Zambia

Het land van de ongerepte wildernis. Zambia heeft prachtige wildparken, waar je naast game drives ook ‘night’ drives, wandelsafari’s en bootsafari’s maakt.

Naar Zambia ga je voor de natuur. Maak een rondreis en sta versteld van de diversiteit in landschappen en diersoorten die je tijdens je safari’s tegenkomt. De parken in Zambia zijn groot en ongerept. Naast de parken zijn er de spectaculaire Victoria watervallen, deze aanblik vergeet je de rest van je leven niet meer. De vriendelijke bevolking maakt  prachtige geweven manden, schalen en andere souvenirs van houtwerk.

Zambia is een groot land. Je kunt hier zelf een auto huren, op safari gaan met privé chauffeur of de grootste afstanden overbruggen met het vliegtuig. Hoewel de meeste wegen altijd naar Lusaka leiden, kun je ook een circuit maken. In Zambia heb je de mogelijkheid om naast de ‘standaard’ safari’s overdag, ook avond game drives te maken. ‘s Avonds zie je juist weer hele andere dieren dan overdag. In Kafue- en Lower Zambezi Nationaal Park kun je boottochten maken en verder kun je in de parken ook wandel safari’s maken onder leiding van een ranger. Je gaat niet op zoek naar het grote wild, maar meer naar dierensporen en krijg je uitleg over de ‘bush’.

In het westen heb je het Kafue Nationaal Park en de Busanga Plains. Kafue is het grootste park van Zambia en kent een zeer diverse flora en fauna. In het droge seizoen kun je naar de Busanga Plains gaan, een groot moerasgebied. In het oosten vind je South Luangwa Nationaal Park, het meest bekende park van Zambia en een paradijs voor dierenliefhebbers. Dit park wordt ook vaak bezocht vanuit Malawi. Je ziet hier prachtige zonsondergangen en luipaarden tijdens nacht game drives! In het zuiden is het Lower Zambezi Nationaal Park, waar je bijvoorbeeld ook (meerdaagse) kano tochten op de rivier kunt maken. Het noorden van Zambia is vrij onbekend, maar je hebt hier prachtige natuur bij Mutinondo Wilderness. Wandelen, watervallen, vogels, een compleet ander beeld van een safari. Je reis door Zambia is niet compleet voor je de Victoria Watervallen hebt gezien. Deze indrukwekkende watervallen liggen nabij Livingstone op de grens met Zimbabwe. De Vic Falls (in de volksmond genoemd) zijn de breedste watervallen van Afrika en staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Op de ondergelegen Zambezi rivier kun je goed raften of kanoën en er zijn hier tal van andere avontuurlijk activiteiten te ondernemen!

Ontdek Zambia zelf en stel je eigen privé rondreis samen! Voor meer informatie bekijk je onze voorbeeld rondreizen of creëer je eigen reis naar Zambia!

Informatie

BEKIJK MEER