Kenia

Kenia is een fantastische safari bestemming. Savannes vol wilde dieren, meren vol (water)vogels en parelwitte stranden, maar ook een grote verscheidenheid aan cultuur en tradities.

Wie naar Kenia gaat wordt overal welkom geheten met een welgemeend Karibu, het Swahiliwoord voor Welkom. Onthoudt het woord Jambo, wat hallo betekent, om onderweg kennis te maken met de lokale bevolking.

Vanuit de hoofdstad Nairobi liggen alle bezienswaardigheden relatief dicht bij elkaar. Het meest bekende park van Kenia is de Masai Mara, waar elk jaar de grote migratie van wildebeesten plaatsvindt. Bezoek hier ook een Maasai dorp. De Maasai is een trots nomaden volk, dat nog leeft volgens hun eigen tradities. In de Rift Vallei liggen verschillende zoet- en zoutwater meren. Maak een boottocht op het Naivasha- of Baringo meer. Je ziet hier nijlpaarden, krokodillen en prachtig gekleurde vogels. Een ander populair park is het indrukwekkende Lake Nakuru nationaal park met zijn flamingo’s. Maar hier ga je ook op zoek naar neushoorns, buffels, zebra’s, giraffe en de altijd nieuwsgierige bavianen. Bezoek ook de oostelijke- en zuidelijke parken: Amboseli, Samburu en Tsavo, elk park is anders! De koele hooglanden rond de evenaar en Mt. Kenya bieden afwisseling met prachtige uitzichten over glooiende akkers, koffie- en thee plantages.

Sluit je vakantie af aan de Indische Oceaan op een parelwitte zandstrand, omgeven door palmbomen. Het blauwe water nodigt je uit voor een verfrissende duik en al snorkelend verken je de wonderlijke onderwaterwereld vol tropische vissen en prachtige koraalriffen.

Beleef Kenia zelf tijdens een afwisselende privé rondreis! Voor meer informatie bekijk je onze voorbeeld rondreizen, of creëer je eigen reis naar Kenia!

Informatie

BEKIJK MEER