Tanzania

Jouw droomreis op maat naar Tanzania

Wil je kennismaken met mensen en cultuur, Afrikaans wildlife spotten op safari of luieren aan het Afrikaanse strand? Hoe lang wil je op reis en welke vervoermiddelen en accommodaties kies je? Welke interesses heb je en welke activiteiten en bezienswaardigheden trekken je? Wil je een optimale planning waarbij je zoveel mogelijk ziet, of wil je juist relaxen tijdens jouw rondreis? Kazuri Safaris organiseert de reis van je dromen… naar Tanzania!

Eyasi Kazuri SafarisTanzania: laat je inspireren!

Er zijn grofweg drie gebieden in dit land die zich perfect lenen voor een geweldige wildlife safari: het beroemde noordelijk circuit, de ongerepte wildparken in het zuiden en de afgelegen parken in het westen van Tanzania.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden. Laat je inspireren en combineer tot je jouw ideale programma hebt bedacht. Bedenk dat binnenlandse vluchten weliswaar meer geld kosten, maar je ook een unieke ervaring én tijdwinst opleveren! Als je weet wat je wilt stelt Kazuri Safaris, samen met jou, jouw unieke reisprogramma samen.

Kazuri Safaris

Wildlife in Tanzania

De bekende parken in het noorden van Tanzania staan garant voor geweldige safaritochten! Alle must-sees in het noorden van Tanzania liggen vrij dicht bij elkaar. Toch ben je soms bijna een dag aan het reizen, vanwege de wisselende kwaliteit van de wegen. Die varieert van keurig geasfalteerd tot hobbelig, stoffig en zeer slecht begaanbaar. Om tijd te winnen kun je kiezen voor een fly-in safari, waarbij je middels een binnenlandse vlucht naar een van de parken reist, zoals de Serengeti.

Tanzania: het noordelijk safari-circuit

In het noorden ligt Arusha, dat bekendstaat als de safari-hoofdstad van Tanzania. En terecht: veruit de meeste safaritochten vertrekken vanuit  dit leuke stadje. Aan de oostzijde ligt Arusha National Park, perfect voor een mooie dagexcursie. Uniek is dat je hier niet alleen een game drive, maar ook een game wandeling kunt maken. Samen met een ranger ga je te voet op zoek naar wild. Aanrader! Andere leuke excursies vanuit Arusha: cultuur snuiven bij Ng’resi op de flank van Mount Meru, het Maasai dorp Ol Popongi ten westen van de Kilimanjaro en de lokale projecten in Arusha, Shanga en Tanz Hand’s. Meer informatie hierover vind je bij de optionele excursies.

Tanzania Kazuri SafarisTarangire National Park

Tarangire National Park staat bekend om zijn indrukwekkende olifantenkuddes en de reusachtige baobab-bomen. Tarangire is in een dagtrip te doen, maar als je de kans op het spotten van de luipaard wilt vergroten raden we je een overnachting aan. Je kunt dan dieper het park in en Tarangire optimaal beleven.

 

 

 

Lake Manyara Kazuri SafarisLake Manyara National Park

Lake Manyara National Park is een klein, maar veelzijdig park. Lake Manyara National Park staat voornamelijk bekend om z’n boomleeuwen en (water)vogels. Een gamedrive kost je slechts een dagdeel. Heb je meer tijd? Dan kun je doorrijden naar de hotsprings in het zuiden van het park. En wat denk je van een Tree Top Walk? Je moet niet bang van hoogtes zijn, wat een belevenis!

Je kunt gemakkelijk een hele dag vullen bij Lake Manyara, grenzend aan het dorp Mto wa Mbu. Naast de game drive in het park kun je culturele wandel- en fietstochten maken. Bekijk de rijstvelden en plantages, proef bananenbier, bezoek de Makonde stam en bewonder hun houtwerk en geniet van een lokale lekkernij of lunch.

Natron meer Kazuri SafarisLake Eyasi & Lake Natron

Cultuur en natuur laten zich prachtig combineren in Tanzania! Bezoek de verschillende stammen die rond het Eyasi meer wonen. Dans met de bosjesmannen van Eyasi en leer schieten met pijl en boog, of maal maïs bij de Datoq. Wil je zien waar alle flamingo’s samenkomen om te broeden? Maak een ‘uitstapje’ naar het Natron meer. Dit gebied herken je gemakkelijk aan de prachtige berg met de Maasai-naam Oldoinyo Lengai, wat ‘Berg van God’ betekent.

 

 

Ngorongoro Krater - Kazuri SafarisDe geweldig grote Ngorongoro-krater

De Ngorongoro-krater is een paradijs op aarde. De krater is zeker twee miljoen jaar geleden ontstaan: het zijn de resten van een minstens vijf kilometer hoge vulkaan. Deze ingestorte vulkaankegel is zo’n 260 vierkante kilometer groot! De rand van de krater is 2300 meter hoog en de bodem ligt 600 meter lager, waardoor verschillende klimaatzones zijn ontstaan. Op de bodem grazen veel kuddes en in het midden ligt een zoutmeer. Maak een gamedrive in deze fantastische Ngorongoro-krater: een onvergetelijke ervaring! Dit duurt meestal slechts een dagdeel. Overnachten kan in het park of in Karatu, een stad dichtbij.

 

Serengeti Kazuri SafarisMust-see: de oneindige Serengeti

Gezien vanuit de hooglanden van de Ngorongoro zijn de laagvlakten van de Serengeti echt oneindig laag en weids. De Serengeti, het decor van de jaarlijkse migratie van 1.5 miljoen wildebeesten, is de grote safari-trekpleister van Tanzania. Een absolute must-see! Je kunt een dag in de Serengeti vertoeven, of langer verblijven in deze indrukwekkende Afrikaanse savannen vol kuddes. Dat is aan jou!

Ballonvaart over de Serengeti… wauw!

Op zoek naar die extra dimensie? Wat dacht je van een ballonvaart over de uitgestrekte Serengeti? Wauw! Met een luchtballon over de Serengeti varen is een geweldige manier om te ervaren hoe groots Afrika is. Dit wordt zeker een van de mooiste ervaringen van je leven. Maar… vol is vol! Geef je wensen dus direct door bij de boeking, zodat we vast een plekje voor je kunnen reserveren. Kazuri Safaris regelt het graag voor je!

Zuid- en West-Tanzania

Voor het ervaren van een safari in de echte wildernis kun je het zuiden van Tanzania bezoeken. Hier vind je minder bekende parken als Selous, Ruaha en Mikumi National Park. Ook in het westen van Tanzania bevinden zich schitterende wildparken die zeer de moeite waard zijn, zoals Katavi National Park. Vanwege de afstanden kost het wel meer tijd en geld om deze parken te bezoeken. Voordeel: minder toeristen om je heen. Jij mag kiezen!

2 dagen3 dagen4 dagen5 dagen

Boomleeuwen & de Ngorongoro Krater

Lake Manyara Nationaal Park & de Ngorongoro Krater

Olifanten & eeuwenoude Baobab bomen

Tarangire Nationaal Park & Lake Manyara Nationaal Park

Flamingo’s, nijlpaarden & de Ngorongoro Krater

Lake Natron, Lake Manyara Nationaal Park & de Ngorongoro Krater

Wilde dieren & inheemse stammen

Lake Manyara Nationaal Park & Lake Eyasi

Op zoek naar de big 5 in de Serengeti & Ngorongoro Krater

Serengeti Nationaal Park & de Ngorongoro Krater

Dieren, vogels en meren in de Rift Vallei

Lake Manyara Nationaal Park, de Ngorongoro Krater & Lake Eyasi

van Arusha naar Dar es Salaam

Arusha, Moshi, Marangu Lushoto, Saadani, Pangani, Dar es Salaam

Het stuk land tussen Arusha en Dar es Salaam wordt vaak vergeten of bestempeld als een lange busrit. Dit is ontzettend jammer want het is een prachtig stuk natuur.

Contact ...

Hoe ziet jouw droomreis naar Tanzania eruit?
We zijn benieuwd naar jouw ideeën!

Mail ons, of bel: 06-47148006.
Of maak gebruik van het aanvraagformulier op de website.