Malawi

Hotels, lodges & tented camps

Bij al onze reizen kun je zelf kiezen in wat voor soort accommodatie je wilt overnachten. Uiteraard hebben we allerlei suggesties. In Malawi kiest Kazuri Safaris graag voor accommodaties in het midden- en luxe segment; hotels, lodges, bed & breakfast en sfeervolle kleinschalige guesthouses. Klik hier voor de lijst met meest gebruikte hotels in Malawi.

Het hangt samen met je budget en je verwachtingen waarvoor je kiest. Over het algemeen boeken wij 3 à 4 sterren accommodaties met een ‘personal touch’. Een combinatie van eenvoudige, sfeervolle en luxere accommodaties blijkt voor vele mensen ideaal te zijn. Laat ons ook duidelijk weten of je liever ergens in de natuur overnacht of middenin de stad, zodat we daar gelijk rekening mee kunnen houden. De lodges in de privé wild reservaten zijn luxe, evenals het privé eiland Mumbo Island bij Cape McClear.

Wil jij het anders? Kies je voor voordelig of juist voor meer luxe? Dan regelt Kazuri Safaris dat voor je! Qua budget kun je bijvoorbeeld besparen door niet te kiezen voor een lodge midden in één van de parken, maar voor een accommodatie net daarbuiten. Standaard worden de accommodaties tijdens de safari geboekt op basis van full board. Zolang je jouw verwachtingen duidelijk aangeeft, kunnen wij er bijpassende accommodatie bij zoeken, zodat je ter plekke niet voor verrassingen komt te staan. Indien je een budget in je hoofd hebt, laat ons dat dan graag weten.

Verdeling van de bedden en kamers

Als je als man en vrouw boekt, reserveren wij een tweepersoonsbed*. Slaap je liever in twee aparte bedden, geef dit gelijk door bij boeking. Voor twee mannen of vrouwen boeken we standaard aparte bedden. Boek je met drie personen, dan boeken wij standaard een tweepersoons en een éénpersoons kamer. Slaap je liever met z’n drieën op een kamer, geef dit gelijk bij boeking door, zodat wij kunnen checken of dit overal mogelijk is. *Het kan voorkomen dat je twee aparte bedden krijgt, indien het hotel geen dubbel bed (meer) heeft.

Mvuu Camp - Liwonde Nationaal Park

Avontuurlijk kamperen in Malawi

Kies je voor avontuurlijk of heb je een beperkt budget? Superleuk: in Malawi heb je ook de mogelijkheid om te kamperen in tweepersoons tentjes. Dat betekent wel: back to basic. Je zet zelf je tent op, voor een slaapzak en een eenvoudig campingmatrasje wordt gezorgd. Het toilet is soms een ‘gat’ in de grond en soms is er alleen water beschikbaar om je gezicht en handen mee te wassen. Eten doe je meestal bij de lodges of je maakt zelf wat klaar. En het mooiste: je wordt wakker midden in of net buiten een schitterend wildpark. Je bent één met de natuur. ’s Nachts hoor je de wilde dieren. En ’s morgens zijn de Afrikaanse zon en de twitterende vogeltjes je wekker. Hoe gaaf is dat?