Kilimanjaro

Rongai route – 6 dagen

De Rongai route is ook een van de gemakkelijkere routes. Het is een rustige en afwisselende route, je begint in dennenbos aan de noordkant en eindigt in het tropisch regenwoud aan de zuidkant. Je komt verschillende grotten tegen onderweg, waarbij je de ene keer het kamp opslaat en een andere keer luncht. Nadat je de top hebt behaald loop je via de Marangu route naar beneden.

Dag-tot-Dag Programma

Dag 1:  Moshi

Bij aankomst op Kilimanjaro vliegveld word je opgewacht en met een transfer naar Moshi gebracht waar je 1 nacht verblijft. ‘s Avonds vindt er een ‘briefing’ plaats over de beklimming!

Dag 2:  Rongai Village 2050m naar Rongai Camp I 2830m

Afstand 6 km
Duur 3 uur

Vandaag begin je aan dit spannende avontuur. Je rijdt eerst naar het hoofdkwartier bij de Marangu poort voor de registratie. Daarna rijd je nog zo’n drie uur verder door dorpjes, maïs en koffie velden. Bij het dorp Nale Moru begint de wandeling. Hier ontmoet je de dragers, die zich gelijk ontfermen over de bagage. Een smal pad leid je door het dennenbos, loofbos en uiteindelijk regenwoud. De ligging van het 1e Camp is precies op de grens van regenwoud en heidevelden met een weids uitzicht over de Keniaanse vlaktes. Als je aankomt staat je tent en thee/koffie al voor je klaar.

Dag 3:  Rongai Camp 2830m naar Kikelewa Caves 3600m

Afstand 6 km
Duur 6 – 7 uur

Na een stevig ontbijt begin je aan het vervolg van de toch. Vandaag is het pad vals plat met een paar steile stukken. Je loopt de hele dag lichtjes omhoog. Bij de beschutting van een grot eet je lunch met fantastisch uitzicht op Kibo en de gletsjers. Na de lunch loop je door richting Mawenzi waar je overnacht in een beschutte vallei bij Kikelewa Caves.

Dag 4:  Kikelewa Caves (3600m)

Je kunt deze dag inlassen om te acclimatiseren. Een korte maar steile klim geeft je fantastisch uitzicht over dit ruige gebied. Geniet van deze dag en verken dit gebied in een 3 tot 4 uur durende wandeling.

Dag 5:  Kikelewa Caves 3600m Kibo Hut 4700m

Afstand 7 km
Duur 4 – 5 uur

Je loopt door het zogenaamde ‘zadel’ van Mawenzi Peak naar Kibo Hut. Het is geen moeilijke wandeling, je merkt nu echter wel dat je echt hoog komt. Vanmiddag moet je uitrusten en slapen, omdat je vannacht naar de top gaat!

Dag 6:  Kibo Hut 4700m naar Uhuru Peak 5895m en Horombo Hut 3720m

Afstand 12 km + 12 km
Duur 9 – 12 uur + 3 – 4 uur

Om middernacht vertrek je voor je tocht naar de top, Uhuru peak op 5896 meter hoogte. Het is het steilste gedeelte van de beklimming. Je zig-zagt op het pad omhoog. Dan kom je eerst bij Gilman’s point op 5685m hoogte. Je bent dan bovenaan, maar nog niet aan de top. Voordat je daar bent moet je ongeveer een uur lang om en over rotsen klimmen. Nadat je foto’s hebt gemaakt loop je nog zo’n 2 uur verder over de rim van de krater. Je bent moe, het is donker en koud en buitengewoon zwaar, maar als je er eenmaal bent, wauw, dan ben je op het hoogste punt in Afrika! Bij een prachtige zonsopgang ligt Tanzania aan je voeten. Na het nemen van de vele foto’s wil je alleen nog maar naar beneden toe. Je luncht bij Kibo Hut en daarna loop je door naar Horombo Hut. Je loopt vandaag ontzettend lang en het is absoluut afzien, maar dat is het allemaal waard!

Dag 7:  Horombo Hut 3720m Marangu HQ 1826m

Afstand 20 km
Duur 5 – 7 uur

Dit is de laatste dag van de trekking. Je loopt weer door het tropisch regenwoud helemaal naar beneden tot aan de Marangu poort op 1800m. Een auto staat op je te wachten om je naar de volgende plek te brengen. Een hotelovernachting en een heerlijke warme douche, een normale wc en schone kleren!

Dag 8:  Moshi – Kilimanjaro Airport

Vandaag word je met een transfer naar het vliegveld gebracht. Of je kunt je reis natuurlijk voortzetten met een safari of relaxen op Zanzibar.

Prijs

De prijs voor dit programma is € 2995,- voor 1 persoon, € 2250,- per persoon bij 2 – 3 personen en € 2150,- per persoon bij 4 – 6 personen.

Inbegrepen
 • 1 Hotel overnachting voor de trekking en 1 hotel overnachting na de trekking
 • Retour transfer tussen Arusha/Moshi/Marangu en het begin/eindpunt van de Kilimanjaro
 • Alle park entrees, kosten voor de reddingsbrigade en overheidsbelastingen
 • Alle overnachtingen in tweepersoonstenten
 • Gekwalificeerde gids, kok, dragers en een eventuele assistent gids en kok.
 • Ontbijt, lunch en avondeten (vanaf de lunch op dag 2 en tot en met de lunch op dag 7)
 • Water, koffie en thee
 • Kampeer spullen (waterdichte tweepersoonstenten, matras, kampeer krukje, kookgerij)
 • Certificaat als je de top hebt behaald
Niet inbegrepen
 • Fooien
 • Huur van materiaal zoals wandelstokken
 • Snacks zoals chocolade, druivensuiker en nootjes