Reisverhaal Kenia, Tanzania & Zanzibar met de hele familie: Martine

KENIA

Fietsen in Hell's Gate Nationaal ParkHet eerste deel van ons Oost Afrikaanse avontuur zit erop; Kenia is indrukwekkend, prachtig, vooral de lieve mensen, de vele dieren en de oneindig uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara. De hoeveelheid mensen en armoede die je in de steden en langs alle wegen ziet zijn wel heel heftig.

De onuitputtelijke hoeveelheid zebra’s die overal zijn, zelfs op het terras van onze accommodaties, vervelen nooit. In de prachtige ongerepte parken hebben vooral de olifanten en leeuwen families enorme indruk op ons gemaakt. Zo dichtbij.

Vandaag nemen we afscheid van Kenia en zijn we super benieuwd naar Tanzania.

Terwijl we door de Masai Mara naar de grensovergang rijden worden we verrast met een prachtige zonsopkomst, en worden we uitgezwaaid door ontelbaar veel zebra’s en wildebeesten, als onderdeel van de grote migratie, en een prachtige jonge zonnende leeuw, vlak langs de weg.
Jambo Kenia, Hakuna Matata!

TANZANIA

Migratie in de Serengeti TanzaniaUren lang reizen via onverharde wegen langs dorpjes met enthousiast zwaaiende kindjes, koeien, geiten en ezels die op elk moment de weg over kunnen steken en hele bankstellen die achterop de motor worden vervoerd. Het is een geheel nieuwe wereld voor ons.

De Serengeti lijkt oneindig. Enorme vlaktes vol met zebra’s, gnoes en giraffen, tropische bossen met watertjes en palmbomen waaronder de leeuwen languit in de schaduw liggen, olifantenfamilies die vlak voor onze jeep oversteken, duizenden gnoes die de gevaarlijke overtocht door de Mara rivier vol krokodillen maken, als onderdeel van de Grote Migratie. We zitten middenin een natuurfilm. Het is overweldigend en intensief en fantastisch. De tentenkampen in de Serengeti en de mensen die er werken zijn allemaal geweldig! Zowel romantisch als avontuurlijk met hyena’s en leeuwen die je ‘s nachts hoort!

Gnu migration camp TanzaniaWe sluiten Tanzania af bij de Maasai, aan de voet van de Kilimanjaro. Een prachtige ervaring voor ons en de kids die mee mochten doen tijdens de zonsondergang ceremonie. Dansend, zingend en springend.

De Safari zit erop… we gaan bijkomen van het avontuur en genieten van het laatste gedeelte van de reis op Zanzibar.

TANZANIA

Inmiddels hebben we het vaste land van Tanzania achter ons gelaten. Ook dit prachtige deel van de reis zit er alweer op helaas. We hebben hier in een aantal fantastische accommodaties verbleven, middenin de Serengeti, waar we de leeuwen en hyena’s ‘s nachts van dichtbij konden horen. Zo dichtbij zoveel dieren geweest dat het bijna vanzelfsprekend werd, maar dat werd het natuurlijk nooit.

Amini Maasai Lodge TanzaniaHet verblijf bij de Maasai, waar we de mensen en de cultuur van dichtbij hebben ervaren, was een fijne afwisseling na alle volle dagen safari en de enorme vlaktes van de Serengeti en de Ngorogoro krater.
De Maasai hut waar we sliepen was een ingenieus stukje architectuur met een verrassende indeling, mooie decoraties en fantastische uitzichten op oa de Kilimanjaro (die ons hele verblijf helaas in de wolken bleef gehuld). We hebben gedanst, gezongen, sieraden gemaakt en bij het kampvuur gebarbecued. Bijzonder mooie afsluiting van een bijzonder mooi land vol dieren, uiteenlopende natuur en cultuur.

We hebben enorm genoten van de actieve weken, en we vinden het allemaal heel jammer dat dit deel erop zit. Maar kijken ook enorm uit naar de relaxtheid van de komende week: Zanzibar, here we are! ☀️

ZANZIBAR

Het zit erop. Onze fantastische, bijzondere, intensieve, avontuurlijke, prachtige familiereis. We hebben zo waanzinnig genoten. En Zanzibar was echt de aller perfectste afsluiter van deze 3 weken. Wat een eiland! Het aller witste zand, de helderste turquoise zee vol vis en zeesterren, de allermooiste palmbomen, het authentieke Stone Town met een smeltkroes van culturen en allemaal lieve mensen. We hebben getwijfeld om het vliegtuig terug te pakken…

ZANZIBAR

Zanziabar beach restaurantWe zijn (inmiddels al een week) weer thuis. Met een hoofd, een hart, 4 telefoons en een spiegelreflexcamera vol met prachtige herinneringen rijker. Ik kan niet 1 ding noemen wat het hoogtepunt was. Elke bestemming had zijn hoogtepunten. Kenia en Tanzania waren indrukwekkend, intensief en prachtig. Zanzibar overtrof mijn verwachtingen en was een stuk relaxter dan de eerste weken (dat was ook absoluut de bedoeling) maar ook net zo prachtig. De wijdse uitzichten en de dieren hebben ons hart gestolen maar we houden toch ook allemaal zo van het strand. Dus dit was echt een perfecte combinatie van natuur, cultuur, avontuur en chillen. Dikke aanrader!