Hoogtepunten Oeganda, Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Namibië, Zuid-Afrika.

Hoogtepunten die je gezien ‘moet’ hebben

In de afgelopen periode heb ik je via facebook meegenomen op een foto safari door Afrika. Het leek me leuk om mijn foto’s met jullie te delen zodat je zelf een beeld kan vormen van wat het prachtige Afrika te bieden heeft! Ik heb geprobeerd de hoogtepunten per land eruit te halen, maar als je op vakantie naar Afrika gaat, is het eigenlijk een aaneenschakeling van hoogtepunten :).

Oeganda-Kazuri SafarisOeganda staat natuurlijk bekend om de berggorilla’s. Maar wat denk je van de Murchison Falls Nationaal Park en de boottocht op het Kazinga Kanaal in Queen Elizabeth Park? En dan een bezoek aan de prachtige meren zoals Bunyonyi en Mutanda. Gegarandeerd een afwisselende reis! De volgende keer als ik Oeganda ben ga ik het gebied rond Sipi Falls verkennen, ik ben zeer benieuwd naar deze groene omgeving met watervallen en koffie- theeplantages.

Kenia is een synoniem voor de Masai Mara. Wie heeft er niet van dit park gehoord met elk jaar de migratie van de wildebeesten? Kenia heeft verschillende wildparken, diverse meren en bovendien kilometers lange parelwitte zandstranden! Goed om te weten misschien is dat Kenia net iets goedkoper is dan de omliggende landen en een goede prijs/kwaliteit verhouding biedt.

Ngorongoro KraterTanzania, één van mijn favoriete landen is dit jaar uitgeroepen tot het beste safari land. En dat is niet voor niets. De beroemde Serengeti en de Ngorongoro Krater. De parken in het noorden liggen dichtbij elkaar. En voor de mensen die liever van de gebaande paden afgaan, kunnen op safari naar de ongerepte wildparken in het zuiden gaan. Wissel je reis af met eventueel een beklimming van de hoogste berg in Afrika, de Kilimanjaro en sluit je reis in ieder geval af op het heerlijke Zanzibar.

Malawi is het warme hart van Afrika, een nog te ontdekken bestemming. Het land is klein, afwisselend en niet zo toeristisch. De natuur is zoals gewoonlijk prachtig en je kunt er veel verschillende activiteiten ondernemen. Houd je van wandelen dan ga je naar het Zomba Plateau en Mulanje Mountain. Zwemmen, snorkelen, duiken, kayakken doe je bij het meer. En voor wildparken bezoek je in ieder geval Liwonde Nationaal Park.

Victoria FallsNaar Zambia ga je voor de natuur. De enorme wildparken South Luangwa Nationaal Park en Kafue Nationaal Park zijn absolute hoogtepunten van je reis. ’s Ochtends en ’s Avonds ga je op game drive in deze parken. Maar natuurlijk ook de Victoria Falls! Wil je liever van de gebaande paden af? Dan kan heel gemakkelijk in een land als Zambia. Je gaat zelf op pad met een 4×4 landcruiser en je hebt het land voor jezelf.

Voor Botswana heb ik nog geen reizen ontwikkeld. Je moet tenslotte altijd iets te wensen overlaten.  Plaatsen die je zeker moet bezoeken zijn de Okavango Delta, Chobe Nationaal Park en de Makgadigadi woestijn.

Namibië kan ik niet precies omschrijven. Je moet er zelf heen, je moet er zijn om de leegte te voelen en om het natuurschoon te zien. De wilde dieren in Etosha Nationaal Park en de rode duinen van de Sossusvlei…. maar ook de Kalahari woestijn, de Fish River Canyon en de Skeleton Coast zijn zeker een bezoek waard.

Zuid-AfrikaZuid-Afrika is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Het is een goed ontwikkeld land waar je makkelijk zelf kunt rondreizen. Qua natuur vind je hier alles: bergen, strand, woestijn, wildparken. Het lekkere eten, de heerlijke wijnen. De vele activiteiten… Zeker een land om zelf eens naar toe te gaan!

Natuurlijk ben ik benieuwd naar jouw Afrika verhalen. Wat waren jouw hoogtepunten van je Afrika reis? Laat het ons
weten en deel je ervaringen met andere mensen. 

Groetjes Saskia
Saskia Bruin is eigenaar van Kazuri Safaris – Creëer je eigen reis naar Afrika.

Kazuri Safaris organiseert individuele reizen ...
‘Like’ de Kazuri facebook pagina of volg Kazuri op twitter, zodat je automatisch op de hoogte wordt gebracht als ik weer een nieuw bericht op mijn blog plaats!