Zuid-Tanzania

Privé vervoer

Voor al onze rondreizen in Tanzania maken we gebruik van betrouwbaar privé vervoer inclusief chauffeur. De chauffeurs zijn tevens goed opgeleide safari gidsen.

In Tanzania gebruiken we o.a. landrovers en Toyota landcruisers. Normaal gesproken krijg je een auto voor 4 à 5 personen. Is je reisgezelschap groter, dan zijn er ook long-base jeeps waar 6 à 7 personen inpassen.  Iedereen heeft een raamplek. Je reist met het aantal personen waarmee je de reis boekt, het is tenslotte privé vervoer. Er is niet veel plek voor bagage, daarom vragen wij je om een rugzak of zachte tas mee te nemen, omdat dit makkelijker in te passen is. De daken van de safari auto’s kunnen open zodat je tijdens de gamedrives kunt staan en optimaal kunt genieten en goed kunt fotograferen.

Kazuri Safaris

Het vliegtuig

Omdat Tanzania zo’n groot land is en de wegen niet altijd even goed zijn, kiezen veel mensen voor binnenlandse vluchten. Vliegen is makkelijk, het scheelt je vele uren rijden over hobbelige wegen. Het is ook de ideale manier om het noorden, het zuiden en Zanzibar met elkaar te verbinden.

Er zijn lijnvluchten tussen de steden Arusha en Dar es Salaam/ Zanzibar. Kleine vliegtuigjes brengen je van en naar de nationale parken. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen actief, zodat we een vlucht kunnen boeken die het beste bij jouw reisschema past.

De veerboot

Vanuit Dar es Salaam gaat vijf keer per dag een veerboot naar Zanzibar. De boot doet er ongeveer 2,5 uur over. Je kunt binnen zitten of buiten op het dek zitten. Let er buiten goed op dat je niet verbrandt door de zon en neem voor binnen iets warms mee voor als de airco het (te) goed doet. Tegenwoordig kun je ook heel goedkoop vliegen; zeker een optie als je snel zeeziek wordt en je bent er dan in 30 minuten.