Reisverhaal Tanzania met kinderen : Marieke

Gezinsreis Tanzania en Zanzibar : 2 ouders met 2 kinderen (11 jaar en 14 jaar)

Tanzania

Met het gezin zijn we naar Tanzania gegaan, omdat onze jongste dol op dieren is en de oudste “de neushoorn wilde zien voordat hij is uitgestorven”. We wilden deze reis ook pas maken als de jongste oud genoeg zou zijn om zich deze reis later te kunnen herinneren. We zijn uitgekomen op het reisbureau van Kazuri Safaris, omdat dit een fijn bureau is en echt meedenkt over hoe een reis met pubers echt leuk kan zijn. Saskia weet wie je bent en snapt je wensen en verwerkt deze in je aanvraag. Je bent geen nummer, erg prettig.

Cultuur

Tanzania - marktVoor ons was het belangrijk dat de kinderen ook in aanraking zouden komen met de Afrikaanse cultuur en de mensen, zodat ze ook zien hoe het leven in Tanzania is. Daarom hebben we gekookt met de lokale bevolking, hebben we een weeshuis bezocht en zijn we een nachtje bij de Maasai geweest. Dit maakte indruk op de kinderen en hadden ze niet willen missen.

Saskia wist dit op een laagdrempelige manier in onze reis te verwerken. Zo hebben we de eerste dag dat we in Arusha waren, gekookt met Joyce. We waren uitgenodigd in haar huis en we gingen met haar naar de lokale markt, waar we onder leiding van Joyce de ingrediënten hebben gekocht voor onze maaltijd. Bij haar thuis hebben we een traditionele maaltijd gekookt en met elkaar opgegeten. Dit was erg gezellig en voor de kinderen heel bijzonder om te zien hoe de mensen leven, inkopen doen en koken.

Safari

Tanzania safariDe safaris zijn geweldig, echt een aanrader om een auto met eigen chauffeur te hebben. De chauffeur heeft contact met andere chauffeurs, zodat je zo veel mogelijk dieren gaat zien. Zo waren we aan het einde van de dag nog een chauffeur tegengekomen die wist waar een luipaard zat. We gingen al richting ons tentenkamp maar onze chauffeur wilde het toch nog even proberen om hem te vinden. De andere chauffeur had een piepklein propje wc papier neergelegd waar het luipaard zat. We hebben met z’n allen gekeken en uiteindelijk heeft onze chauffeur het gevonden en dus ook het luipaard, dat was echt zo bijzonder. Want je ziet hem in eerste instantie echt niet zitten, omdat hij zo goed gecamoufleerd is, maar de chauffeur wist hem perfect te spotten. We hebben enorm veel verschillende dieren gezien en heel bijzonder, de grote migratie van de gnoes, waarbij ze de rivier oversteken.

Ook is het erg fijn dat je zelf niet hoeft te rijden maar gewoon kan relaxen en kan genieten van het prachtige landschap en de dieren die je ziet. Het zijn lange dagen, vroeg opstaan, hele dag op pad en ’s avonds na het eten op tijd naar bed. We hebben meerdere keren 2 of 3 nachten in dezelfde lodge geslapen, dat was ook erg fijn.

De mensen zijn bijzonder vriendelijk en willen je graag van dienst zijn. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Iedereen is echt super aardig.

We maakten ons in het begin een beetje zorgen over maag/darm problemen, maar het eten in de hotels kan je prima eten. We hebben geen last gehad, we hebben wel structureel de ijsklontjes mis gehouden.

Zanzibar

ZanzibarNa de safari naar Zanzibar was ook heerlijk, na zoveel bijzondere dieren gezien te hebben, lekker te relaxen aan een prachtig strand en mooi hotel. Saskia weet echt leuke plekken uit te kiezen om te blijven slapen. Zo had Fun Beach hotel 2 grote zwembaden, ligt het vlakbij de zee, zijn er lounge plekken met WIFI en is er een poolbiljard, tafeltennis tafel en een tafelvoetbalspel. Kortom genoeg mogelijkheid om je beginnende puber ook bij het strand te entertainen.

Helaas hebben we de neushoorn niet gezien, dus hebben we al bedacht dat we daarom toch echt nog een keertje terug moeten 😉 en dan weer met Kazuri Safaris!

Groetjes Marieke