Reisverhaal Namibië en Botswana: Bianca

Wij zijn niet 1x maar 2x met Kazuri Safaris op reis geweest! En beide reizen zaten vol mooie belevenissen om nooit meer te vergeten.
Deels kamperen met een goede 4×4 met een tent op het dak, en deels overnachten in lodges. Dit is voor ons een perfecte combinatie.

 

We kunnen zeggen dat elke plek in Namibië en Botswana een andere indruk heeft achtergelaten.

Waterberg: onze eerste neushoorns.

Damaraland, woestijngebied met ongelofelijke rotsformaties waarvan je denkt wauw!

Etosha, wonderschoon met zijn aangelegde waterpoelen, dat was 1 groot festijn!
Alleen heel grappig, de eerste keer dat wij in Namibië waren in januari  ’20 hebben we volop olifanten gezien, afgelopen januari ’23 hebben we werkelijk waar geen olifant in Namibië gezien!

Caprivi-streek, met al zijn vogels en nijlpaarden die je snachts door hun gegrom uit slaap kunnen houden.

Chobe, altijd nat, waar de olifanten onder water oversteken met alleen hun slurf boven het water, waar de leeuwenwelpjes rennen en opgroeien onder toeziend oog van moeders, en waar ongelofelijk veel impala’s rondlopen.

Vic-Falls, Mosi oa Tunya, de rook dat dondert.

Namibie en BotswanaHet hart van Botswana de Okavango delta, onze favoriete plek in Botswana, waar kamperen écht kamperen is.
Waar de olifanten sporen de volgende ochtend naast je auto staan, waar hyena’s achter de auto lopen als je naast het kampvuur zit. Waar de bavianen je proberen af te leiden zodat ze jou spullen kunnen afpakken. Je bent in de natuur, je maakt er deel van uit.

Afrika zal Afrika niet zijn als er niks fout gaat, maar dankzij de steun van Saskia zijn deze hobbeltjes snel opgelost.

Afrika heeft onze harten gestolen, en de manier van reizen zo met de tent en de luxe van lodges in combinatie met de schitterende natuur, de zonsopkomsten, ondergangen en de geur, met het meedenken van Kazuri Safaris heeft ons besloten om volgend jaar weer te gaan 😊.

Dit keer naar Zuid Afrika in combi met Botswana, en we hebben er weer enorm zin in!
Jeroen en Bianca Sterkenburgh

Stukjes uit ons reisverslag

Etosha – westkant

Gister aangekomen in Hobatere lodge, op 18 km van de lodge kwamen we in een afgesloten gebied, wat hun in het beheer hebben. Dat werd al een safari op zich. We kwamen onze eerste giraffe tegen, een dikdik, springbok en heel veel vogels. We werden welkom geheten bij de lodge met een koude natte washand en een koud glaasje drinken. Beter kan het niet beginnen toch? Wat een prachtige lodge. Om de lodge is het omheind waardoor we veilig kunnen lopen. Gisteravond een nacht trip gedaan met een gids, in het donker, dus heel mooi nachtdieren kunnen spotten. Waaronder een bruine hyena, jackhals, civetkat en 2 uilen. Als je naar Afrika gaat is het nooit zeker wat je te zien krijgt, het wild komt naar jou toe, en niet andersom, dus alles is een kado. We love it!!

De kamer is heel gaaf met prachtig uitzicht en een fantastische sterrenhemel zoals je niet bij ons kan zien. Nu wakker worden met koffie en heel veel dierengeluiden, want alles begint wakker te worden. Vandaag gaan we naar 1 van de mooiste zoutvlaktes met drinkplaatsen, daar waar we al maanden op YouTube meekijken op de livecam, gaan we vanavond in het echt bekijken. Okaukuejo, waar we een waterchalet hebben uitkijkend op de drinkplaats. Weer een nieuwe dag, en wij gaan er weer van genieten!🌞

Savuti

Zojuist de tent opgezet. Het was een leuke rit hier naar toe (vanaf Chobe). Heel veel zandweggetjes en gravel. Zo’n 150 km deden we ruim 4 uur over. Maar dat mocht onze pret niet drukken, we konden naar ons favorietste plek op aarde, Savuti, daar waar de leeuwen de baas zijn in de vele documentaires die we gezien hebben. We waren onze tent al aan het opzetten en daar was al het gebrul van 1 leeuw, heel dichtbij. Super scary maar oh zo gaaf! Echt helemaal offline, geen stroom, geen internet alleen wat we meehebben, en dat is in dit geval goed gezelschap bbqen en wijn🤣 Dit gaat spannend worden! Kom maar op, de wildcamera staat aan.

Wat een gave dag gisteren. We hebben de hele dag rondgereden in Savuti. Geen leeuwen mogen spotten helaas, ook al zijn ze er volop, maar ze wilden zich niet aan ons laten zien 😆. Gistermiddag zijn we slim geweest, en hebben we warm gegeten want dan konden we ’s avonds een makkelijke tosti eten. En ineens sloeg het weer helemaal om, een mega onweersbui kwam even hallo zeggen, en voor we het wisten was hij alweer voorbij ook.

Daarna hup snel weer op safari, rond een uurtje of 4 was het alsof er 1 grote olifantenparty ergens was, want opeens kwamen we groepen van 5/6/7 olifanten tegen die allemaal dezelfde richting op leken te lopen🐘 🎁. Ook Botswana zit vol met Impala’s. We kwamen een mega grote groep antilope tegen die wij nog nooit hadden gezien eland-antilope, super schuw. (Tijdens het typen loopt hier een jackhals voorbij en onze huiskip slaat alarm).

Wij terug naar onze kampeerplek om lekker te relaxen, want de hele dag hobbelen in de auto word je ook heel flauw van, het was tijd voor wijn. Ineens rent er een Impala in paniek de plaats over… Wij staan op, ineens een mega groep wilde honden aan het jagen!! Nou als dat geen mega kado is, die zijn echt heel zeldzaam om zo te zien❤️. Wij zijn als dankbare blije eitjes ons bed in gekropen, op naar een nieuwe dag. Wildcamera stond aan, gister een hyena gespot, en gepakt op de camera. Vannacht was helaas de batterij leeg, maar naast de tent voor de camera een olifanten spoor🐘 Ach het moet zo zijn 🐾