Zambia

Hotels, lodges & tented camps

Bij al onze reizen kun je zelf kiezen in wat voor soort accommodatie je wilt overnachten. We maken in Zambia echter meestal gebruik van middenklasse hotels, lodges en tented camps. Het hangt samen met je budget en je verwachtingen waar je voor kiest. Over het algemeen boeken wij 3 à 4 sterren accommodaties in Zambia met een ‘personal touch’. Een combinatie van eenvoudige, sfeervolle en luxere accommodaties blijkt voor vele mensen ideaal te zijn. De lodges in de privé wild reservaten zijn meestal wat luxer en de hotels net buiten de grenzen van de parken zijn weer wat goedkoper. Klik hier voor de lijst met meest gebruikte hotels in Zambia.

Zolang je jouw verwachtingen duidelijk aangeeft, kunnen wij er bijpassende accommodatie bij zoeken, zodat je ter plekke niet voor verrassingen komt te staan. Indien je een budget in je hoofd hebt, laat ons dat dan graag weten. Wil je iets anders of moet je op je budget letten? Laat het ons weten. Zo kun je bijvoorbeeld op een boerderij overnachten, of een zelf catering huisje/appartement tussendoor boeken waarbij je weer eens zelf kunt koken.

Als je als man en vrouw boekt, reserveren wij een tweepersoonsbed*. Slaap je liever in twee aparte bedden, geef dit gelijk door bij boeking. Voor twee mannen of vrouwen boeken we standaard aparte bedden. Boek je met drie personen, dan boeken wij standaard een tweepersoons en een éénpersoons kamer. Slaap je liever met z’n drieën op een kamer, geef dit gelijk bij boeking door, zodat wij kunnen checken of dit overal mogelijk is. *Het kan voorkomen dat je twee aparte bedden krijgt, indien het hotel geen dubbel bed (meer) heeft.

Zambia - Kazuri Safaris

Kamperen

In Zambia heb je de mogelijkheid om een auto te huren met een tent op dak! Een fantastische manier om door dit land te reizen en midden in de natuur te overnachten. Je kunt ’s avonds je eigen eten koken, maar ook gemakkelijk dineren in een nabijgelegen restaurant.