Zuid-Tanzania

Het zuiden van Tanzania is prachtig. Zoveel natuurschoon en zoveel rustiger dan het noorden. Wie van de gebaande paden afgaat richting het zuiden komt uit bij de grote parken Selous en Ruaha. Wandel in de bergen, bezoek de lokale markt in Iringa, zwem in het Nyasa meer, proef koffie van de plantages, waai uit op de hoogvlaktes en ontdek de Swahili cultuur aan de kust.

De bezienswaardigheden in het zuidelijke circuit liggen veel verder uit elkaar als in het noorden. De afstanden zijn groot, maar de meeste wegen zijn redelijk tot goed omdat je hier voor een groot gedeelte gebruik maakt van de belangrijkste weg van Tanzania, die van noord naar zuid loopt. Je kunt het zuiden opdelen in drie gedeeltes:

Zuid-Tanzania-kazuri-safarisOp safari

Van Dar es Salaam reis je via Mikumi naar Ruaha en Selous. Onderweg kom je langs de Udzungwa Mountains en Iringa. Je kunt overal komen privé vervoer, maar je kunt ook vliegen tussen Dar es Salaam en de parken. In dat geval ga je op gamedrive met open safari wagens van de lodge. In deze parken kun je naast game drives, ook wandel safari’s maken met een ranger!

 

Het echte zuiden

Zuid-Tanzania-kazuri-safarisHeb je tijd en vind je het niet erg om een paar lange reisdagen te hebben? Bezoek dan het ongerepte zuiden. Vanaf Mbeya rijd je door de bergen, de bananen-, koffie- en theeplantages naar Tukuyu. Daar kun je prachtig wandelen naar diverse watervallen. Breng een paar dagen door op het strand van het Nyasa meer. Een stukje puur natuur en ongerepte wildernis. Luxe hotels zijn daar nog niet, maar wel eenvoudige accommodatie aan het strand. Zwem in het meer, maak een kano tocht of bezoek de lokale markt welk bekend staat om de beste klei potten van de omgeving.

 

De kust

Zuid-Tanzania-kazuri-safarisDe kust van Tanzania is 800 km lang! Parelwitte stranden omgeven door palmbomen, lokale dorpjes, Swahili cultuur, ruïnes overgebleven uit de bloeiende tijd van de Portugezen, Arabieren en de Duitsers; Mtwara, Mikindani, Lindi, Kilwa, Bagamoyo en Pangani.Kilwa kun je goed combineren met een safari naar Selous.

 

Korte rondreizen

We hebben geen korte rondreizen samengesteld in Zuid-Tanzania. Een goede leidraad zijn onze voorbeeldrondreizen, waaruit jij de onderdelen kiest die jij wilt zien. Voor 3 dagen is Selous aan te raden en als je 4 of 5 dagen hebt kun je Selous combineren met Mikumi.
Email je ideeën naar info@kazurisafaris.nl of bel naar 06-47148006 en dan maken we samen jouw unieke rondreis.