Kilimanjaro

Machame route – 6 dagen

De Machame route is een van de rustigere routes met schitterende en ruige landschappen. Deze route is ideaal voor mensen die meer willen zien van de prachtige, gevarieerde natuur van het Kilimanjaro Nationaal Park. Je loopt o.a. door kloven, langs randen van kraters en door het maanlandschap. Fysiek is deze route wel één van de zwaardere routes omdat de beklimming steiler is. Een ultieme uitdaging!

Dag-tot-Dag Programma

Dag 1:  Moshi

Bij aankomst op Kilimanjaro vliegveld word je opgewacht en met een transfer naar Moshi gebracht waar je 1 nacht verblijft. ‘s Avonds vindt er een ‘briefing’ plaats over de beklimming!

Dag 2:  Machame Village 1600m naar Machame Camp 3100m

Afstand 12 km
Duur 5 – 7 uur

Je vertrekt vandaag vroeg voor dit spannende avontuur. Je rijdt naar de Machame poort, waar de trekking begint. Na het registreren wordt de bagage verdeeld onder de dragers en start je met de wandeling op 1600m hoogte. Het pad gaat eerst geleidelijk en daarna met wat steile stukken omhoog door tropisch regenwoud. Met een beetje geluk kun je de prachtige zwart-witte Colobus apen in de boomtoppen zien. De ligging van het Machame Camp is precies op de grens van regenwoud en heidevelden. Als je aankomt staat je tent en koffie/thee al voor je klaar.

Dag 3:  Machame Camp 3100m naar Shira Camp 3800m

Afstand 12 km
Duur 5 – 7 uur

Na een stevig ontbijt verlaat je het regenwoud en loop je vandaag verder omhoog. Je passeert heuvelruggen, een kleine vallei en wandelt over een steil pad dat met rotsen omgeven is. Dan gaat het pad door naar het westen en loop je o.a. door een kloof dat uitgesleten is door een rivier tot 3800m hoogte waar je overnacht in het Shira Camp. Vandaag geniet je van het uitzicht omdat je bij mooi weer niet alleen de Kilimanjaro ziet schitteren in de zon, maar ook de wolkendeken rond het tropisch regenwoud ònder je ziet liggen.

Dag 4:  Shira Camp 3800m naar Barranco Camp 3950m

Afstand 12 km
Duur 5 – 7 uur

Van het Shira plateau wandel je oostwaards naar een lava toren, dat ook wel “Sharks tooth” wordt genoemd. Kort daarna arriveer je bij een t-splitsing die leidt naar een kleine gletsjer. Je gaat door tot je Baranco Campsite moe maar voldaan bereikt. De camping ligt niet veel hoger dan de camping van de vorige dag waardoor ergoed geacclimatiseerd kan worden.

Dag 5:  Barranco Camp 3950m naar Barafu Camp 4600m

Afstand 12 km
Duur 8 – 9 uur

Vandaag is een lange pittige dag. Na het ontbijt verlaat je Baranco camp en loop je door over een steil pad langs de Baranco muur. Onderweg is er goed zicht op de zuidelijke gletsjer Kibos. Vervolgens loop je door de Karrangovalley. Het landschap verandert weer en je loopt door pure woestenij. Vanaf dit camp is er een prachtig uitzicht op de Mawenzi top en de Kibo top.Na het avondeten ga je direct slapen omdat je vannacht naar de top gaat!

Dag 6:  Barafu Camp 4600m naar Uhuru Peak 5895m en Mweka Campsite 3100m

Afstand 12 km + 12 km
Duur 7 – 8 uur + 5 uur

Om middernacht, na een warme kop thee en een lichte snack vertrek je voor de tocht naar de top! Na ongeveer 5 tot 7 uur wordt Stella Point, op een hoogte van 5745 meter gepasseerd. Een laatste klim van 1 tot 2 uur volgt naar de Uhuru Peak, de top van de Mount Kilimanjaro, met een hoogte van 5895 meter! Vooral deze dag maakt de tocht pittig en deze route naar de top is steiler als de Marangu route. Als je ’s nachts klaar bent om te vertrekken vraag je je vast af waar je aan begonnen bent. Het is moeilijk, elke stap is zwaar, het is donker en koud. Maar als je er eenmaal bent, dan ben je op het hoogste punt in Afrika! Bij een prachtige zonsopgang ligt Tanzania aan je voeten. Na het nemen van de vele foto’s wil je alleen nog maar naar beneden toe. Je loopt in ongeveer 5 uur naar beneden en overnacht op Mweka Campsite. Je loopt vandaag ontzettend lang en het is absoluut afzien, maar dat wordt het allemaal waard!

Dag 7:  Mweka Campsite 3100m naar Mweka Gate 1800m

Afstand 5 km
Duur 3 – 4 uur

Dit is de laatste dag van de trekking. Je loopt weer door het tropisch regenwoud helemaal naar beneden tot aan de Mweka poort. Mocht je Uhuru Peak gehaald hebben, dan kun je het certificaat voor het behalen van de top in ontvangst nemen bij het hoofdkwartier! Een auto staat je daarna op te wachten om je naar de volgende plek te brengen. Een hotelovernachting en een heerlijke warme douche, een normale wc en schone kleren!

Dag 8:  Moshi – Kilimanjaro Airport

Vandaag word je met een transfer naar het vliegveld gebracht. Of je kunt je reis natuurlijk voortzetten met een safari of relaxen op Zanzibar.

Prijs

De prijs voor dit programma is € 2895,- voor 1 persoon, € 2150,- per persoon bij 2 – 3 personen en € 2050,- per persoon bij 4 – 6 personen.

Een aanbeveling is om deze route uit te breiden met een extra acclimatiseringsdag tussen dag 3 en 4 waarbij je aan de hoogte kunt wennen. Op deze dag loop je dan naar Karanga Camp op 4000m hoogte. Neem een leesboek mee, zodat je ook even aangenaam kunt relaxen. Een extra dag kost € 295,- per persoon

Inbegrepen
 • 1 Hotel overnachting voor de trekking en 1 hotel overnachting na de trekking
 • Retour transfer tussen Arusha/Moshi/Marangu en het begin/eindpunt van de Kilimanjaro
 • Alle park entrees, kosten voor de reddingsbrigade en overheidsbelastingen
 • Alle overnachtingen in tweepersoonstenten
 • Gekwalificeerde gids, kok, dragers en een eventuele assistent gids en kok.
 • Ontbijt, lunch en avondeten (vanaf de lunch op dag 2 en tot en met de lunch op dag 7)
 • Water, koffie en thee
 • Kampeer spullen (waterdichte tweepersoonstenten, matras, kampeer krukje, kookgerij)
 • Certificaat als je de top hebt behaald
Niet inbegrepen
 • Fooien
 • Huur van materiaal zoals wandelstokken
 • Snacks zoals chocolade, druivensuiker en nootjes