Kilimanjaro

De hoogste berg van Afrika! Een uitdaging om te beklimmen, maar een letterlijk hoogtepunt van je reis. Sta jij binnenkort op de top?

De Kilimanjaro met z’n glanzende gletsjers steekt ver boven de savanne uit. Hij staat in het midden van een grote lege vlakte en nodigt je uit voor een avontuur. De trekking naar de top voert je door prachtig gevarieerd landschap. Het laagland van de berg bestaat uit boerderijen waar koffie, bananen, cassave en maïs groeit. Als je eenmaal in het park bent loop je door prachtig regenwoud met baardbossen. Daarna wordt de vegetatie minder en loop je door moorland. Vervolgens kom je in een woestijn omgeving en loop je door maanlandschap’. Uiteindelijk kom je in de eeuwige sneeuw en ben je op “het dak van Afrika”.

Beklim de hoogste berg van Afrika tot de top, het zal een absoluut hoogtepunt van je reis zijn!

De Kilimanjaro is 5896 meter hoog en kan door iedereen die fysiek fit is beklommen worden. Je hebt geen klim ervaring nodig, maar het is ook zeker geen gemakkelijke wandeling. Het gaat voor een groot gedeelte om wilskracht en je moet héél rustig wandelen. Je zult je af en toe afvragen waar je aan begonnen bent. Maar eenmaal boven, is het gevoel wat je ervaart niet te beschrijven.

Kazuri Safaris biedt de Machame, Marangu en Rongai route aan

Je kunt deze trekkings in 5, 6 of 7 dagen doen. Wij geven de voorkeur aan 6 dagen zodat je tijd hebt om te acclimatiseren. Je gaat in een paar dagen tijd namelijk van 1800 naar bijna 6000 meter hoogte! Je kunt de beklimming privé boeken en starten op een dag die jij kiest. Maar je kunt je ook aansluiten bij een internationale groep.

Je maakt de beklimming niet alleen. Een gekwalificeerde gids zal je tijdens deze tocht begeleiden en kan je onderweg van alles uitleggen over de flora en fauna. Daarnaast zorgt de kok ervoor dat er thee en koffie voor je klaarstaat als je na een mooie maar vermoeide dag aankomt bij het kamp. En uiteraard bereidt hij heerlijke/ voedzame maaltijden. Vele porters gaan mee om alle spullen te sjouwen. De tent wordt elke dag voor je opgezet zodat je gelijk kunt uitrusten bij aankomst in het camp.

Uhuru betekent vrijheid. Ervaar dat gevoel als je eenmaal bovenaan de top staat! Makkelijk is het zeker niet, maar het gevoel dat je de Kilimanjaro  beklommen hebt is onbeschrijfelijk.

Het beklimmen van de Kilimanjaro kwam echt nooit in mijn hoofd op. Waarom zou ik? Als je van Zanzibar naar Nairobi vliegt zie je de berg vanuit de lucht, wel zo gemakkelijk. Groep na groep stuurde ik als reisleidster omhoog, met een inleidend praatje wat ik van de gids had overgenomen en vervolgens hoorde ik alle verhalen bij terugkomst met hun ervaringen. Stiekem begon het toch te kriebelen en zo stond ik op een dag bovenaan de Kilimanjaro. Super trots dat ik het had gehaald, super blij dat ik de mogelijkheid heb gehad en super bijzonder omdat dit iets is wat je maar 1 keer in je leven doet! Het is afzien, het zwaar, het is een fantastische ervaring.Saskia

 

 

Informatie

BEKIJK MEER