Kenia

Kenia vervoer - Kazuri Safaris

Privé vervoer

Voor al onze rondreizen in Kenia maken we gebruik van betrouwbaar privé vervoer inclusief chauffeur. De chauffeurs zijn tevens goed opgeleide safari gidsen.

In Kenia ga je op safari met een 4×4 minibusje. De daken van deze safaribusjes kunnen open zodat je tijdens de gamedrives kunt staan en optimaal kunt genieten en goed kunt fotograferen. Je reist met het aantal personen waarmee je de reis boekt, het is tenslotte privé vervoer. Er is plaats voor 7 personen achterin, maar wij reizen met maximaal 6 personen zodat je wat meer ruimte hebt en iedereen een raamplek heeft. Er is niet veel plek voor bagage, daarom vragen wij je om een rugzak of zachte tas mee te nemen, omdat dit makkelijker in te passen is. NB: reis je liever met een landcruiser? Vraag er specifiek naar bij de aanvraag, want dit is uiteraard mogelijk, alleen kost het wat meer.

Vliegtuig

Vliegen is de snelste manier om van Nairobi naar het strand bij Mombasa te reizen. Of van Nairobi naar bijvoorbeeld Kampala, Arusha of Zanzibar te vliegen. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen actief, zodat we een vlucht kunnen boeken die het beste bij jouw reisschema past. Ook zijn er kleine vliegtuigjes die van en naar de nationale parken vliegen.

Lijnbus

Vind je het leuk om meer van het land te zien? Reis dan met een lijnbus van Nairobi naar Mombasa en vice versa in ongeveer 8 uur. Dit lijkt lang, maar er is genoeg te zien onderweg. Het landschap verandert, je komt langs vele dorpjes, dorre vlaktes, grote baobab bomen, je rijdt dwars door het Tsavo nationaal park en uiteindelijk kom je aan in de stad Mombasa. Deze bussen zijn comfortabel, het zijn touringcars zoals wij deze kennen. Je hebt een gereserveerde zitplek en je stopt onderweg voor de lunch.

Shuttle bus

Voor het traject van Nairobi naar Arusha kun je goed gebruik maken van een shuttle bus. Er zijn verschillende maatschappijen die dagelijks tussen deze twee steden rijden. Deze bussen zijn voor maximaal 25 personen en je krijgt een gereserveerde zitplek. De beenruimte is helaas beperkt. De weg is gerestaureerd, het duurt alleen even voordat je Nairobi in/uit bent. De reistijd is ongeveer  6 uur (inclusief de grensovergang). De bus vertrek elke dag om 8 en 14 uur.

Wanneer gebruik je een shuttle bus? Je kunt gebruik maken van deze shuttle bus als je een gecombineerde safari doet in Kenia en Tanzania. De shuttle bus is een stuk goedkoper dan privé vervoer. Maar natuurlijk kun je ook met privé vervoer reizen. Bij de grens wissel je om van een Keniaanse naar een Tanzaniaanse auto en chauffeur.