De 5 hoogtepunten van Tanzania

Tanzania, een veelzijdig land: natuur, cultuur en strand!

Wil je naar Afrika maar weet je eigenlijk niet zo goed naar welk land? Je bent niet de enige met dit dilemma en er valt ook niet zomaar te zeggen ga naar land A of land B. Elk land heeft zijn eigen charme. Maar ik kan je wel vertellen dat Tanzania een absolute top bestemming is!

1. Safari

Kazuri Safaris - Tanzania - Gnoes Serengeti

Tanzania heeft heel veel nationale parken. De bekendste zijn de Serengeti en de Ngorongoro Krater in het noorden. Onbekend en ongerept zijn Selous en Ruaha in het zuiden. Lees meer over de parken in Tanzania – noord & zuid.

De voornaamste reden om naar Tanzania te gaan is voor de safari. In een 4×4 safari voertuig ga je op zoek naar de wilde dieren. Je weet nooit wat je tegenkomt en hoeveel dieren. Dat is speciaal is, dat is zeker!

Maar vergeet de natuur daaromheen ook niet. Het landschap is afwisselend en divers.

2. Cultuur

Kazuri Safaris - Maasai In Tanzania leven zo’n 120 verschillende stammen naast en met elkaar. De meest bekende stam zijn de Maasai. Je kunt ook een bezoek brengen aan Lake Eyasi waar de Hadzabe (bosjesmannen) en Datoq stam wonen. Je kunt deze stammen bezoeken in hun dorp. Je krijgt hier uitleg over hun gewoonten en tradities. De Maasai heten je welkom met een welkomstdans en bij de Datoq mag je bijvoorbeeld uitproberen hoe het is om maïs te malen en bij de bosjesmannen kun je oefenen met pijl en boog schieten.

Maar vergeet ook zeker niet de rijke Swahili cultuur aan de kust en op Zanzibar!

3. Strand

Kazuri Safaris - ZanzibarTanzania heeft kilometers wit strand. Van de grens met Mozambique in het zuiden tot aan de grens in het noorden met Kenya. En natuurlijk de eilanden zoals Zanzibar, Pemba en Mafia. Palmbomen, azuurblauw water…

Saadani is een nationaal park dat aan de zee grenst, heel speciaal! Ook kom je oude ruïnes tegen in dorpen waar vroeger de handel floreerde. Maar voor de meeste mensen betekent het strand lekker relaxen en als je liever wat actiever bent dan kun je gaan snorkelen of duiken.

4. Kilimanjaro

Kazuri Safaris - KilimanjaroDe hoogste berg van Afrika staat in Tanzania. De Kilimanjaro kun je in 5 dagen of meer beklimmen door iedereen die fit is. Je hebt hier geen speciale training voor nodig. Maar makkelijk is het zeker niet! De Kilimanjaro is 5896 meter hoog. Je beklimt de Kilimanjaro met je eigen reisgezelschap of in een groep. Samen met gidsen, een kok en dragers. Lees meer over de Kilimanjaro.

5. Van de gebaande paden af

Kazuri Safaris - Lake ChalaBen je al eens in Tanzania geweest en op zoek naar wat andere plekken? Of hou je sowieso van reizen buiten de gebaande paden? Er zijn genoeg van deze plekken te bedenken in Tanzania! Ben je er wel van bewust dat deze plekken slecht bereikbaar zijn met openbaar vervoer of kostbaar zijn om met privé vervoer te bezoeken omdat ze afgelegen liggen…
Onze top 3: Lake Natron, Lake Chala, Udzungwa Mountains. En eigenlijk ook het zuiden van Tanzania rondom Tukuyu en Mtwara :).

Natuurlijk ben ik benieuwd naar jouw Tanzania hoogtepunten. Laat het ons weten en deel je ervaringen met andere mensen.
Groetjes Saskia

Saskia Bruin is eigenaar van Kazuri Safaris – Creëer je eigen reis naar Afrika.