Houd je van natuur, cultuur en gastvrijheid?

Houd je van natuur, cultuur en Afrikaanse gastvrijheid? Bezoek dan Leshiba Wilderness Lodge in Zuid-Afrika!

Bezoek dan Leshiba Wilderness Lodge in Zuid-Afrika!

Zwembad Leshiba

Zwembad Leshiba

Leshiba is een prachtig natuurgebied boven in de Southpansberg Mountains in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika. Het is een stukje rijden vanaf de hoofdweg de bush bush in en het laatste stuk naar de lodge kun je alleen bereiken met een 4×4. Je denkt misschien, waar ga ik heen? Eenmaal bij de lodge aangekomen heb je een prachtig en weids uitzicht over het gebied. Het natuur reservaat is zo’n 2600 hectare, waar verschillende dieren leven zoals impala’s, wildebeesten, zebra’s, giraffes, kudu’s, maar ook luipaarden en neushoorns! Naast game drives kun je hier verschillende wandelingen maken, alleen of met een gids. De gids vertelt van alles over de planten en de bomen die gebruikt kunnen worden als medicijnen, zowel voor mensen als voor dieren. Ook kun je hier paardrijden en mountainbiken, je verdiepen in rock art en stargazing. Er is eigenlijk van alles te doen, of juist helemaal niets; relaxen en tot rust komen met een heerlijke massage.

Venda Village Leshiba

Venda Village Leshiba

Vroeger woonde de Venda stam in dit gebied. De Venda artiest Noria Mabasa heeft als basis een Venda Village aangepast op accommodatie voor toeristen. Het is prachtig gedaan en je vind overal kunstwerken terug. De ‘Afrikaanse hutten’ zijn van alle gemakken voorzien en hebben prachtige details in de afwerking. Ook zijn er 2 honeymoon suites met eigen keuken en plunge pool. Er is een restaurant, maar met mooi weer worden de tafels buiten gedekt. En er is een klein zwembad met uitzicht op de waterplaats waar vaak dieren komen drinken. Leshiba heeft verschillende soorten accommodatie, van luxe tot self-catering.

Het personeel is erg gastvrij en vriendelijk. Ze hebben een ‘open keuken beleid’ dat wil zeggen dat je altijd welkom bent voor een praatje. Ze leggen je in de watten met heerlijk eten. Dit is nu echt zo’n plek waar je langer wilt blijven! Kijk voor uitgebreide informatie op hun eigen website, waar je zoveel meer informatie kunt vinden.

Uitzicht Leshiba

Uitzicht Leshiba