Zuid-Afrika

Privé vervoer

Zuid-Afrika is een goed land om zelf een auto te huren en rond te reizen. Zo heb je de vrijheid om je eigen dagprogramma in te delen. Natuurlijk geven wij je bij boeking een overzicht van de afstanden, reistijden en leuke stops, zodat je hier rekening mee kunt houden.

Je kunt de auto gelijk op het vliegveld ophalen*, de auto de volgende dag bij het hotel laten afleveren, of een paar dagen later pas de auto huren (bijvoorbeeld als je de eerste dagen in Kaapstad verblijft). Je kunt de auto op een andere plek inleveren dan waar je hem hebt gehuurd. Zo kun je gemakkelijk een binnenlandse vlucht tussendoor boeken als je niet genoeg tijd hebt om het hele land in 1 keer te zien. Voor autohuur heb je een internationaal rijbewijs nodig plus een creditcard. Er zijn vele soorten auto’s, wij reserveren een standaard auto voor je in klasse B, 5-deurs, maar in de C klasse past meer bagage.

Zorg er altijd voor om voor zonsondergang op plek van bestemming te zijn!

* Als je ’s avonds laat aankomt raden wij het af om je auto op het vliegveld op te halen. Je bent moe van de vlucht, je kent de weg niet en men rijdt hier aan de linkerkant van de weg. Beter is dan om je auto de volgende dag af te laten leveren bij het hotel.

Het vliegtuig

Zuid-Afrika is een groot land met een goed wegen netwerk. Soms heb je echter niet genoeg tijd om het hele land per auto te zien. Je kunt dan heel gemakkelijk verschillende delen van Zuid-Afrika uitkiezen die je wilt zien en tussendoor een binnenlandse vlucht boeken. Vliegen is makkelijk, het scheelt je vele uren rijden en is relatief goedkoop. Er zijn lijnvluchten tussen de steden en van het Kruger Park (Nelspruit) gaat er rechtstreeks een vlucht naar Kaapstad! Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen actief, zodat we een vlucht kunnen boeken die het beste bij jouw reisschema past. Je kunt ook tegelijk met je internationale vlucht een binnenlandse vlucht erbij boeken. NB: De prijzen op de website zijn exclusief de binnenlandse vlucht.

Baz Bus

Mocht je niet zelf een auto willen en/of kunnen huren en je wilt wel zelfstandig door Zuid-Afrika reizen, boek dan een ticket voor de Baz Bus! Deze bus rijdt een paar keer per week van Johannesburg naar Kaapstad (en vice versa). Je wordt opgehaald bij je hostel en afgezet in de plaats die jij wilt bezoeken en bij het hostel dat jij uitkiest. Dit is een makkelijke manier van reizen! Je bent minder flexibel en je bent aangewezen op hostels, maar je ontmoet op deze manier veel mensen en je komt toch overal.