Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een veelzijdig land en het wordt ook wel ‘de wereld in 1 land’ genoemd. Je vindt hier prachtige landschappen met panoramische uitzichten, bergen, stranden, woestijnen, natuur- en wildparken, maar ook een grote verscheidenheid aan cultuur en tradities, lieflijke dorpjes en de kosmopolitische stad Kaapstad. Ontdek Zuid-Afrika zelf tijdens een afwisselende privé rondreis!

Wie naar Zuid-Afrika gaat wordt op veel plaatsen welkom geheten in het Afrikaans. Deze taal lijkt veel op het Nederlands en is goed te begrijpen indien men langzaam praat. Baie dankie wordt veelvuldig gebruikt!

Zuid-Afrika : Op Safari

Ontdek Zuid-Afrika zelf, je kunt hier het hele jaar door reizen. Het beroemdste park is natuurlijk het Kruger Park. Een geweldig begin of juist een bijzondere afsluiting van je reis! Andere parken die je kan bezoeken zijn het Hluhluwe-Umfolozi park, waar je bijvoorbeeld een wandelsafari kunt maken en het Addo Elephant Park waar je niet alleen olifanten vind, maar ook leeuwen, buffels, de zwarte neushoorn, hyena’s en luipaarden. Lees hier meer over de parken.

Zuid-Afrika : Cultuur en natuur

De provincie Kwazulu Natal staat garant voor veel verschillende ervaringen. Het is een mix van Zulu cultuur, je vind hier dure vakantie oorden, maar ook sloppenwijken. De big 5, prachtige stranden, de Drakensbergen en nog veel meer. De Oost Kaap wordt ook wel “the Wild Coast” genoemd en biedt ruige stranden en natuurparken met veel meerdaagse wandelmogelijkheden.

Zuid-Afrika : Woestijn, wijn en wereldstad

De West Kaap is heel westers en je waant je hier bijna in Europa. De “Garden route” hier heeft haar naam te danken aan de uitbundige flora die bijna het hele jaar door langs deze 200 kilometer lange route bloeit in de prachtige natuur. En niet te vergeten de “Wine route” waar de echte wijnliefhebbers kunnen genieten van al dat deze streek te bieden heeft. Maar ook “de Karoo”, een semi woestijngebied valt hieronder. En na al dit prachtige natuurgeweld, ben je voor je het weet in de wereldstad Kaapstad met de indrukwekkende Tafelberg.

Zoals eerder gezegd is Zuid-Afrika een groot en veelzijdig land, waar (te) veel te doen en te zien is. Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij diverse voorbeeld rondreizen samengesteld. Voor meer informatie bekijk je onze voorbeeld rondreizenNatuurlijk kun je ook je eigen reis creëren. Al onze reisvoorstellen zijn flexibel en kunnen aan jouw wensen worden aangepast. Een ander idee is om meerdere dagen op 1 plek te verblijven om vanuit daar diverse dagtrips te maken.

Zuid-Afrika, wat een prachtig land! De natuur is zeer divers, de wijnen smaken heerlijk, het eten is voortreffelijk en de accommodaties gastvrij. Gewoon even genieten in een westers land in Afrika.

Ps: Voor Zuid-Afrika concentreren wij ons op reizigers die iets anders willen, die duurzaam willen reizen en daar ook net wat extra geld voor over hebben.

Informatie

BEKIJK MEER