Evaluatie Tanzania reis: Sharon

Wij hebben zo ontzettend genoten van onze reis in Tanzania, zoveel hoogtepunten beleefd! Zulke mooie dingen gezien, met dank aan Gasper en zoveel lieve mensen ontmoet. We gaan zeker nogmaals heen. Nu eerst al die duizenden foto’s bekijken en selecteren hahaha. We willen je nogmaals bedanken voor het samenstellen van deze bijzondere reis.

Algemeen:

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

Onze hele vakantie is 1 groot hoogtepunt geweest, we hebben zo ongelofelijk genoten van deze reis.

Als we dan toch een moment moeten kiezen, dan zeggen we toch echt het vliegen met de luchtballon over North Serengeti.

Serengeti ballonvaartDit was echt een magisch moment, dit was het geld meer dan waard. Die hele dag was magisch, eerst genoten met de ballonvaart, daarna ontbeten midden in de Serengeti met een super leuke groep, super lieve mensen die alles tip top verzorgde. Daarna zijn we met onze guide Gasper door de Serengeti gereden en zagen wij etende Cheeta’s, de migratie van de Gnoe’s, in de middag hebben wij nog een jagende luipaard op de foto kunnen krijgen en daarna kwamen wij bij  Bush camp Central Serengeti aan, ons verblijf voor die avond/nacht. Hier hebben we zulke lieve mensen ontmoet, samen gedanst en gezongen. Ja in 1 woord, Magisch.

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

Meer dan, voor ons gevoel hebben we Tanzania leren kennen als een super mooi land, met super lieve mensen. We hebben ontzettend veel mazzel gehad met onze guide Gasper die alle dieren wist te vinden.

We hebben de Katachtigen geteld:
Leeuwen:         48
Cheeta’s:         16
Luipaarden:      4

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Zeker, precies zoals wij het zelf voor ogen hadden.

Je maakt lange dagen, intensieve dagen, maar hier hadden wij ons op ingesteld.
Op Sommige dagen zit je wel een heel stuk in de auto stof te happen, soms zijn het lange afstanden om op een andere locatie te komen. Vooral de weg van de Ngorongoro krater naar de Serengeti en terug is een lange stoffige weg, maar hier kan niemand wat aan veranderen.

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

Zeker! We zijn vooraf genoeg geïnformeerd door Saskia, heel fijn.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

Prima. Op onze eerste safari dag hebben wij kennisgemaakt met Karin, zij gaf ons meteen een goed gevoel en gaf aan dat wij haar altijd mogen contacten als het nodig zou zijn.
Tijdens de reis hebben wij van Saskia en Karin een berichtje gekregen, waarin zij vroegen of alles goed ging en of wij nog vragen zouden hebben. Prima geregeld.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Prettig en vriendelijk. Saskia heeft goed geluisterd naar onze wensen en dacht goed met ons mee. Saskia heeft ons goed geadviseerd over bijvoorbeeld verschillende parken, hoeveel tijd heb je bijvoorbeeld nodig voor een park. Is het 1 dag of heb je meerdere dagen nodig om te zien wat je wil zien.

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

Via een kennis van mijn vader die erg enthousiast vertelde over zijn reis.
Toevallig woont Saskia ook bij ons in de buurt en konden wij bij haar thuis afspreken,  waardoor het een stuk persoonlijker werd.

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Zeker!

Accommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

Ja 100%, alle accommodaties waren perfect.

Wat was het beste hotel, waarom?

Het slapen in een luxe tent, tussen de wilde dieren in de Serengeti, maakte het wel echt uniek.

Eigenlijk hebben we van alle accommodaties genoten.

Onze laatste accommodatie was de Simba Lodge, hier verbleven wij 2 nachten. Wij hebben 2 avonden kunnen genieten van de olifanten die water kwamen drinken uit het zwembad. Ook hebben we erg genoten van de bush TV (kampvuur).

Wat wij ook een bijzonder moment vonden, is de Kiboko Lodge, wat gerund wordt door ex straat kinderen. Super goed initiatief. Er werken daar super lieve mensen, die ons erg geraakt hebben met hun verhaal, we zijn erg dankbaar dat wij deze bijzondere mensen hebben ontmoet.

Wat was het minste hotel, waarom?
Viel er een hotel op die juist heel veel aan duurzaamheid doet, of juist helemaal niet?

Wat wij erg grappig en duurzaam vonden, the talking Shower.

Midden in de Serengeti heb je geen stromend warm water. Wat ze hierop bedacht hebben is dat je samen met een werknemer van de accommodatie afspreekt hoe laat je wilt douchen, op dat tijdstip komt er een werknemer met een emmer warm water, wat hij buiten de tent in een andere emmer gooit wat in verbinding staat met de douche in je eigen tent,  waardoor je dus toch warm water hebt onder de douche. Wij hebben ontzettend gelachen.

Eten:

Hoe was het eten bij de hotels waar het ontbijt, lunch, diner inclusief was?

Het was prima, wel vonden we dat het eten na een week wat eenzijdig werd. Ook omdat we regelmatig 2x op een dag warm aten en vaak hetzelfde ’s avonds op ons bord kregen.
Rijst, kip, varken, spaghetti en wortels.

Vervoer:

Hoe was het vervoer?

Prima! Veel stofhappen haha.

Onze auto ging kapot in de NgoroNgoro krater, dat kan gebeuren. Er kwamen van alle kanten mannen aan die onze Guide wilde helpen met zijn auto, super mooi om te zien. Iedereen helpt elkaar, daar kunnen de Nederlanders nog wat van leren 😉

Onze guide Gasper heeft het verder goed opgepakt en is nog tot ’s avonds laat bezig geweest samen met een monteur om de auto te fixen.

Chauffeur:

Hoe was de chauffeur? Denk hierbij aan zijn rijstijl, behulpzaamheid, informatief en op tijd?
Tanzania, naam chauffeur:
Cheeta in de Serengeti - TanzaniaJa, zonder onze guide Gasper, zou onze vakantie niet zo speciaal zijn geweest.

Gasper weet veel over de dieren, hij weet ook veel paden te bereiken, wat veel guides niet weten te vinden met de auto. Hierdoor hebben we veel bijzondere momenten mogen mee maken.

Op de eerste dag van ons safari avontuur vertelde hij dat we begonnen met het voorgerecht (Arusha national park en Manyara national park) daarna door zouden gaan naar het hoofdgerecht (Serengeti) en daarna een heerlijk toetje zouden krijgen (Ngorongoro krater en Tarangire).

Hij gaf aan dat we een hele mooie reis hadden uitgezocht. Alles kwam uit, we hebben gekregen wat hij ons beloofd heeft

Hoe meer dagen er verstreken, hoe dichter we bij elkaar kwamen. We hebben ontzettend veel lol gehad met onze Guide en hebben vrienden gemaakt voor het leven, hier zijn we opnieuw erg dankbaar voor. Elke avond spraken wij een tijd af met Gasper voor de volgende ochtend, elke dag stond hij netjes op tijd op ons te wachten. Ook gaf Gasper tips over het kopen van souvenirs, we hebben hem er zelfs bijgehaald om te onderhandelen bij het kopen van souvenirs. Gasper heeft ons daarbij opnieuw goed geholpen.

Nog een laatst speciaal moment. Gasper wilde graag iets bijzonders doen voor ons, zo verzorgde Gasper een Picknick midden in de Ngorongoro krater. Met een luifeltje vanaf de auto, picknick tafeltje, stoeltjes, eten en muziek. Heel bijzonder en super lief.

Optionele excursies:

Hoe was de kwaliteit van de optionele excursies?

Wij hebben de ballonvaart erbij geboekt via Saskia. Ja dit was magisch!

Opmerkingen:

Heb je nog opmerkingen en/of tips waar Kazuri Safaris in de toekomst rekening mee kan houden?

Nee, eigenlijk niet. Ik denk dat onze vakantie niet beter kon. Alles was tip top geregeld door Saskia.