Evaluatie Tanzania reis: Mirjam

Algemeen:

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

Grote groepen met leeuwen en olifanten gespot, schildpadden geaaid op Prison Island, geslapen in de Serengeti, eigenlijk te veel hoogtepunten om er maar een te kiezen. 

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

Ja, zeer zeker! Het is een uniek safarieland.

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Ja, het was heel prettig dat we twee overnachtingen (eigenlijk 1,5 aangezien we ’s nachts aankwamen) hadden in Arusha om even bij te komen van de reis. Zo waren we uitgerust om aan de safaris te beginnen. Het was heerlijk om de vakantie af te sluiten op het strand. 

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

Ja, het was prettig dat we een gedetailleerd boekje hebben ontvangen voor aanvang van de reis, waarin we veel informatie konden vinden. Met vragen konden we ook altijd bij jou terecht en hierop kregen we dan ook altijd snel antwoord. 

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

Goed. Wij hebben het contact met Nicole en Gaspar als heel prettig ervaren. Bij vragen of onduidelijkheden konden we altijd contact met Nicole en Gaspar opnemen en zij waren altijd goed bereikbaar. Dit geeft een veilig gevoel en als je met vragen of onduidelijkheden zit, worden deze ook meteen weggenomen. 

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Prettig en persoonlijk. 

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

Nadat we elkaar gesproken hadden op het verre reizenevent, begon het bij ons te kriebelen. Wij wilden graag een reis boeken naar Tanzania. Het persoonlijk contact, de kleinschaligheid van het bedrijf en de kennis en kunde die je in huis hebt, heeft ervoor gezorgd dat wij bij jou hebben geboekt.  

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

JA!

 

Accommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

We hebben goede accomodaties gehad. Alle accomodaties waren heel schoon, heerlijk eten en vriendelijke mensen. 

De accomodatie bij het Tarangire park sprong er voor ons uit. Heerlijk eten (dat je zelf kon opscheppen, zoveel je eigenlijk wou), een prachtige tent op palen en een mooie zonsondergang op het terras.

Warere beach op Zanzibar is ook echt een aanrader, hier zijn we de laatste dagen verbleven. Mooie ruime kamer (met zeezicht), lekker eten, vriendelijke mensen, dit was echt relaxen. Wat voor ons wel jammer was, is dat het centrum van Nungwi wat verder weg lag. 1 Uur wandelen over het strand of een taxi nemen van 10 dollar voor heen en terug (die door de slechte kwaliteit van de wegen er ook best even over doet). Hierdoor ben je niet zo vrij om te gaan en staan waar je wil. Als je puur wilt relaxen op het strand is Warere beach heel goed en aan te raden, maar als je het ook leuk vindt om wat meer leven om je heen te hebben en wilt kiezen uit verschillende restaurantjes om te eten zou ik in het centrum van Nungwi gaan zitten. 

Hoe waren de tented camps, waarom?

Gaaf! Mooie tent, warme douche, lekker eten, heerlijk relaxen rondom het kampvuur. Ook hier weer vriendelijke mensen, die je ’s avonds bij het begeleiden naar je tent uitleg geven over de sterren die aan de hemel staan en de dieren laat zien die rond je tent scharrelen. ’s Nachts het brullen van leeuwen en de roep van de hyeana’s te horen, een onvergetelijke ervaring en aan te raden voor elke dierenliefhebber!

 

 

Eten:

Hoe was het eten bij de hotels waar het ontbijt, lunch, diner inclusief was?

Het eten was overal erg lekker en ook voldoende. 

We hebben op een keer na overal goede lunchpakketten gehad. Het lunchpakket wat we in Arusha kregen week wel wat af van alle anderen. Hierin zat popcorn, een stukje cake, een slaatje en een boterham. Deze vonden wij iets minder. Wat ook wel heel luxe was is dat we bij het Kati Kati camp in de Serengeti zelf ons lunchpakket mochten samenstellen. 

 

Vervoer:

Hoe was het vervoer?

Goed, transfers waren overal op tijd, prima auto voor de safaris met veel ruimte. 

Wat we wel heel jammer vonden is dat de binnenlandse vlucht naar Zanzibar met Precision Air overboekt was, dit werd ons verteld nadat we al een tijd in de rij hadden gestaan en als laatste aan de beurt waren om in te checken. Meteen Nicole gebeld, maar zij kon hier gezien de tijd ook niks meer aan doen. De vluchttijd veranderde van 10 uur in de ochtend naar half 2 in de middag. 

  

Chauffeur:

Hoe was de chauffeur? Denk hierbij aan zijn rijstijl, behulpzaamheid, informatief en op tijd?

Tuma was onze chauffeur. Hij reed erg veilig en gaf ook goed aan wanneer het ’s ochtends handig was om te vertrekken i.v.m. de reistijd.

In de middagpauze was hij soms niet heel snel, waardoor we soms iets later dan wij wilden vertrokken. 

Hij heeft ons veel over de dieren kunnen vertellen en heeft al onze vragen beantwoord. Wat ook heel fijn was, is dat Tuma op de hoogte was gesteld van het feit dat Wouter een pinda allergie heeft en dat ik het niet zo op apen heb. Bij de lunchplekken hield hij hier ook rekening mee. 

 

Optionele excursies:

Hoe was de kwaliteit van de optionele excursies?

Zanzibar:

Snorkeltour rondom eiland van Bill Gates (geboekt vanuit Warere Beach):

De  tour viel tegen. Het was 30 dollar per persoon. We vertrokken om half 9 en waren rond 3 uur weer terug in de haven. Het snorkelen was echter hooguit een uurtje, dit vonden wij wel kort voor een snorkeltour. Lunch op het strand was lekker, mooie vissen gezien en het boottochtje was op zich wel leuk, alleen in verhouding erg lang. 

 

Prisonisland tour (geboekt vanuit Zenji Hotel):

Ook deze tour was 30 dollar per persoon. Wij vonden het leuk. Vooral de schildpadden waren onze favoriet en het snorkelen was hier eigenlijk nog beter dan bij de snorkeltour.

 

Opmerkingen:

Heb je nog opmerkingen en/of tips waar Kazuri Safaris in de toekomst rekening mee kan houden?

Bedankt voor je leuke kaartje bij thuiskomst, heel attent en dat werd door ons gewaardeerd!
Het was voor ons een zorgeloze vakantie alles was goed geregeld en je hoeft eigenlijk nergens aan te denken.