Kilimanjaro

Marangu route – 6 dagen

De Marangu route is één van de gemakkelijkere en populaire routes, ook wel de coca-cola route genoemd. Hierdoor kom je tijdens de beklimming regelmatig andere wandelaars tegen. Je overnacht in hutten, waar je verblijft met andere wandelaars. Het is de ideale plek om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Tijdens de beklimming wandel je door prachtig regenwoud en richting top door een immense lege vlakte. Je loopt via dezelfde route weer naar beneden. Naar onze mening is dit de route waar het regenwoud op z’n mooist is.

Dag-tot-Dag Programma

Dag 1:  Moshi

Bij aankomst op Kilimanjaro vliegveld word je opgewacht en met een transfer naar Moshi gebracht waar je 1 nacht verblijft. ‘s Avonds vindt er een ‘briefing’ plaats over de beklimming!

Dag 2:  Marangu-HQ 1826m naar Mandara Hut 2700m

Afstand 8 km
Duur 3 – 4 uur

Vandaag begin je aan dit spannende avontuur. Je rijdt naar de Marangu poort, waar de trekking begint. Na het registreren wordt de bagage verdeeld onder de dragers en start je met de wandeling op 1800m hoogte. Het pad gaat geleidelijk en soms steil omhoog, een stuk van het pad is geërodeerd en moet je grote stappen nemen. In het begin loop je door een vochtig bos waar je baardmossen ziet, waar je soms zwart/witte franje apen tegenkomt, en daarna door tropisch regenwoud. Als je aankomt staat er koffie/thee voor je klaar. De Mandara hut is een grote houten hut met een slaapruimte voor ongeveer 30 personen.

Dag 3:  Mandara Hut 2700m naar Horombo Hut 3720m

Afstand 12 km
Duur 5 – 7 uur

Na een stevig ontbijt ga je op weg. Het pad loopt langs de Maundikrater. Je kunt naar deze gedoofte vulkaan lopen, Dit neemt ongeveer een half uur extra in beslag. De krater is volledig begroeit. Daarna laat je het regenwoud achter je en loop je omhoog door weide en heidegebied. Je voelt nu al dat je behoorlijk stijgt en je zult de gids vaak “pole pole” horen zeggen, wat betekend dat je langzaam moet lopen. Geniet van de fauna en flora en de prachtige uitzichten. Hier zijn verschillende houten hutten voor 6 personen neergezet.

Dag 4:  Horombo hut 3720m

Je kunt deze dag inlassen om te acclimatiseren. Vanuit Horombo maak je een mooie wandeling naar bijvoorbeeld Zebra Rock en daarna keer je hier weer naar terug. Deze wandeling is ongeveer 3 kilometer en duurt ongeveer 3 uur. Geniet van deze dag en relax.

Dag 5:  Horombo hut 3720m naar Kibo hut 4700m

Afstand 12 km
Duur 5 – 7 uur

Het landschap wisselt vandaag weer. Je wandelt door de reuze Lobelia’s en Protea’s, inheemse bloemen die je nergens anders tegenkomt. Je loopt door ruig maanlandschap, door het zogenaamde ‘zadel’ van Mawenzi Peak naar Kibo Hut. Je ziet de gletsjers glansen in het zonlicht. Vanmiddag moet je uitrusten en slapen, omdat je vannacht naar de top gaat!

Dag 6:  Kibo Hut 4700m naar Uhuru Peak 5895m en Horombo Hut 3720m

Afstand 12 km + 12 km
Duur 9 – 12 uur + 3 – 4 uur

Om middernacht vertrek je voor je tocht naar de top, Uhuru peak op 5896 meter hoogte. Het is het steilste gedeelte van de beklimming. Je zig-zagt op het pad omhoog. Dan kom je eerst bij Gilman’s point op 5685m hoogte. Je bent dan bovenaan, maar nog niet aan de top. Voordat je daar bent moet je ongeveer een uur lang om en over rotsen klimmen. Nadat je foto’s hebt gemaakt loop je nog zo’n 2 uur verder over de rim van de krater. Je bent moe, het is donker en koud en buitengewoon zwaar, maar als je er eenmaal bent, wauw, dan ben je op het hoogste punt in Afrika! Bij een prachtige zonsopgang ligt Tanzania aan je voeten. Na het nemen van de vele foto’s wil je alleen nog maar naar beneden toe. Je luncht bij Kibo Hut en daarna loop je door naar Horombo Hut. Je loopt vandaag ontzettend lang en het is absoluut afzien, maar dat is het allemaal waard!

Dag 7:  Horombo hut 3720m naar Marangu-HQ 1826m

Afstand 20 km
Duur 5 – 7 uur

Dit is de laatste dag van de trekking. Je loopt weer door het tropisch regenwoud helemaal naar beneden tot aan de Marangu poort. Een auto staat op je te wachten om je naar de volgende plek te brengen. Een hotelovernachting en een heerlijke warme douche, een normale wc en schone kleren!

Dag 8:  Moshi – Kilimanjaro Airport

Vandaag word je met een transfer naar het vliegveld gebracht. Of je kunt je reis natuurlijk voortzetten met een safari of relaxen op Zanzibar.

Prijs

De prijs voor dit programma is € 2895,- voor 1 persoon, € 2150,- per persoon bij 2 – 3 personen en € 2050,- per persoon bij 4 – 6 personen.

Inbegrepen
 • 1 Hotel overnachting voor de trekking en 1 hotel overnachting na de trekking
 • Retour transfer tussen Arusha/Moshi/Marangu en het begin/eindpunt van de Kilimanjaro
 • Alle park entrees, kosten voor de reddingsbrigade en overheidsbelastingen
 • Alle overnachtingen in tweepersoonstenten
 • Gekwalificeerde gids, kok, dragers en een eventuele assistent gids en kok.
 • Ontbijt, lunch en avondeten (vanaf de lunch op dag 2 en tot en met de lunch op dag 7)
 • Water, koffie en thee
 • Kampeer spullen (waterdichte tweepersoonstenten, matras, kampeer krukje, kookgerij)
 • Certificaat als je de top hebt behaald
Niet inbegrepen
 • Fooien
 • Huur van materiaal zoals wandelstokken
 • Snacks zoals chocolade, druivensuiker en nootjes