Zanzibar

Hieronder beschrijven we diverse mogelijkheden die je tijdens je verblijf op Zanzibar kunt doen. Je kunt de excursies al gelijk bij je boeking in Nederland boeken. Als je ter plekke wilt beslissen, dan boek je ze eenvoudig via de receptie van bij het hotel.

Kruidentour
Een kruidentour op Zanzibar is een van de ‘dingen’ die je moet doen. Je loopt door kruidentuinen maar ook langs enorme fruitbomen en je mag proeven, ruiken, raden en op het eind mee eten van al die overdadig geurende heerlijke dingen.
Stone Town

Culturele avondtour

Kazuri SafarisDeze tour neemt je mee achter de schermen. Je laat de toeristische attracties links liggen en je maakt kennis met het Swahili leven. Je maakt een wandeling door de woonwijken en op één van de hoge flats bekijk je de zonsondergang. Na een overheerlijke Swahili maaltijd bezoek je een Madrassa, ofwel een koran school. Je ziet kinderen muziek spelen, zingen en de koran bestuderen. Deze tour duurt ongeveer 4 uur.

Fiets tour

Een andere manier om Zanzibar te ontdekken is per fiets. Je ziet meer, je ruikt meer en je groet iedereen op straat. Deze tocht neemt je mee buiten Stone Town, door het bos, over het hoogste punt van Zanzibar waar vandaan je een mooi uitzicht hebt over de stad. Deze excursie valt te combineren met een specerijentour. Op de terugweg ga je nog even zwemmen voordat je naar Stone Town teruggaat. Het is handig wel te bedenken dat er op Zanzibar natuurlijk geen speciale fietspaden zijn.

Historische stadstour

Zanzibar-Kazuri-SafarisZanzibar was vroeger het zakencentrum van Oost-Afrika. Er werd gehandeld in kruiden, ivoor en slaven. Het is bestuurd door de Portugezen, de Arabieren en de Engelsen. De oude stad is een web van smalle kronkelende straatjes. Er zijn veel interessante historische gebouwen zoals het oude Fort, het paleis van de Sultan, House of Wonders en de voormalige slavenmarkt. Als er geen scooters en mobiele telefoons waren, zou je het gevoel krijgen terug in de tijd te zijn beland. Samen met een gids doorkruis je de oude stad te voet. Deze tour duurt ongeveer 3 uur.

Zanzibar-Kazuri-SafarisPrison Island tour

Je gaat naar Prison Island om de reuzenschildpadden te zien. Ze zijn ooit geïntroduceerd uit de Seychellen om ze te beschermen. Dit eiland heeft nooit gefunctioneerd als gevangenis. Je gaat hier naartoe in een klein motorbootje. Onderweg zijn een paar goede plekken om te snorkelen. Op het strand kun je heerlijk relaxen terwijl er een frisse lunch met verse vis en fruit voor je wordt klaargemaakt. Je gaat hierheen vanuit Stone Town. Deze tour duurt ongeveer 3 uur.

Specerijentour

Zanzibar-Kazuri-SafarisZanzibar staat bekend als kruideneiland. Het is een belangrijk aspect van de geschiedenis van Zanzibar. De Arabieren hebben specerijen tuinen aangelegd toen ze hier kwamen en voor een lange tijd was Zanzibar de grootste exporteur van kruidnagels. Je krijgt uitleg over allerlei specerijen en je gaat deze ruiken en proeven. Je ziet waar en hoe ze groeien. Inclusief is een bezoek aan de ruïnes van de Sultan en het Perzische bad. Na een overheerlijke lokale lunch ga je terug naar Stone Town of ga je nog even een
uur relaxen op het strand bij Mwangapani. Je kunt deze excursie privé boeken of met een internationale groep.

Deze specerijentour is ook als hele dagexcursie boeken. Na de lunch ga je richting het noorden en bezoek je slavengrotten. Slavernij is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Zanzibar. Het is interessant om deze grotten te zien en je kunt je daarna een voorstelling maken hoe deze mensen zijn behandeld. Hierna is er ook nog even tijd om te relaxen aan het strand voordat je teruggaat naar Stone Town.

Snorkel tour

Een mooie plek om te snorkelen dichtbij Stone Town is naast Bawe eiland. Het koraal is hier prachtig. Je vaart hier naar toe in een klein motor bootje, een kleine snack, drinken en snorkelspullen zijn inbegrepen. Deze tour duurt ongeveer 3 uur.

Zanzibar-Kazuri-SafarisSwahili kook workshop/ eten bij lokale mensen

Hou je van koken? Wil je gerechten leren maken die je tijdens je vakantie hebt gegeten? Samen met de kok/ gids ga je naar de lokale markt om ingrediënten in te slaan. Bij een familie thuis neemt de ‘mama’ het meeste werk op zich. Soms help je mee en soms kijk je gewoon toe, ondertussen leer je het belang van kruiden in deze gerechten. Als het klaar is mag je je eigen eten opeten, samen met de hele familie en de recepten krijg je mee naar huis.

Oostkust

Dolfijnen tour

Zanzibar - Kazuri SafarisOp ongeveer anderhalf uur rijden ten zuiden van Stone Town ligt Kizimkazi. Vanaf hier stap je in een motorbootje en ga je op zoek naar dolfijnen. In dit gebied komen met name de bottle nose dolfijnen voor. Zodra je ze in het oog hebt kun je je klaarmaken om het water in te springen zodat je de kans krijgt om met de dolfijnen te zwemmen! Deze tour is verder aan te vullen met snorkelen, relaxen op het strand en een lokale lunch. Op de terugweg kun je stoppen bij Jozani Forest waar je rode franje apen zijn te zien.

Zanzibar-Kazuri-SafarisJozani Forest

Jozani Forest is het thuis van de inheemse rode franje apen. Als de apen wakker zijn is het fantastisch om ze gade te slaan. Ze springen van tak naar tak en zijn absoluut niet schuw.

Loop zelfstandig of met een gids door het park. De gids kan je van alles vertellen over de verschillende bomen, planten en wortels welke als medicijnen worden gebruikt. Ook is er een mangrove bos waar drie verschillende mangrovesoorten te zien zijn. Jozani Forest ligt in het midden van het eiland, op weg naar de oost- en zuidkust. Je kunt deze excursie goed combineren met de dolfijnentour.

Safari blue tour

Zanzibar-Kazuri-SafarisIn het zuiden van Zanzibar stap je op een traditionele zeilboot, een dhow, om een volle dag op zee te genieten. In het azuur blauwe water kun je heerlijk zwemmen en snorkelen. Relaxen doe je vanaf een zandbank vlak voor de kust. Voor de lunch worden verschillende soorten verse vis bereidt, met fruit toe. Je bezoekt een hele oude omgevallen baobab boom en een mangrove bos. Daarna vaar je terug en kijk je terug op een fantastische dag. Je kunt deze tour doen vanaf Stone Town en de oostkust. Soms kom je zelfs dolfijnen tegen!

Noordkust

Mnemba snorkel tour

Zanzibar-Kazuri-SafarisDe allerbeste plek om te snorkelen is in het noorden van Zanzibar bij Mnemba eiland. Je stapt aan boord van een traditionele zeilboot met motor. Het is zo’n twee uur varen om bij deze plek te komen. Je krijgt daar ruim de tijd om te snorkelen. Hier zijn heel veel prachtige gekleurde vissen te zien en het lijkt wel alsof je rondzwemt in een aquarium! Het koraal is helaas niet meer zo mooi. Voor de lunch ga je naar een naburig strand, waar heerlijke verse vis is bereid, samen met rijst en fruit. Je kunt nog even zwemmen en daarna zeil of vaar je terug.

Sunset dhow tour

Zeil aan het einde van de middag langs de kust van Zanzibar, terwijl je geniet van een drankje en prachtig uitzicht. Na een prachtige zonsondergang vaar je terug naar het hotel en geniet je nog van een relaxte avond aan het strand.

Dolfijnentour
Op Zanzibar kun je met een bootje dolfijnen gaan spotten en ook in zee springen om met de dolfijnen te zwemmen. Of ga een dagje snorkelen en wordt omgeven door kleine zebra visjes. Neem een onderwater camera mee om dit alles te vereeuwigen!