaro! Als kers op de taart biedt het land oogverblindende, parelwitte stranden, onder meer op het eiland Zanzibar.

Op safari in Tanzania

In Tanzania kun je op safari in het kwadraat. Nergens ter wereld is de wildlife en ongerepte natuur zo schitterend en gevarieerd als hier. Een individuele rondreis door Tanzania zal je echt versteld doen staan. De natuur en het dierenrijk in dit prachtige stukje Afrika zijn verbluffend mooi. Sta oog in oog met olifanten, giraffen, neushoorns, nijlpaarden, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s, jakhalzen, gazellen, waterbuffels, krokodillen…

Wildlife in Tanzania

Er zijn grofweg drie gebieden in dit land die zich perfect lenen voor een wildlife safari waar je ‘u’ tegen zegt: het beroemde noordelijk circuit, de wildparken in het ongerepte zuiden en de afgelegen parken in het westen van Tanzania.

  • Noordelijk circuit
    De Serengeti is het decor van de jaarlijkse migratie van 1.5 miljoen wildebeesten. De Serengeti, de Ngorongoro-krater en de andere parken in het noorden van Tanzania, zoals Tarangire Nationaal Park en Lake Manyara Nationaal Park, staan garant voor geweldige safaritochten.
  • Zuidelijk circuit
    Voor het ervaren van een safari in de echte wildernis reis je naar het zuiden van Tanzania, naar de minder bekende parken zoals Nyerere National Park (voormalig Selous), Ruaha en Mikumi Nationaal Park. Ideale safari’s voor de rustzoekers.
  • West-Tanzania
    In het westen van Tanzania bevinden zich schitterende wildparken die ook zeer de moeite waard zijn, maar deze liggen wel erg afgelegen. Laat je budget het toe? Dan is een fly-in safari hier ideaal! Je betaalt veel meer, maar daar krijg je een flink stuk exclusiviteit en luxe voor terug.

Een safari van wereldklasse? Een onvergetelijke rondreis maken in Afrika, wellicht in combinatie met het bezoeken van lokale projecten en culturele activiteiten? Reis met Kazuri Safaris naar Tanzania! Ben je klaar om de safarireis van je dromen te maken? Wij zitten klaar om jouw ultieme individuele rondreis naar Tanzania voor je te organiseren. Tot in de puntjes!

Ontdek Tanzania zelf en stel je unieke privé rondreis samen! Voor meer informatie bekijk je onze voorbeeld rondreizen of creëer je eigen reis naar Tanzania!

Contact ...
Tanzania écht leren kennen? Met Kazuri Safaris beleef je meer!
Mail ons, of bel: 06-47148006.
Of maak gebruik van het aanvraagformulier op de website.

Tanzania - Kazuri Safaris

Informatie

BEKIJK MEER