Zuid-Afrika

21 dagen rondreis Zuid-Afrika

Bezoek het Kruger Park, Swaziland, St Lucia, de Drakensbergen en Lesotho.

Afwisselende rondreis Zuid-Afrika: vanaf Johannesburg reis je via Kruger Park en Mlilwane Wildlife Sanctuary naar St Lucia, de Drakensbergen en Lesotho. Deze rondreis laat je het oostelijke deel van Zuid-Afrika zien.

Dag 1 – 2 : Vlucht naar Johannesburg en fietsen in Soweto
Dag 3 – 4 : Kruger Park
Dag 5 : Panorama route
Dag 6 – 7 : Kruger Park
Dag 8 : Kruger Park
Dag 9 – 10 : Swaziland ofwel eSwatini
Dag 11 – 12 : St. Lucia
Dag 13 – 14 : Drakensbergen
Dag 15 : Matatiele
Dag 16 – 18: Semonkong
Dag 19 : Kimberley
Dag 20 – 21 : Naar huis

21 daagse rondreis Zuid-Afrika: Dag- tot dagprogramma

Ontdek Zuid-Afrika tijdens een afwisselende rondreis. Uiteraard kun je dit programma aanpassen op jouw wensen en interesses. Neem gerust contact met mij op.

Dag 1 – 2  Vliegen naar Johannesburg

Vandaag begint je reis! Vlieg rechtstreeks met de dagvlucht van KLM naar Johannesburg. Aankomst is dezelfde avond. Met een transfer word je naar je 1e hotel gebracht, de Avantgarde Lodge, waar je verblijft op basis van logies en ontbijt.

De volgende dag ga je met een gids fietsen door Soweto, het bekendste Township van Zuid-Afrika.

Dag 3 – 4 Dieren zoeken in Kruger Park

Je huurauto wordt rond negen uur bij de lodge afgeleverd en na de meet & greet gaan jullie op pad.

Zebra kop Kruger Park Je rijdt naar het Kruger Nationaal Park waar je 2 nachten verblijft bij Letaba Rest Camp. Het Krugerpark is groter dan Nederland en een opmerkelijk divers park. Het zoeken naar wild doe je ’s morgens vroeg, zo vlak mogelijk na zonsopgang, en einde middag. Overdag is het te warm voor de dieren om rond te lopen en verschuilen ze zich in de schaduw van bomen en struiken, vandaar dat de beste tijden om te gaan vlak na zonsopgang en voor zonsondergang zijn.

Je mag hier zelf rijden. De wegen staan goed aangegeven. Wil je liever op een georganiseerde game drive of wandel safari? Dat kan natuurlijk ook.

Dag 5 Panorama route

Rondavels - Panorama route Vandaag gaan jullie een deel van de mooiste weg van Afrika rijden, de Panorama route. Je overnacht bij A Pilgrim’s Rest in Graskop op basis van logies en ontbijt.

Hoogtepunten zijn: God’s Window, de wereldberoemde Blyde River Canyon, Pilgrims Rest, de unieke formaties van Bourkes Luck Potholes en de drie Rondavels. Enkele spectaculaire watervallen om te bekijken zijn: Mac Mac Falls, Motitsi Waterfall, Lisbon Falls en de Berlyn Falls.

Dag 6 – 8 Dieren spotten in Kruger Park

Kudu Kruger Park Je rijdt weer terug naar het Kruger Park. Waar je ditmaal 2 nachten in Manyeleti Game Reserve verblijft. Manyeleti betekent plaats van de sterren en grenst aan het Kruger Park. Je verblijft bij Honeyguide Tented Safari Camp op basis van volpension inclusief 2 game activiteiten per dag. Een heerlijk luxe camp met mooie tenten.

De laatste nacht verblijf je bij Jackalberry Ridge net ten zuiden van het Kruger Park. Zo kun je hier nog de hele dag op zoek gaan naar de dieren en verkort je de dag naar Swaziland aanzienlijk.

Dag 9 – 10 Swaziland ofwel e-Swatini

Souvenirs maken Swaziland Vandaag is een lange reisdag naar eSwatini. Mlilwane Wildlife Sanctuary ligt in de meest spectaculaire regio van Swaziland. Je overnacht in traditionele hutten in de vorm van bijenkorven op basis van self-catering. Maar je kunt ook eten in het restaurant

De volgende ochtend maak je onder leiding van een gids de Lobamba Village Walk en verken je de koninklijke ‘ paleizen’, gebouwen etc. Een heel bijzondere kennismaking met het dagelijks leven van de Swazi’s. Je ontdekkingstocht eindigt met een lokale lunch van ‘ shisa nyama’, ofwel de lokale BBQ lunch (inbegrepen).

’s Middags ga je het Mlilwane reservaat zelf verkennen, te voet, per mountainbike of te paard.

Dag 11 – 12 Nijlpaarden in St. Lucia

Individuele rondreis Kazuri SafarisVandaag rijd je naar St Lucia aan de Indische Oceaan. St. Lucia is een gezellig stadje met veel guesthouses en restaurants.

Je overnachting is in de Leopard Tree Lodge. Hier heb je een comfortabel self catering unit. Er is een zwembad en  je hebt een eigen  keukentje. Hier kun je ontbijt en lunch maken, of in het dorp gaan eten. Alles is op loopafstand, en ’s avonds op rij-afstand.

De volgende ochtend maak je 2 uur durende boottocht tussen de nijlpaarden en krokodillen. In de avond ga je op een nacht gamedrive in iSimangaliso Wetlands Park, weer een heel andere ervaring! In de middag kun je zelf diverse activiteiten ondernemen.

Dag 13 – 14 Wandelen en mooie vergezichten in de Drakensbergen

Wandelen in de Drakensbergen Vandaag rijden jullie naar de Drakensbergen, waar je naar de hoogstgelegen lodge van Zuid Afrika gaat. Witsieshoek is een duurzame, door de lokale community beheerde lodge en in hun eigendom. Witsieshoek Mountain Lodge ligt in het noorden van Drakensberg, aan de voet van het amfitheater. Het biedt rustige en betaalbare accommodatie in dit prachtige bergachtige gebied. De lodge biedt een spectaculair uitzicht aan alle kanten.

Het Royal Natal National Park is de thuisbasis van een van de meest spectaculaire attracties van KwaZulu-Natal – het Amfitheater – een dramatische klif die meer dan vijf kilometer meet. De Tugela watervallen duiken over de rand van de helling en dalen ongeveer 1000 meter naar het Royal Natal National Park beneden. Een fantastisch netwerk van wandelpaden slingert door elk deel van het park, en variëren in moeilijkheidsgraad van de ontspannen Fairy Glen wandeling tot de uitdagende wandeling door de Crack en de Mudslide af. Paardrijden is een andere populaire activiteit, evenals forelvissen in de dam, maar ook in de rivieren Mahai en Thukela.

Dag 15 – 18 Lesotho

Vandaag reis je naar Matatiele. De grensovergang bij Matatiele (Qacha’s Nek) is een van de laagste naar Lesotho en met een gewone auto te doen. Je rijdt ca 50 km over gravel weg (tussen Matatiele en Qacha’s Nek) en verder over asfaltwegen. Met potholes om het interessant te houden. Een SUV is voor deze rit zeker aan te bevelen!

De dag erna reis je naar Semonkong in Lesotho.

Lesotho is een Koninkrijk in Zuid-Afrika. Het is een prachtige omgeving en er is van alles te doen. Je kunt er wandelen, een pony trek van een aantal dagen maken of op een Basutho paard het dorp in. Je kunt abseilen, mountainbiken, kennis maken met de lokale cultuur of gewoon een drankje doen in de pub. Je overnacht bij de Semonkong Lodge.

Dag 19 Kimberley

Je maakt nog een stop bij Kimberley onderweg naar Johannesburg. Een stad met geschiedenis. Waar men op zoek ging naar diamanten.

Dag 20 – 21 naar huis

Als je met KLM vliegt, kun je vandaag de hele dag nog gebruiken om terug te rijden naar Johannesburg voordat je de auto in moet leveren op het vliegveld voor je vlucht terug naar huis. Waar je de volgende ochtend vroeg aankomt.

Zuid-Afrika rondreis: Accommodaties

Kazuri Safaris maakt zorgvuldige keuzes bij het selecteren van lodges, guesthouses en tentenkampen in Zuid-Afrika, waarbij we letten op kleinschaligheid, sfeer en duurzaamheid. Meestal gaan we voor middenklasse accommodaties, maar als je een eenvoudiger of juist luxer hotel wilt, is dat natuurlijk ook mogelijk.

Zuid-Afrika rondreis: Autohuur

In Zuid-Afrika rijd je zelf. Je krijgt een auto in Categorie M augto, Toyota Urban Cruiser of gelijkwaardig. Inbegrepen bij de autohuur zijn super waivers (volledige afkoop eigen risico voor diefstal en schade), onbeperkt aantal kilometers en 2 bestuurders.

Prijs

De prijs is vanaf xxxx per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van het seizoen, de beschikbaarheid van hotels en de wisselkoers.

Inbegrepen
 • Overnachtingen in middenklasse hotels, op basis van logies en ontbijt (tenzij anders gespecificeerd)
 • Meet & greet met onze lokale vertegenwoordiger
 • Transfer van het vliegveld naar het hotel
 • Autohuur, onbeperkt aantal kilometers, standaard verzekering en 2 bestuurders
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Johannesburg – Amsterdam
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • Optionele excursies
 • Entree gelden voor alle parken
 • Benzine, borg voor de auto, admnistratie kosten in geval van ongelukken of schade etc, gps. Deze kosten voldoe je ter plekke met je credit card.
 • € 25 boekingskosten
 • € 5 euro per persoon bijdrage SGR
De reis aanpassen?

Ben je geïnteresseerd in deze Zuid-Afrika rondreis? Super leuk! Je kunt ons bereiken via e-mail op info@kazurisafaris.nl, geef je gewenste vertrekdatum en het aantal reisgenoten door, of vul het aanvraagformulier in. Ik stuur je graag een persoonlijk reisvoorstel.

Uiteraard is het ook mogelijk om het reisprogramma aan te passen aan je wensen. Als je andere accommodaties verkiest, de route wilt wijzigen, extra excursies wilt toevoegen of de duur van de reis wilt aanpassen, sta ik tot je dienst. Je kunt telefonisch contact met mij opnemen voor advies op maat via 06-47048006. Ik help je graag bij het creëren van jouw droomreis.