Lokale projecten in Tanzania

Bezoek lokale projecten in Tanzania

Tijdens je reis naar Tanzania kun je naast de safari en het strand ook op bezoek gaan bij lokale projecten in Tanzania. Je ziet hier de andere kant van Tanzania en het lokale leven. Initiatieven door lokale mensen en/of buitenlanders, die projecten hebben opgericht om andere mensen te helpen. In het buitenland is vaak geen plek in de maatschappij voor gehandicapte mensen. Ze kunnen niets toevoegen aan hun familie en worden weggestopt in huis en zelfs vermeden.

Shanga workshop & River House

In Arusha is er een goed project Shanga dat juist alleen maar om gehandicapte mensen draait, met name dove en blinde mensen. Shanga is een Kiswahili woord voor kraal. Er worden hier mooie sieraden gemaakt van kralen en andere voorwerpen. Maar het gaat verder. Ze recyclen oud glas, oud aluminium en oud papier en maken hier ook allerlei leuke en mooie producten van. Je kunt hier o.a. een rondleiding krijgen in de werkplaats (duurt ongeveer één uur) en zo kun je alle processen zelf zien. De producten kun je uiteraard kopen in de winkel. Het geld dat je besteedt gaat naar het project zodat er meer personeel aangenomen kan worden.

Een bezoek aan Shanga kun je combineren met een overheerlijke viergangen lunch bij River House, op hetzelfde terrein als Shanga. Voor zover mogelijk wordt in het restaurant alles met biologische producten bereid. Je begint met soep, dan een klein voorgerecht, salades mag je zelf opscheppen van het saladebuffet en je kunt allerlei soorten vlees, vis en vegetarische hapjes bij de BBQ halen. Als afsluiting zijn er heerlijk desserts, koffie en thee. Reserveren is aanbevolen.

Dit bijzondere project op een prachtige plek mag je niet missen! Kijk voor meer informatie op https://www.shanga.org.

“Kindness is a language that blind people see and deaf people hear”

Tanz-hands bij het Usa River Rehabilation Center

Een ander goed project in Arusha is Tanz-hands. Het leven als gehandicapte is erg moeilijk in Tanzania en het revalidatie centrum in Usa River is tevens een trainingscentrum, waar ze jonge mensen helpen om een onafhankelijk leven op te bouwen. Je kunt hier opgeleid worden als kleermaker, schoenmaker, timmerman en zilversmid.

Daarnaast proberen ze gehandicapten meer mobiel te maken met prothesen en fysiotherapie. Ze gaan naar dorpen toe om gehandicapte kinderen op te zoeken en hun naar school te laten gaan en adviseren hun ouders waar nodig.

Tevens is hier een guesthouse, een sieraden workshop en een souvenir winkel. Je kunt dit project steunen door wat te eten/drinken bij het gezellige Tanz Hand’s Café en misschien kom je wel wat moois tegen in hun souvenir winkel, waar ze hele mooie spullen verkopen! Lees meer informatie over dit project op https://rehabilitation-center-tanzania.org.

“You can make it! We believe in your ability!”

Neema Crafts

In Zuid-Tanzania op weg naar Ruaha kun je het Neema Crafts Centre bezoeken. Het centrum biedt waardigheid en hoop voor veel mensen die eerder toegewezen waren op bedelen op straat of werden verborgen in huis, niet in staat om zichzelf en hun families te ondersteunen. Sinds 2010 ondersteunt Neema Crafts Centre meer dan 100 bekwame ambachtslieden met een handicap.

Neema is de plaats van creativiteit, mededogen en hoop waar leven elke dag worden omgezet. Het centrum bevat ook een afdeling fysiotherapie voor gehandicapte kinderen, een bekroond café dat volledig wordt bemand door dove mensen, een gastvrij pension dat als eerste in de wereld wordt gerund door mensen met een handicap, een conferentieruimte en een internetcafe.

Je kunt dit project o.a. steunen door wat te eten/drinken bij het gezellige Neema Crafts Café in Iringa. En misschien kom je wel wat moois tegen in hun souvenir winkel, waar ze hele mooie producten verkopen! Verder kun je naast geld doneren, ook je tijd doneren en hier vrijwilligerswerk gaan doen. Zie voor meer informatie op https://www.neemacrafts.com.

“Transforming the lives of people with disabilities in Tanzania, through handicrafts training & employment.”

Saskia Bruin is eigenaresse van Kazuri Safaris
Creëer je eigen reis naar Afrika op basis van jouw wensen en onze deskundigheid.