Ticket naar Afrika geboekt

Afrika bezoek

Het duurt nog even, maar mijn ticket naar Afrika is geboekt. Een ticket naar Nairobi, net voor de aanslag op Westgate Shopping Mall. Anders had ik me misschien nog wel bedacht. Wel gaan, afwachten of niet gaan? Er is zo weinig over te zeggen. Ik blijf geloven dat je in de parken veilig bent.

Wat een heerlijk vooruitzicht, even terug naar mijn geliefde Afrika. Ik mag mijn Swahili woordenschat wel weer uit de kast pakken. Ik vind het een fijne taal om naar te luisteren. Verstaan lukt meestal wel, maar geanimeerd terugpraten in hetzelfde gesprek is van andere orde. Ik kan mijn zinnen formuleren en de antwoorden verstaan, dat is wat anders. Maar zeker nuttig en ook leuk.

Zomaar een voorbeeld. Ik was vorige week op vakantie naar de Kanaaleilanden, gewoon even geen Afrika. Werkt er in het hotel waar ik een paar dagen verbleef een Keniaan. Ik dacht, ik ga een grapje uithalen en ik sprak hem aan in het Swahili. IJs gebroken, we hebben hartstikke veel lol gehad. Het gaf een band. Ik spreek zijn taal in een compleet ander land. Niets vermoedend hoort hij zijn moedertaal. En ik was trots, want ik sprak het en verstond het!

Maar goed, terug naar mijn aanstaand bezoek. Ik ga natuurlijk heen om hotels te inspecteren. Er komen zo vaak nieuwe hotels bij en ik moet wel op de hoogte blijven. Dat ga ik afwisselen met af en toe een game drive tussendoor. Ik word nog steeds blij als ik een olifant, giraffe of zebra zie. Heerlijk buiten in de natuur zijn, de vrijheid om je heen. En wat denk je van de mooie Afrikaanse zonsop- en ondergangen? Ik kan er niet genoeg van krijgen.

Na al die jaren dat ik in Afrika ben geweest heb ik daar ook vriendinnen wonen. Altijd leuk om elkaar weer even te zien. Gastvrijheid op en top, ik mag bij iedereen komen logeren. Op reis kan ik me snel aanpassen, hun huis is mijn huis en ik voel me dan ook gauw thuis. Reizen is leuk, maar een dagje thuis met de laptop op schoot op de bank is zooo fijn! Lekker bijkletsen, een nieuw restaurantje uitproberen, de laatste nieuwtjes uitwisselen en weer verder.

Want ook de partners waar ik/Kazuri Safaris mee samenwerk(t) wil ik opzoeken. Zeker zo belangrijk om elkaar af en toe face to face te zien, ipv alleen maar via email contact. En dit keer combineer ik Kenia, Tanzania en Oeganda bij elkaar. De koffie staat al klaar werd me gemeld :).

Tot de volgende keer,
Groetjes Saskia

Saskia Bruin is directeur van Kazuri Safaris – Creëer je eigen reis naar Afrika.