Kilimanjaro

Op de Marangu route kun je kiezen of je wilt overnachten in eenvoudige trekkershutten of gaat kamperen. Op de Rongai en Machame route kun je alleen overnachten in tenten. De tenten zijn waterdichte tweepersoons koepel of punttentjes. De toiletten zijn een gat in de grond, zowel bij de hutten als bij het kamperen. Elke dag krijg je een bakje water om jezelf een klein beetje te wassen.

Tijdens de trekking gaat er een kok mee om drie voedzame maaltijden per dag te bereiden. Het ontbijt bestaat uit eieren, worstjes, brood, boter, jam, koffie en thee. Voor de lunch krijg je een lunch pakket. Het avondeten is een koolhydraatrijke voeding zoals rijst of pasta met diverse groenten en fruit. Geef het aan ons door als je vegetarisch bent of speciale dieet wensen hebt, dan geven we dit door aan de mensen die het eten verzorgen. Neem zelf chocolade, mueslirepen en nootjes mee als snack voor tussendoor. Druivensuiker is ook een aanrader.

Tijdens de beklimming moet je heel veel drinken. Wel zo’n 4 liter per dag. Drink bij elke gelegenheid koffie of thee en onderweg water. Elke morgen kun je je waterzak vullen of flessen meenemen. Onderweg wordt het water uit beekjes gehaald en gekookt zodat het veilig drinkwater is.

Kilimanjaro - Kazuri Safaris (17)