Evaluatie Zambia reis: Koen

Algemeen:

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

Moeilijk te zeggen.. Voor een aantal van ons was dat de Bushcamp, een aantal vond het verblijf in Flatdogs het hoogtepunt. Ik kan zelf niet echt een hoogtepunt benoemen, ik vond de afwisseling erg leuk, en alle drie de plekken waar we geweest zijn, zijn anders.

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

Ja, zeker. We vonden het belangrijk dat we naar een land gingen dat niet te toeristisch en massaal is, daar voldoet Zambia absoluut aan. Tegelijkertijd zijn de safari-activiteiten heel afwisselend vanwege de wandelsafari’s en de bootsafari’s, en kun je in Zambia ontzettend veel zien. Verder is vermeldenswaardig dat we heel erg positief verrast waren door het niveau van de gidsen. Dat was erg hoog, de gidsen wisten zonder uitzondering ontzettend veel, en dat is in mijn ervaring verre van vanzelfsprekend.

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Ja. Wat we erg prettig vonden was dat de Vic Falls in het midden van de reis zat. Anders heb je 8 dagen safari achter elkaar, en dat is erg veel. Ook vier nachten per park is prima. Je hebt dan de gelegenheid om alles rustig te bekijken, het is niet te lang en niet te kort. We vonden de afwisseling van twee kampen per park ook prettig, zo heb je het idee nog meer te zien.

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

We hebben voldoende informatie ontvangen, behalve ter plekke over de route die we met de auto moesten afleggen.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

Dat was in eerste instantie met de lokale organisatie niet optimaal. Maar later heb ik nog wel een goed gesprek gehad met Nathalie, maar het was op die eerste dag wel fijn geweest als we eerder contact met haar hadden kunnen krijgen. Van Kazuri Safaris kregen we gelukkig wel gelijk antwoord.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Goed. Van jou kregen we wel direct reactie.

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

Via internet, ik ben via de site www.safari-planner.com op de site van Kazuri terecht gekomen.

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Ja, absoluut. Ondanks het akkefietje op de eerste dag hebben we een prachtige reis gehad, die goed bij ons gezelschap aansloot.

 

Accommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

Ja, voor de meesten denk ik wel iets luxer dan verwacht. Geen enkele accommodatie is tegen gevallen.

Wat was de mooiste accommodatie, waarom?

Een aantal vonden Flatdogs het beste hotel vanwege de prachtige kamers (met name boven), en het goeie eten. En omdat er veel beesten door het kamp heen lopen.

Een aantal vonden Mvuu het beste hotel, vanwege de bijzondere tenten, de vele dieren in het kamp, de locatie aan de rivier, en het feit dat Mvuu grotendeels door locals gerund wordt.

Wat was de minste accommodatie, waarom?

Alle hotels waren goed, geen enkel hotel was onvoldoende of beneden verwachting. Als we moeten kiezen, was Wildlife Camp de minste. De kamers zijn niet zo bijzonder als bij de andere lodges, het eten was net een slagje minder, en de staf was prima, maar ook net wat minder enthousiast dan bij andere lodges. Het is ook best ver rijden naar het park als je eerst in Flatdogs hebt gezeten. Dit is overigens buiten het Bushcamp gerekend, daar was iedereen wel heel enthousiast over.

 

Eten:

Hoe was het eten bij de hotels waar het ontbijt, lunch, diner inclusief was?

Het eten was nergens slecht, we hebben overal lekker gegeten. Het beste hebben we gegeten bij Flatdogs. Je kunt daar zelf kiezen wat je eet, en wanneer je eet. Dat was erg prettig. Je kon bovendien a la carte bestellen. Eten was erg goed. In de bushcamp hebben we ook heel lekker gegeten. Erg bijzonder ook met de barbecue, en de bush oven. Het eten in wildlife camp vonden we het minste. Geen keuze, en vrij eenvoudig. Maar het was niet slecht, dat zeker niet.

 

Vervoer:

Hoe was het vervoer?

Je kent het verhaal van de eerste dag. Dat was vervelend. Verder is het prima gegaan, en zijn de wegen goed te vinden. De vlucht naar Mfuwe was erg comfortabel. Vanaf Sandy’s hebben we een taxi naar het vliegveld genomen.

 

Optionele excursies:

Hoe was de kwaliteit van de optionele excursies?

We hebben een hele mooie helikoptervlucht gemaakt boven de Victoria Falls met Batoka Sky. Kwam zeer betrouwbaar over, hele mooie en bijzondere ervaring. Anderen hebben een bungeejump gedaan, daar waren ze ook erg enthousiast over. Bij Mvuu hebben we een full day game drive gedaan, die was ook zeer de moeite waard, verschillende leeuwen gezien, een luipaard en een hoop andere dieren.

 

Opmerkingen:

Heb je nog opmerkingen en/of tips waar Kazuri Safaris in de toekomst rekening mee kan houden?
  • Kaart in de auto, en expliciet melden dat je geen google maps moet gebruiken
  • Vaker Flatdogs boeken