5 Onmisbare items om mee te nemen op safari!

Wat neem ik mee op safari naar Afrika?

Op safari gaan is altijd een spannende en onvergetelijke ervaring. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste spullen mee hebt op reis. De één pakt zo zijn tas in, voor de ander geeft dit stress. Wat neem je allemaal mee, hoeveel kleding neem je mee en wat laat je juist thuis?

Ik heb een overzicht voor je gemaakt van welke spullen je zeker mee moet nemen op safari, een top 5 van onmisbare items en welke tas je het beste kunt gebruiken. Voor het complete overzicht kijk je op de website, per land, bij de praktische informatie.

Neem je een tas of een koffer mee op safari?

Beide opties hebben voor- en nadelen. Een koffer is vaak zwaarder dan een reistas en is minder makkelijk te stapelen achter in een safari auto waar de bagage ruimte beperkt is. Ga je met z’n tweeën op reis, dan is dit geen probleem, maar ga je met meerdere mensen op reis, dan is dit belangrijk om rekening mee te houden.

Voor een safari is een reistas vaak de beste keuze. Deze zijn makkelijker wendbaar in de bagageruimte van de auto. Reistassen zijn er ook met wieltjes, alhoewel je ter plekke je eigen tas in de meeste Afrikaanse landen niet zelf hoeft te tillen. Maar maak hem niet te zwaar, op sommige binnenlandse vluchten mag je maar 15 of 20 kilo bagage meenemen.

De voordelen van een koffer zijn dat je kleding netjes in stapeltjes blijft liggen tijdens het vervoer en je een koffer makkelijker schoonmaakt dan een tas.

5 Onmisbare items voor op safari!

Welke spullen moet je zeker meenemen op reis?

  1. Verrekijker. Een goede verrekijker is essentieel voor het spotten van dieren op afstand. Kies een model met een vergroting van 8×42 of 10×42 voor een helder en stabiel beeld. Met het blote oog zie je daar in de verte een leeuw. Maar met een verrekijker zie je hem van dichtbij en kun je de details van zijn kop goed bestuderen.
  2. Zaklamp. Een zaklamp of hoofdlamp is onmisbaar voor dit avontuur. In de parken is het pikdonker ’s avonds en merk je echt het verschil op als het helder is met volle maan. Je gebruikt je zaklamp als je van je safari tent naar het restaurant loopt en terug. Of tijdens het kamperen in je tentje.
  3. Reserve bril. Er is veel zand en stof in Afrika. Dat is niet fijn voor contactlensdragers. Als je een reserve bril hebt, neem deze dan mee. En uiteraard ook een setje extra lenzen.
  4. Wereldstekker. In Afrika gebruikt men andere stopcontacten dan in Nederland. Dus check even welke stekker je nodig hebt en koop deze bij de ANWB, het Kruidvat, op Schiphol of ter plekke. Neem daarnaast een adapter mee waarin je meerder usb-kabels tegelijk kunt opladen.
  5. Camera. Een absolute must voor het vastleggen van onvergetelijke momenten. Je neemt meer foto’s dan je van tevoren verwacht, dus neem voldoende geheugenkaartjes mee, extra batterijen of een powerbank. Met je telefoon kun je leuke foto’s nemen van alles wat je dichtbij ziet. Maar om dieren te fotograferen is een spiegelreflex camera met een zoomlens van 300mm zeker het extra sjouwen waard.

Aanvullende items om mee te nemen

  • Zonbescherming: Zonnebril, petje en zonnebrandcrème met hoge SPF.
  • Muggenbescherming: Malariapillen en muggenspray met DEET voor ’s ochtends vroeg en tijdens de avondschemering.
  • EHBO-kit: Basisbenodigdheden zoals pleisters, ontsmettingsmiddel, ors, loperamide en persoonlijke medicatie.
  • Reisdocumenten: Paspoort, visum, vaccinatieboekje, nummer van je reis- en annuleringsverzekering.

Laagjes kleding

De temperatuur kan sterk variëren tijdens een safari, van koude ochtenden tot hete middagen en frisse avonden. Pak lichtgewicht, ademende kleding die je in laagjes kunt dragen. Denk aan topjes, t-shirts met korte- en lange mouwen, een vestje en fleece trui. Een paar korte en lange broeken en/of jurken. Door kleding te combineren kun je wat aan- of uittrekken gedurende de dag en je aanpassen aan de temperatuur.

Neem niet teveel kleding mee. Ervaring leert echt dat je vaak dezelfde kleding aan hebt. En tijdens de reis is er ook gelegenheid om je kleding te laten wassen.

Wat laat je thuis

Dure sieraden kun je beter thuislaten, dan kan er ook niets mee gebeuren.  Handdoeken heb je niet nodig, deze zijn aanwezig in je hotelkamer en bij het zwembad. Een omslagdoek of hammamdoek is dan weer wél handig om mee te nemen. Of je koopt deze ter plekke, dan heb je gelijk een leuk souvenir. Een tas vol boeken is niet nodig, zoveel lees je waarschijnlijk niet, of neem een e-reader mee. En een klamboe heb je ook niet nodig.

De ideale partner voor het plannen van een onvergetelijke safari

Heb je nog geen safari geboekt? Kazuri Safaris staat klaar om jouw droomreis samen te stellen. Kies je ervoor om Tanzania en Zanzibar te verkennen, of wil je naar Kenia, Malawi of Namibië? Afrika kent veel mooie gebieden die het ontdekken waard zijn. Aan de hand van jouw wensen stellen we samen de ideale safari voor jullie samen.

Neem contact op met Kazuri Safaris en samen plannen we jouw reis! Pak daarna je reistas in en bereid je voor op een safari-avontuur dat je voor altijd zal herinneren.