Evaluatie Namibië & Botswana reis: Tim

Hi Saskia, we hebben het zo naar ons zin gehad dat we in de toekomst nog wel een keer terug willen, dat zegt denk ik genoeg. We hebben echt een hele fijne vakantie gehad. Wat een enorme indruk heeft alles op ons gemaakt. Iedereen is heel erg vriendelijk, dat maakt het reizen super comfortabel.

Algemeen:

Zebra'sWat was het hoogtepunt van jullie reis?

Wij verschillen hierin van mening, maar de eerste keer een zebra zien heeft hebben we toch niet gekozen als hoogtepunt. Daarom wordt het de olifanten door onze campsite in Khwai en helemaal alleen dieren spotten in Mahango en  Buffalo Nationaal Park.

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

Zelfs overtroffen, omdat wij nooit verwacht hadden dat er zoveel dieren zouden zijn. Dat was overweldigend.

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Ja, overal waren we het juiste aantal dagen en vaak ook twee nachten zodat er iets meer rust was. We hadden mogelijk alleen in Twyfelfontein een extra nacht erbij willen hebben zodat we nog wat meer konden verkennen, maar dat kwam ook omdat we een hike van 3u gedaan hadden.

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

Zeker, dankjewel voor al je toelichting en bereikbaarheid voor kleine en grote vragen. De ontvangst op de eerste dag met een wegenkaart, print out van de verblijven en routebeschrijvingen was ook echt heel gastvrij en fijn. Hier hebben wij de weken erna heel veel aan gehad.

Op weg naar SesriemHoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis (indien nodig)?

Goed, tijdens een kleine auto uitdaging reageerde de verhuurder snel en duidelijk.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Goed, zie ook eerder.

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

Per mail 😉 nadat mijn zus via jullie een reis naar Tanzania had geboekt en dat ook zo fijn was geregeld.

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Zeker, thanks voor het persoonlijke contact.

Accommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

Ja.

Wat was het beste hotel?

Camp Gecko, bizare camping locatie met buiten toilet en douche! Camp Kwando vanwege de relaxte sfeer en hele fijne staff die zich gelijkwaardig voelde met de gasten.

Wat was het minste hotel, waarom?

Okaukeujo, kamers verdienen een opknapbeurt, maar het was wel schoon.

Viel er een hotel op die juist heel veel aan duurzaamheid doet, of juist helemaal niet?

Discovery b&b, eerste recyling die wij gezien hebben.

Hoe was het kampeer materiaal?

Matras was erg dun, zou bijna aanbevelen om er yoga matjes bij te leveren. Verder materiaal goed, blij met twee gasflessen waardoor we makkelijk konden koken. Borden, bestek en pannen waren schoon en keurig. Slaapzakken was voor de verhuurder een verassing dat we die nodig hadden, ze waren goed gewassen maar ook echt verwassen dus de vulling was sterk verdeeld. Met een fleecedeken uit de winkel sliepen wij beter.

Eten:

Hoe was het eten bij de hotels waar het ontbijt inclusief was?

In alle gevallen goed, minste was het ontbijt bij Kaisosi River lodge.

Lunchen onderwegHoe beviel het zelf koken tijdens de reis?

Koken was fijn, we hebben nooit gebbqt omdat we eigenlijk overal al veel vlees aten als je uit eten ging. Dus we hebben een keer een rode linzen soep gemaakt, een paar keer een variant van een bonenschotel met chili kip en groente en paar keer een curry.

Kon je op voldoende plekken boodschappen doen?

Veel vaker als verwacht, enige plek waar wij verwacht hadden nog wat te kunnen kopen was in Kamanjab net voordat wij Etosha binnen gingen. De Spar hier was zeer beperkt en er waren heel veel mensen die daar hoopten iets van je te krijgen. In Khorixas was er een beter assortiment.

Vervoer:

Hoe was het vervoer?

Hoe was de auto?
Goed, kleine uitdaging met de accu maar dat is opgelost ergens halverwege. Die auto komt echt overal doorheen los zand bij Sossusvlei was ook geen enkel probleem, daar zit je niet snel mee vast behalve als je het zelf verprutst. Carplay was een fijne extra, maar de compressor en de goede koelkast waren essentieel.

Optionele excursies:

Hoe was de kwaliteit van de optionele excursies?

Meerkat safari een 10, Mokoro trip een 7, Little 5 tour een 10, Vic Falls een 8.

Opmerkingen:

Heb je nog opmerkingen en/of tips waar Kazuri Safaris in de toekomst rekening mee kan houden?

Ik dacht dat ik ergens gelezen had dat je de roadtax bij ingaan botswana ook in ZAR kon betalen, maar dat is niet het geval je kan makkelijk met je kaart betalen of met Pula.