Vervoer

Laat je rondrijden door je privé-chauffeur… hoe gemakkelijk is dat? Nergens over nadenken. Alle tijd om te genieten van wat je ziet. Plus: je chauffeur is tevens je gids die de mooiste plekjes kent en je kan voorzien van insiders info over de streek.

Rondreis Oost-Afrika

In Kenia, Tanzania & Oeganda ga je altijd op reis met een privé chauffeur die tevens je gids is. In Kenia en Oeganda ga je op safari in een minibus (upgrade naar een landcruiser is  mogelijk) en in Tanzania ga je wild spotten vanuit een landcruiser. De daken van deze safari auto’s kunnen open zodat je optimaal kunt fotograferen.

Rondreis Zuidelijk-Afrika

In Malawi en Zambia heb je de keuze: je gaat op reis met een eigen auto, of met een auto mét chauffeur. Wij raden aan voor een 4×4 auto te kiezen: deze auto’s liggen beter op de weg, zijn comfortabeler en op sommige wegen kun je absoluut niet zonder! De daken van deze auto’s kunnen niet open. In Zambia kun je ook kiezen om sommige trajecten te vliegen want de afstanden zijn groot.

In Namibië en Zuid-Afrika huur je een auto en ga je zelf op pad. Een eigen auto geeft je alle vrijheid om zelfstandig rond te reizen, je eigen tijd in te delen en de wegen zijn hier doorgaans goed. Je hebt keuze uit verschillende type auto’s. De  B- & C-klasse zijn de standaard auto’s in Zuid-Afrika, waarbij de C-klasse net iets meer bagageruimte heeft. In Namibië raden we een grotere auto aan, de Toyota Fortuner of de Toyota Double Cab. De beste keuze hangt ook af van het seizoen waarin je reist. Deze auto’s liggen wat beter op de weg; dat is wat comfortabeler op de ‘gravel’ wegen.

Je kunt in Namibië ook een auto huren met een tent op het dak! Kijk voor meer informatie op https://www.ascocarhire.com en ons filmpje op youtube!

Lokale bus, shuttle bus, vliegtuig

Lange trajecten tussen verschillende gebieden of landen kun je naast met privé transport ook overbruggen met de lokale bus, shuttlebus of met het vliegtuig. Zo kun je tijd besparen, óf juist geld besparen, terwijl je meer van de omgeving kunt genieten en je kunt mengen onder de lokale bevolking.