Evaluatie Kenia reis : Dennis

Wat een geweldige reisorganisatie die oog en oor hebben voor hun klanten. Nadat wij een uur lang met hen gebeld hebben om onze wensen door te geven, hebben zij een reis voor ons uitgestippeld en deze was boven verwachting. Dank Kazuri Safaris!

Kenia - LeeuwAlgemeen:

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

Eén hoogtepunt is niet te benoemen. De gehele reis was onbeschrijflijk.

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

De reis was boven verwachting.

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Ook hier kunnen we positief op antwoorden. Het was een goede afwisseling tussen verblijven en activiteiten. Ook de reis van koud/nat naar warm was goed over nagedacht.

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

We hebben zeker voldoende informatie ontvangen. We hebben geen dingen gemist. De app Travelkey was geweldig en hebben we ook op reis veelvuldig gebruikt.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

De bereikbaarheid was probleemloos en goed. We hadden direct contact en werden ter plaatse indien nodig goed geholpen.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Geweldig en fijn. Het was persoonlijk en voelde vertrouwd.

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

Via een klasgenoot die een huwelijksreis had gemaakt (Kenia/Tanzania) via Kazuri Safaris.

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Zeker en dat hebben we al gedaan.

Kenia - Sopa LodgeAccommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

Ja.

Wat was het beste hotel, waarom?

Lake Naivasha Sopa Resort. Het was van alle luxe voorzien, lag op een prachtige plek, hadden grote, ruime, schone kamers. Vriendelijk personeel en werkelijk alles was aanwezig.

Wat was het minste hotel, waarom?

Het tweede hotel in Mount Kenia, Castle Forest Lodge. Het was een prachtig huis op een prachtige locatie maar het was echt heel erg koud (moesten het ruime huis warm maken met een klein haardvuur). De boiler was kapot waardoor we geen warm water hadden. De gastvrijheid en de warmte van de mensen maakten alles goed. Ze kwamen in ons huisje voor ons koken wat heel luxe en fijn was.

Severin Sea Lodge was een mooi hotel maar door de hotels die we eerder gehad hadden, was onze verwachting erg hoog. Hierdoor moesten we erg wennen aan dit hotel. Ook dat we geen huisje hadden dichtbij de zee maar ergens in een groot gebouw verder weg maakte dat we het wat minder vonden dan verwacht.

Viel er een hotel op die juist heel veel aan duurzaamheid doet, of juist helemaal niet?

Het “hotel” bij de Maasai (Maji Moto). Geen licht maar een accu voor een lampje in het verblijf. Douchen met warm water uit de bron. Prachtig en geweldige ervaring.

Eten:

Hoe was het eten bij de hotels waar het ontbijt, lunch, diner inclusief was?

Goed!

Kenia - giraffe en kidsVervoer:

Hoe was het vervoer?

De bus was erg fijn. We hebben 3 personen in het gezin die wagenziek zijn maar we hebben hier weinig last van gehad (mede door de chauffeur). We hadden een 7 persoonsbus voor ons vijven wat fijn ruim en luxe was.

Chauffeur:

Hoe was de chauffeur? Denk hierbij aan zijn rijstijl, behulpzaamheid, informatief en op tijd?

Steve was in één woord GEWELDIG! Onze rots in de branding. Zijn rijstijl was prettig, rustig en zelfverzekerd. Hij was zeer behulpzaam. Punctueel (op de afgesproken tijd was hij er) en als hij zei dat de reis bijvoorbeeld 3,5u zou duren dan was dat ook zo. Hij was goed en lief voor de kinderen die met dol op hem waren. Ook kon hij ons veel vertellen over het land en de dieren. En hielp met het mooiste plaatje te schieten door rekening te houden met de stand van de zon en andere gamedrivers en de dieren zonder hierbij de natuur in de weg te zitten en respect te hebben voor mens en dier. We missen hem.

Optionele excursies:

Hoe was de kwaliteit van de optionele excursies?

Onderweg een aantal bezienswaardigheden bezocht om onder andere de reis wat te breken; de evenaar, de Thompson Waterval, Kazuri Beads (in plaats van het olifantenweeshuis want die was overboekt). Alles was goed van kwaliteit.

Opmerkingen:

Heb je nog opmerkingen en/of tips waar Kazuri Safaris in de toekomst rekening mee kan houden?

Nee eigenlijk niets want we hebben een onvergetelijke reis gemaakt met dank aan jullie expertise.